• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ללחם שיפון מלא

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
למתקדמים
מתכון שמבוסס על קמח מלא בלבד, שיפון וחיטה.
מאת: סמדר זורע-ברמק, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 62
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ללחם שיפון מלא

  • מרכיבים ל-2 כיכרות:
  • סטרטר:
  • 1 כוס קמח שיפון מלא
  • 1 כפית שמרים יבשים (או 8 גרם שמרים טריים)
  • ¾ כוס מים
  • בצק:
  • 3 כוסות קמח שיפון מלא
  • 3 כוסות קמח חיטה מלא
  • 2 כפות גלוטן (להשיג בחנויות לצרכי אפייה)
  • 1 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים (או 25 גרם שמרים טריים)
  • 1 כף דבש או סוכר חום
  • ½2 כוסות מים

לחם שיפון מלא - אופן ההכנה

1. מכינים סטרטר: מערבבים את השמרים בקמח, מוסיפים את המים ומערבבים לעיסה חלקה. מכסים את הקערה ומשהים לתסיסה מחוץ למקרר במשך כ-3-4 שעות.

2. מכינים בצק: מנפים לקערת המיקסר את שני סוגי הקמח ואת הגלוטן. מוסיפים את המלח ומערבבים כך שיתפזר באופן אחיד בקמח. מוסיפים את השמרים ומערבבים (אם משתמשים בשמרים טריים - ממיסים אותם מקודם בחצי כוס מהמים).

3. מוסיפים את המים והדבש ולשים במהירות איטית עד שנוצר בצק אחיד, כ-2 דקות. מכסים את הקערה עם הבצק בתוכה במגבת לחה, ומשהים 20 דקות.

4. מוסיפים לבצק שבקערת המיקסר את הסטרטר התוסס וממשיכים ללוש במהירות איטית. הבצק נהיה בהתחלה בוצי ודביק, אך לא מוסיפים קמח, אלא ממשיכים ללוש כ-10 דקות, עד שהוא נהיה חלק, רך וגמיש.

5. מגלגלים את הבצק בקמח מלא ומניחים אותו בקערה נקייה. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה וחצי.

6. מוציאים את האוויר מהבצק שתפח, מחלקים ל-2 חלקים שווים ומניחים אותם על משטח מקומח. מכסים במגבת יבשה וממתינים 10 דקות.

7. מעצבים מכל חלק ככר מוארכת ומהודקת, ומניחים אותה על נייר אפייה בתבנית שטוחה. מכסים בניילון או במגבת ומשהים חצי שעה.

8. חורצים בכיכרות שהתחילו לתפוח חריצים אלכסוניים, מכסים שוב ומשהים להמשך התפיחה, כחצי שעה נוספת.

9. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה 200°, כ-40-45 דקות, עם אדים ב-10 הדקות הראשונות, עד שהכיכרות שחומות, הקרום שלהן נוקשה למגע והן קלות יחסית במשקלן.

10. מוציאים מהתנור ומצננים על רשת.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי