• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לסהרוני שקדים פריכים

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
קל להכנה
עוגיות עשירות שיספקו גיוון של צורה וטעם לצד כוס הקפה
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 111
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לסהרוני שקדים פריכים

  • חומרים ל-32 יחידות:
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חלמון
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס מים
  • 2 כוסות וחצי קמח תופח
  • 3/4 כוס שקדים טחונים גס
  • קליפה מגוררת דק מלימון אחד
  • 1 ביצה טרופה
  • אבקת סוכר לזרייה

סהרוני שקדים פריכים - אופן ההכנה

1. במעבד מזון קטן מעבדים את החמאה עם הסוכר, החלמון והמלח. מוסיפים את המים והקמח ומעבדים קצרות. אוספים לכדור בצק ומטמיעים לתוכו בצורה אחידה את השקדים וקליפת הלימון. מניחים לכשעה במקרר.

2. חותכים את הבצק לארבעה חלקים שווים, ומגלגלים כל חלק לכדור. על משטח מקומח משטחים את הכדור בידיים, ואז מרדדים במערוך לעלה עגול בעובי של 3-4 מילימטר. בסכין חדה או בגלגלת חותכים את העיגול לשמונה משולשים (כמו שחותכים פיצה). מגלגלים כל משולש, מחלקו החיצוני הרחב ועד הקודקוד, ליצירת סהרון. מעבירים את הסהרונים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה (לא מצופפים את הסהרונים בתבנית, כדי לאפשר להם לתפוח).

3. מורחים את הסהרונים בביצה טרופה בעזרת מברשת, וזורים עליהם אבקת סוכר. אופים בחום של 190 מעלות עד שהסהרונים מזהיבים קלות (20-25 דקות). מוציאים מהתנור ומצננים על רשת, כדי למנוע הזעה. זורים על הסהרונים המוכנים עוד אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי