• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון למרנג - מתכון בסיסי

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
חצי שעה פלוס מינוס
צמחוני
למתקדמים
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 100
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים למרנג - מתכון בסיסי

  • 3 חלבונים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • כפית חומץ לבן נייטרלי (לא הכרחי)
  • כוס סוכר

מרנג - מתכון בסיסי - אופן ההכנה

1. בקערה נקייה מתחילים להקציף את החלבונים במהירות נמוכה עם קורט מלח וכפית חומץ (אפשר לעשות זאת גם במקצפה ידנית, אך השימוש במיקסר חשמלי יעשה את החיים קלים בהרבה). כשמתחיל להיווצר קצף מגבירים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר.

2. ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף לבן מבריק וסמיך מאוד, שגבעות דקיקות שעולות ממנו שומרות על צורתן ואינן קורסות (לפחות 5 דקות, תלוי בשיטת ההקצפה).


להכנת נשיקות - בעזרת כפית או שקית זילוף יוצרים נשיקות בכל גודל או צורה שרוצים, על נייר אפייה או תבנית משומנת קלות בחמאה.


להכנת בסיס לעוגת מרנג - מציירים על נייר אפייה עיגול בקוטר של כ-22 ס"מ. בעזרת שקית זילוף מזלפים את הקצף בצורה ספירלית, ממרכז העיגול החוצה, עד לקבלת דיסקית בעובי של כסנטימטר. על ההיקף החיצוני של הדיסקית זולפים קומה או שתיים נוספות של קצף, כדי ליצור מעין מעקה שישמור על המילוי בתוך הבסיס.

להכנת תחתיות לקינוחי מרנג אישיים - זולפים את הקצף כמו בהוראות להכנת בסיס לעוגת מרנג, בעיגולים בקוטר של 5-6 ס"מ.

אופים את המרנג כשלוש שעות ב-110 מעלות. לאחר שלוש שעות מכבים את התנור ומשאירים את המרנג להצטנן לגמרי בתוכו, בלי לפתוח את דלת התנור. מוציאים את המרנג מהתנור ומקלפים ממנו בזהירות את נייר האפייה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי