• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לפיצה מוצרלה סיצליאנית

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
קל להכנה
המתכון באדיבות הנונה קפה בר
מאת: וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 25
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לפיצה מוצרלה סיצליאנית

  • חומרים לבצק ל-2 מגשים:
  • 750 ג' קמח
  • 15 ג' שמרים
  • 450 מ"ל מים בטמפרטורת החדר
  • 35 מ"ל שמן
  • 40 גר' סוכר
  • 40 ג' מלח
  • לרוטב סיציליאני פיקנטי:
  • 150 מ"ל שמן זית
  • בצל גדול חתוך לקוביות
  • שני פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • שני פלפלים צהובים חתוכים לקוביות
  • 6 עגבניות תמר בינוניות מקולפות
  • 3 שיני שום קלופים ופרוסים
  • מעט טימין
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • צ'ילי טחון לפי הטעם

פיצה מוצרלה סיצליאנית - אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק: מניחים את השמרים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הקמח ומעט מים (כ- 150 מ"ל) ולשים עד קבלת עיסה אחידה. נותנים לבצק לתפוח למשך כשעתיים וחצי (מכסים בניילון נצמד). לאחר התפחה, מוסיפים לבצק את המלח, השמן והמים, לשים שוב, ומניחים לתפיחה נוספת של שעה וחצי.

2. משטחים את הבצק על תבנית עגולה (סטנדרט).
טיפ: לפני שמורחים את הרוטב והתוספות על הבצק מכניסים את הבצק ל10 דק' בתנור בחום של 200 מעלות.

3. מכנים רוטב: מחממים בסיר את השמן והשום. כשהשמן מתחיל לבעבע, מוסיפים את הבצל ומאדים עד לשקיפות.
מוסיפים את הפלפלים מערבבים מעט עד שהפלפלים מפרישים את הנוזלים. לאחר מכן מוסיפים את העגבניות, מתבלים בצ'ילי, מלח, פלפל גרוס ומעט טימין.

4. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים לחצי שעה נוספת. משלימים את התיבול.
טיפ: ניתן לטחון את הרוטב לפני שמורחים אותו על הבצק על מנת לקבל מריחה אחידה.

5. מרכיבים את הפיצה: מורחים את הבצק ברוטב הסיצליאני הפיקנטי. פורסים כדורי מוצלרה טריים ומניחים על הבצק (כ- 300 גרם לשני המגשים).

6. מכניסים לתנור ב 185 מעלות לכרבע שעה עד שהמוצרלה מבעבעת.

7. מוציאים את המגש, מפזרים מעל מעט עלי בזיל טריים, ומחזירים לתנור לדקה נוספת.

*הגשה: מומלץ להגיש לצד אורגנו, פלפל אדום גרוס, טבסקו וכל מה שאתם אוהבים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי