• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לעוגיות ריבה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
למתקדמים
עוגיות שדורשות סבלנות ומיקסר עם וו גיטרה. חשוב מאוד להקפיד על דיוק בכמויות - רצוי לשקול את הקמח, אבל אם אתם מתעקשים, לפחות תשתמשו בכלי מידה אוניברסליים, כנ"ל למדידת החלב. שווה להתאמץ.
מאת: סמדר ולטר, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 126
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לעוגיות ריבה

  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל, קורט מלח
  • 1/4 כוס חלב, אפשר בטעם וניל
  • 300 גרם (2 כוסות +2 כפות מחוקות) קמח רגיל
  • לפי הצורך: ריבה ואבקת סוכר
  • * חותכנים בצורות שונות + כלי קטן לחורר את מרכז העוגיות. בחנויות המתמחות במוצרי אפייה ניתן להשיג חותכנים בזוגות, אחד בצורה שלמה והשני באותה צורה רק חור תואם במרכז, כמו עוגיות הפרח שבצילום. אם אין לכם שום כלי מתאים, לא נורא. העוגיות נפלאות גם בלי חור.

עוגיות ריבה - אופן ההכנה

1. שמים חמאה רכה בקערת המיקסר ומעבדים מעט עם וו הגיטרה, במהירות בינונית, עד שהיא "נמרחת" בקערה. מנפים מעל אבקת סוכר (100 גרם) ומעבדים למשחה חלקה. במידת הצורך מנקים עם מרית את דפנות הקערה ומעבדים עד שהתערובת אחידה.

2. מוסיפים חלב, סוכר וניל וקורט מלח ומעבדים עד שהחלב נבלע. במידת הצורך מנקים עם מרית את דפנות הקערה ומעבדים עד שהתערובת אחידה.

3. מנפים מעל את הקמח ומעבדים במהירות נמוכה רק עד שהוא נבלע ומתקבל בצק. הבצק רך מאוד ודביק, וזה בסדר. אחרי הקירור הוא יסתדר.

4. מרפדים צלחת שטוחה בניילון נצמד. מגרדים את הבצק מהקערה ושמים על הצלחת. משטחים לעיגול ועוטפים בשכבה נוספת של ניילון נצמד. מכניסים למקפיא ל-45 דקות ואז מעבירים למקרר ל-15 דקות נוספות.

5. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

6. מניחים את הבצק, בלי הניילון, על משטח מקומח. מרדדים לעלה אחיד בעובי כ-1/2 ס"מ. אם הוא קר מדי וקשה לרידוד, נותנים לו כמה דקות מנוחה.

7. קורצים בצפיפות (כדי לנצל את שטח הבצק) צורות שונות עם החותכנים ובמחצית העוגיות קורצים חור קטן במרכז (כאמור, לא חובה). את השאריות אוספים לכדור, מרדדים וקורצים שוב, עד גמר הבצק. אם הבצק הפשיר בינתיים ונהיה דביק, מקמחים מעט את המשטח ואת המערוך.

8. מסדרים את העוגיות בתבנית (הן תופחות רק מעט). אופים 5-8 דקות, או עד שהעוגיות יציבות למגע- חשוב שיישארו בהירות, זהובות מעט בצדדים. כדאי להשגיח על התנור. מוציאים ומצננים לגמרי, כדי שלא יתפרקו בזמן ההרכבה.

9. מורחים בזהירות ריבה על העוגיות השלמות. מפדרים באבקת סוכר את העוגיות עם החור. מצמידים כל זוג עוגיות ומהדקים בעדינות. שומרים בקופסה אטומה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי