• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ללזניית תרד וגבינות

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
אדום-ירוק-לבן וטעם מצוין.
מאת: סמדר ולטר, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 32
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ללזניית תרד וגבינות

  • עלי לזניה לפי הצורך
  • 500 גר' תרד טרי או חבילה (800 גרם) תרד עלים קפוא
  • 2 גביעים (250 גרם כל אחד) גבינה לבנה או קוטג', או גם וגם, אפשר בטעמים, ואפשר קצת אחרי שפג תוקפם
  • קובייה במשקל 200 גרם בערך גבינה בולגרית (אפשר להחליף בצפתית או פטה), אפשר קצת אחרי שפג תוקפה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 4-5 שיני שום
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות, או 8-10 עגבניות, אפשר שיהיו רכות
  • 200 גר' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
  • 200 גר' גבינה צהובה- פרמזן/ מוצרלה/ קשקבל או אחרת, אפשר שילוב של שאריות שיש לכם במקרר
  • מעט מלח (הגבינה מלוחה) ופלפל שחור לפי הצורך
  • * תבנית מלבנית גדולה (שמכילה בנוחות 3-3.5 עלי לזניה בתחתית).

לזניית תרד וגבינות - אופן ההכנה

1. מכינים את התרד: מרתיחים מים בסיר ומכניסים את התרד. אם התרד טרי חולטים אותו 2-3 דקות. אם התרד קפוא מבשלים כ-5 דקות. מורידים מהאש ומסננים היטב עד שהתרד יבש לגמרי. מעבירים לקערה.

2. מכינים את המלית: מוסיפים לתרד קוטג' ו/או גבינה לבנה, גבינה בולגרית/ פטה/ צפתית, ביצים, מעט מלח ופלפל ומערבבים היטב לתערובת אחידה.


3. מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת גדולה מאוד או בסיר בינוני. קולפים את הבצל, חותכים לקוביות ומוסיפים לשמן. מטגנים עד שהבצל רך וזהוב. קולפים וכותשים את שיני השום ומוסיפים לבצל. מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות- זהירות שלא יישרף. אם משתמשים בעגבניות טריות, חותכים אותן לקוביות. מוסיפים לסיר את העגבניות והרסק ומבשלים 2-3 דקות תוך ערבוב. מתבלים במעט מלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהאש.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים קלות את התבנית.

5. מרכיבים את הלזניה לפי הסדר הבא: יוצקים לתבנית חצי מצקת רוטב, מעליו מסדרים עלי לזניה (שוברים אותם לפי הצורך), חצי מצקת רוטב, חצי מהמלית, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים נוספת, שאר המלית, מצקת מהרוטב, מפזרים קצת גבינה צהובה, שכבת עלים אחרונה ומעל את כל שאר הרוטב ושאר הגבינה הצהובה.

6. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-40 דקות, או עד שהלזניה זהובה-שחומה ויציבה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי