• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ללזניה גבינה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מתכון גולשים מאת: סיגלית יעקוב
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 180
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ללזניה גבינה

  • 1 חבילת עלי פסטה ללזניה (העבים)
  • 1 וחצי חבילה של עגבניות מרוסקות
  • 2 חבילות גבינת קוטג' פשוטה
  • 1 בצל בינוני
  • חצי חבילת גבינה צהובה
  • 2 ביצים
  • מעט גבינת פרמזן מגוררת (בערך חצי חבילה קטנה)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אורגנו (לפי הטעם)
  • מעט שמן זית

לזניה גבינה - אופן ההכנה

1. לרוטב העגבניות:
שמים מעט שמן זית במחבת גדולה. לפני שהוא מתחיל לבעבע, מוסיפים את חבילת העגבניות המרוסקות, בצל אחד קצוץ, מעט מים, אורגנו ומלח. מבשלים על אש קטנה, עד שכל העסק מתחיל לבעבע.

2. מורידים מהאש, ומניחים לו להתקרר כ-10 דקות.

3. בינתיים, מכינים את תערובת הגבינה:
בתבנית פלסטיק בינונית, מערבבים את הקוטג' גבינה צהובה(שמגררים לפסים קצרים) וביצה אחת. מערבבים מעט, וכשהתערובת מקבלת מעט צורה, מוסיפים לה כחצי מכמות גבינת הפרמזן המגוררת.

4. מערבבים בבלנדר או במיקסר את מחית העגבניות לממרח לא חלק לגמרי, אך לא גושי מדי.

5. שוברים את הביצה שנותרה לתוך קערית וטורפים.

6. בתבנית זכוכית, לוקחים מעט מן רוטב העגבניות, ומפזרים על הדפים (כדי שהדפים לא יצאו קשים), מושחים מעט ביצה, ומסדרים כך שכמעט ואי אפשר לראות את התבנית. יוצקים כמות נכבדת (משהו כמו שליש מהתערובת) על הדפים, ומשטחים.

7. לוקחים שליש מתערובת הגבינה, ומושחים על רוטב העגבניות.

8. לוקחים סדרת דפי לזניה נוספים, מושחים בביצה, ומתחילים שכבה חדשה. לאחר שיש שלוש שורות של דפים (קרקעית, 1 ו 2) משאירים את פני השטח כשלמעלה רוטב הגבינה.

9. מכסים בנייר אלומיניום, שבצדדיו עושים חורים קטנים בעזרת מזלג ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות, לבערך 35 דקות. מסירים את האלומיניום ומשאירים לעשר דקות נוספות.
מגישים חם או קר. (אפשר ומומלץ להוסיף זיתים לתערובת הגבינה, שמעשירים את הטעם).
מומלץ גם לילדים, בגלל טעם שמזכיר קצת פיצה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי