• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון למוסקה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
דרגת קושי בינונית
מאת: דנה שיין, וואלה!
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 35
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים למוסקה

  • לחצילים:
  • 2 חצילים
  • 3 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מעט שמן זית
  • שמן קנולה לטיגון
  • מלח גס
  • לימון
  • לתערובת הבשר:
  • 250 גר' בשר בקר טחון
  • 250 גר' בשר כבש טחון
  • 100 גר' צנוברים
  • כף עלי טימין טרי
  • 2 ביצים
  • כף שמן
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח / פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית בהרט
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • לרוטב עגבניות:
  • 6 עגבניות בגודל בינוני אדומות ובשלות, חלוטות וקצוצות
  • 200 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 גזרים מגוררים דק
  • 5 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל קצוץ
  • כפית פפריקה מתוקה
  • פפריקה חריפה (לפי הטעם)
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • כף שמן
  • לבשאמל:
  • 3 כפות חמאה
  • 3 כפות קמח
  • כוס חלב
  • 40 גר' קשקבל מגוררת
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אגוז מוסקט

מוסקה - אופן ההכנה

1. קולים על אש גלויה או על הגריל 2 חצילים עד שהם רכים. מוציאים את התוכן לקערה, מזלפים מעט לימון, שמן זית ומלח גס ושומרים בצד.

2. מטגנים את פרוסות החצילים בשמן צמחי משני הצדדים ומניחים על גבי נייר סופג.

3. מכינים את תערובת הבשר: מטגנים את הבצל קלות עד להזהבה ומוסיפים את הגזר המגורר. מזהיבים עוד שתי דקות בערך ומוסיפים את השום והבשר הטחון.

4. מפוררים את הבשר בעזרת מזלג ומטגנים עד שהוא מזהיב מעט.

5. מעבירים את תערובת הבשר לקערה ומוסיפים את מחית החצילים, הצנוברים, הפטרוזיליה, התבלינים ושתי ביצים טרופות.

6. מכינים את רוטב העגבניות: שמים בסיר את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עם מכסה על אש קטנה כחצי שעה.

7. מכינים את הבשאמל: ממיסים את החמאה ומורידים מהאש. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה את החלב תוך כדי בחישה אינטנסיבית, מומלץ במטרפה. מחזירים לאש ומוסיפים את הקשקבל והתבלינים, בוחשים עד שהגבינה נמסה ומסירים מהאש.

8. להרכבת המוסקה: מחממים תנור לחום של 170 מעלות. עורכים שכבה של פרוסות חצילים, מעליה שכבה של תערובת בשר וחצילים ואז שכבת רוטב עגבניות. חוזרים על הפעולה ומסיימים עם שכבת חצילים. מעל הכל יוצקים את רוטב הבשאמל.

9. מכסים בנייר אלומיניום ואופים כשעה ועוד 10 דקות ללא הנייר, עד שרוטב הבשאמל מזהיב.

10. למי ששומר על כשרות: אפשר לוותר על הבשאמל ובעשר הדקות האחרונות של האפייה, לצקת טחינה ולקשט בצנוברים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי