• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ללחם כוסמין מלא

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: סמדר זורע-ברמק, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 104
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ללחם כוסמין מלא

  • מרכיבים לכיכר אחת:
  • סטרטר:
  • 1 כוס קמח כוסמין מלא
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ½ כוס מים פושרים
  • בצק:
  • ½ 2 - 3 כוסות קמח כוסמין מלא
  • ½ 1 כפית מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • ¾ כוס מים פושרים
  • 1 כף דבש

לחם כוסמין מלא - אופן ההכנה

1. מכינים את הסטרטר: מערבבים בקערה קטנה את הקמח והשמרים. מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומשאירים בטמפרטורת החדר 4-8 שעות.

2. מכינים את הבצק: מנפים לקערה גדולה ½ 2 כוסות מהקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים גם את השמרים ומערבבים.

3. מוסיפים את הסטרטר שתסס, את המים והדבש ומערבבים לבצק אחיד.

4. על משטח מקומח בקמח כוסמין, לשים את הבצק במשך כ-10 דקות, עד שהוא נהיה רך וגמיש. בצק מקמח כוסמין הוא קצת דביק באופיו, ואם הלישה אינה נוחה אפשר להוסיף עוד מעט קמח כוסמין. (אפשר ורצוי ללוש במיקסר, ואז אין צורך בתוספת של קמח בזמן הלישה).

5. מגלגלים את הבצק בקערה נקייה משומנת, מניחים בה את הבצק ומכסים בניילון נצמד. משהים בטמפרטורת החדר עד שהבצק יתפח ויכפיל את נפחו, כשעה וחצי.

6. על משטח מקומח קלות, לשים מעט את הבצק שתפח להוצאת האוויר ומעצבים כיכר מאורכת.

7. מניחים את הבצק בתבנית כיכר באורך 25 ס"מ, מהדקים אותו לתחתית ומיישרים מכל הצדדים. מכסים את התבנית בניילון ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה, עד שהבצק יתפח ויהיה גבוה יותר מדפנות התבנית.

8. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום גבוה 200° ואופים במשך כ-40-45 דקות, עד שהכיכר שחומה והקרום שלה נוקשה.

9. מוציאים את הכיכר מהתבנית ומניחים לצינון על רשת.

10. פורסים לאחר צינון של שעה לפחות.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי