• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון למאפינס גבינה לבנה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
רכים ואווריריים במיוחד. מתקבלים מאפינס שטעמם די ניטרלי והם מתאימים גם לממרחים מתוקים וגם למלוחים. אתם יכולים לבחור בכיוון שמתאים לכם בעזרת הגיוונים בהמשך
מאת: סמדר ולטר, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 65
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים למאפינס גבינה לבנה

  • כוס וחצי קמח תופח או כוס וחצי קמח רגיל +כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1 כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 1/3 כוס שמן
  • 2/3 כוס חלב
  • 1/2 גביע (125 גרם) גבינה לבנה - כל סוג שיש לכם, מגבינה רזה עד גבינת שמנת
  • * תבנית מאפינס של 12 שקעים

מאפינס גבינה לבנה - אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את השקעים או מרפדים במנז'טים גדולים (מס' 5).

2. בקערה אחת שמים את כל החומרים הרטובים: גבינה לבנה, ביצים, חלב ושמן. מערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת שמים את כל החומרים היבשים: קמח תופח או קמח +אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב, יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את התערובת הרטובה. זה נראה כאילו יש יותר מדי נוזלים, אבל זה בסדר.

4. מערבבים לאט, בכף, רק עד שהקמח נרטב והתערובת עדיין גושית. מחלקים את התערובת בין השקעים.

5. מכניסים לתנור ואופים כ-15 דקות, או עד שהמאפינס תפוחים, יציבים ושחומים, וקיסם הננעץ במרכזם יוצא יבש. מצננים כמה דקות ומשחררים מהתבנית. אוכלים חם או מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה במקרר.

גיוונים:
למאפינס מלוחים- מחליפים את הגבינה בגבינה בטעמים (למשל- זיתים, שום שמיר וכו') ואפשר להוסיף כחצי כוס תוספות המתאימות לטעם הגבינה- זיתים, עגבניות מיובשות וכו'. את השמן אפשר להחליף בשמן זית.

למאפינס מתוקים- מקטינים את כמות המלח לחצי כפית. לחומרים היבשים מוסיפים 1/3 כוס סוכר, ואפשר גם 1/2 כפית קינמון. אפשר להחליף את החלב בחלב בטעם וניל.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי