• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לקיש בצל

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
קל להכנה
קיש מפואר וגבוה שעושה שימוש רב באבקת בצל. שימו לב, זאת לא אבקת מרק בצל וגם לא בצל יבש, אלא אבקה טחונה. ממש כמו אבקת שום, רק בצל. ניתן לקנות אותה בסופרים או בחנויות תבלינים, והיא מוסיפה טעם רב.
מאת: סמדר ולטר, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 31
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לקיש בצל

  • לבצק:
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת בצל
  • 100 גרם חמאה או מרגרינה, רכה
  • 1 גביע אשל/גיל, או יוגורט, או שמנת חמוצה
  • למילוי:
  • 2 כפות שמן זית
  • 25 גרם חמאה או מרגרינה
  • 1/2 קילו בצל לבן
  • 1 כפית סוכר
  • 3 כפות קמח רגיל
  • 3 כפות אבקת בצל
  • גביע וחצי (375 גרם) גבינה לבנה מכל סוג או קוטג', אפשר בטעמים או שילוב של כמה סוגים, או 2 גביעי אשל/גיל, או יוגורט, או שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 1/4-1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת מכל סוג- אפשר קשקבל, פרמזן, מוצרלה, עמק, טל העמק, או שילוב של כמה סוגים (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור (או לבן) לפי הטעם והצורך
  • * תבנית עגולה בקוטר 24/26 ס"מ, רצוי מסיליקון או מתפרקת

קיש בצל - אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מערבבים את כל רכיבי הבצק- בידיים, או בוו גיטרה של המיקסר, או במעבד מזון, עד שמתקבל בצק אחיד. אם הבצק יבש ולא מתחבר מוסיפים קצת חלב, או הוא דביק- קצת קמח. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה-שעה (עד שהמלית מוכנה).

2. מכינים את המלית: שמים במחבת גדולה או בסיר בינוני (קחו בחשבון שכל המלית תעורבב בסיר או במחבת, אז שיהיה מספיק גדול) את השמן והחמאה ומחממים. קולפים את הבצלים וקוצצים דק, בסכין או במעבד מזון. מוסיפים לשמן ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל מזהיב קלות.

3. מוסיפים את הסוכר, הקמח ואבקת הבצל. מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים את מוצרי החלב שבחרתם ומערבבים. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומלח-פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב לתערובת אחידה.

4. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית. סיליקון אין צורך לשמן.

5. מרדדים את הבצק לעלה הגדול מקוטר התבנית ומניחים בתבנית. מהדקים את הבצק לתחתית ולדפנות. ממלאים את הבצק במלית ומחליקים. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה, אם רוצים.

6. אופים 40-50 דקות, או עד שהבצק מזהיב והמלית יציבה ושחומה. מגישים חם או קר, או בטמפ' החדר, ובכל מקרה שומרים במקרר.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי