• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לעוגת היער השחור

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
למתקדמים
המתכון נתקבל מאחת מהקונדיטוריות המובילות בוינה ומועבר אליכם בתרגום חופשי מגרמנית Schwarzwalder Kirschtorte - המתכון שייך במקור ל- ל. היינר, הקונדיטור הראשי של חצר הקייזר פרנץ יוזף
מאת: מירי מולכו, על השולחן
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 34
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לעוגת היער השחור

  • לבסיס (זאכר טורט):
  • 6 חלבונים
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 6 חלמונים
  • 100 גרם שוקולד
  • 120 גרם קמח מעט מלח
  • רום
  • 1-2 שקיות סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • לשכבת הדובדבנים:
  • מעט מים
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 250 גרם לפתן דובדבנים חמוצים
  • לקרם פריסייר:
  • 1/2 חבילה שמנת מתוקה
  • 50 גרם שוקולד
  • לקרם השוקולד:
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1 חבילה שמנת מתוקה
  • 20 גרם אבקת סוכר
  • לקרם דובדבנים:
  • 1/2 חבילת ג'לטין (קצת פחות)
  • מעט מים
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 20 גרם אבקת סוכר
  • 50 מ"ל ליקר דובדבנים

עוגת היער השחור - אופן ההכנה

1. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה ויציב. מקציפים יחד חמאה, אבקת סוכר, רום, קליפה מלימון, סוכר וניל, מלח וחלמונים עד לקבלת תערובת אחידה.

2. ממיסים את השוקולד ומצננים מעט. מוסיפים לבלילה ומערבבים היטב. מוסיפים את הקצף ומקפלים בזהירות. מוסיפים את הקמח ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.

3. משמנים תבנית 28 בחמאה. אופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות או עד שמוכן.

4. שכבת דובדבנים: ממיסים קורנפלור במעט מים. מרתיחים את המיץ מלפתן הדובדבנים החמוצים ומוסיפים את הקורנפלור המומס. מרתיחים תוך כדי בחישה. לאחר כשתי דקות מוסיפים את הדובדבנים ומקררים.

5. קרם פריסייר: מחממים יחד שמנת מתוקה ושוקולד מריר. בוחשים היטב עד להמסת השוקולד.

6. קרם שוקולד: ממיסים שוקולד מריר. מקציפים שמנת מתוקה. מקררים את השוקולד לטמפרטורה של 32 מעלות צלזיוס ומוסיפים לקצפת.

7. קרם דובדבנים: ממיסים מעט פחות מחצי שקית אבקת ג'לטין במעט מים.
מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת סוכר. מוסיפים את הג'לטין המומס וליקר דובדבנים. בוחשים בעדינות לקבלת תערובת אחידה.

8. חותכים את הזאכר טורט לשניים. מורחים על העוגה עם הקרם פריסייר. בדפנות למרוח שכבה עבה מעט יותר. מעל מצפים בשכבת דובדבנים (לאחר שהתערובת קרה). מורחים את קרם השוקולד ומעליו את קרם הדובדבנים. מכסים במחצית השנייה של הזאכר טורט. מרטיבים את השכבה העליונה בליקר דובדבנים. מצפים את כל העוגה בקצפת ומקשטים בדובדבנים ושוקולד מריר מגורר.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי