• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לעלי גפן ממולאים

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: סמדר וולטר, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 38
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לעלי גפן ממולאים

  • 4 כפות שמן רגיל או שמן זית
  • 2 בצלים
  • 2 כוסות אורז לבן רגיל (לא מבושל)
  • צרור פטרוזיליה
  • 1 צנצנת עלי גפן משומרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית בהרט - חובה!
  • 1 כף אבקת מרק עוף - לא חובה
  • לימונים פרוסים לפרוסות - לפי הצורך
  • מים לפי הצורך

עלי גפן ממולאים - אופן ההכנה

1. חשוב מאוד: לפני תחילת ההכנה, מכינים סיר גדול וצלחת בגודל תואם שתוכל לכסות את העלים. שוטפים היטב היטב את האורז ואת עלי הגפן.

2. מחממים את השמן בסיר או במחבת (אפשר בסיר שבו יבושלו העלים). קולפים את הבצלים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים בשמן עד לצבע זהוב.

3. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה. מוסיפים את האורז השטוף. קוצצים דק-דק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב.

4. ממלאים את עלי הגפן: פורשים עלה על משטח. שמים ככף מהמילוי בתחתית העלה ומקפלים על המילוי את קצה העלה התחתון ואת שני קצוות העלה משני הצדדים. מגלגלים לגליל מהודק. ממלאים באותו אופן את כל העלים.

5. מסדרים את העלים הממולאים במעגלים בסיר, בשכבות. בין שכבה לשכבה מסדרים פרוסות לימון. ממלאים מים בגובה העלים ומניחים מעל את הצלחת.

6. מבשלים על אש קטנה כ-45 דקות. אחרי כ-25 דקות בודקים שיש מספיק מים ולא התייבש. אם צריך מוסיפים מים רותחים. צריך שיהיה כל הזמן מעט מים בתחתית, שלא יהיה יבש. מגישים חם או קר.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי