• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לגלילי בצק אורז

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
חצי שעה פלוס מינוס
צמחוני
למתקדמים
מנה ראשונה קלילה, מרעננת ואסתטית בסגנון תאילנדי (באנגלית: spring rolls). את דפי בצק האורז המיובשים אפשר להשיג בחנויות המתמחות במזון מהמזרח הרחוק, ולשמור במזווה לתקופות ארוכות. הבצק שקוף למחצה, כך שניתן לראות דרכו את הצבע וצורת המלית.
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 17
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לגלילי בצק אורז

  • 15 דפי בצק אורז מיובשים למילוי
  • למלית:
  • 1/4 ראש כרוב קטן, פרוס לפרוסות דקיקות
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לגפרורים
  • פלפל אדום מתוק, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 סלסילה של נבטי שעועית טריים
  • 3 פטריות חורש טריות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1.5 ס"מ שורש זנגביל טרי, קלוף וחתוך לקוביות זערוריות
  • 3 בצלים ירוקים, פרוסים דק
  • כמה עלי כוסברה
  • כמה עלי נענע
  • כף רוטב דגים תאילנדי
  • כף רוטב צ'ילי מתוק
  • כפית שמן שומשום
  • 3 כפות סוכר
  • לרוטב:
  • 1/4 כוס סויה
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות מיץ לימון
  • בצל ירוק, קצוץ דק
  • 1/2 פלפלון צ'ילי אדום חריף

גלילי בצק אורז - אופן ההכנה

1. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי המלית.

2. ממלאים תבנית במים ומניחים בתוכה שניים או שלושה דפי אורז. כעבור כ-2 דקות דפי האורז הקשיחים מתרככים ומוכנים לעבודה.

3. מניחים מגבת על משטח העבודה ומעליה דף אורז אחד.

4. מניחים על דף האורז עלה נענע ועלה כוסברה שלמים (דוגמת העלים תיראה היטב דרך דף האורז השקוף-למחצה), ומעליהם 2 כפות מהמילוי.

5. מקפלים את הצדדים ומגלגלים לצורת אגרול. מניחים בצד ומכסים במגבת, למניעת התייבשות.

6. ממלאים כך את כל דפי האורז. אפשר לשמור את הגלילים המוכנים בקערה מכוסה היטב במקרר, עד כמה שעות.

7. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים בקערית קטנה, עד שהסוכר נמס. מגישים את הגלילים לצד קערית רוטב לטבילה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי