• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לקיש פטריות וטונה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
קל להכנה
פטריות, שמנת ובצק הם תמיד שילוב מנצח. כאן בתוספת טעם רקע של טונה ובצל ירוק
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 22
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לקיש פטריות וטונה

  • חומרים לתבנית מלבנית 30x20 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 כפות מים קרים
  • למלית:
  • 20 גרם חמאה
  • 200 גרם פטריות חורש (פורטבלו), פרוסות
  • 200 גרם פטריות שמפיניות, פרוסות
  • עלים מ-3 גבעולי תימין
  • 3 ביצים
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 1 קופסה קטנה (160 גרם) טונה משומרת
  • 3 בצלים ירוקים, קצוצים לטבעות
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

קיש פטריות וטונה - אופן ההכנה

1. מכינים את הקלתית: במעבד מזון מעבדים לפירורים את החמאה, שני סוגי הקמח והמלח. מוסיפים שתי כפות מים ומעבדים קצרות. אוספים לכדור בצק (אם צריך, מוסיפים כף מים שלישית).

2. משטחים את הבצק בידיים בתחתית של תבנית משומנת בחמאה ומקומחת (אפשר להיעזר בכוס עגולה כדי לרדד את הבצק בתוך התבנית. דוחפים את הבצק אל השוליים, כדי ליצור דפנות בגובה כ-2 ס"מ. מנקבים את הבצק במזלג.

3. אופים את הקלתית, ללא המילוי, בחום של 180 מעלות למשך כעשר דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. מכינים את המילוי: במחבת רחבה ממיסים את החמאה. מטגנים את פרוסות הפטריות ועלי התימין, רק עד שהפטריות מתחילות לאבד מנפחן (3-4 דקות). מורידים מהאש.

5. טורפים בקערה את הביצים והשמנת המתוקה. מוסיפים את הטונה, הבצל הירוק והפטריות, ומתבלים במלח ובפלפל. יוצקים את התערובת על הקלתית האפויה למחצה.

6. אופים בחום של 180 מעלות, עד שהקיש מתייצב ופניו משחימים קלות (40-50 דקות). מוציאים מהתנור ומניחים ל-20 דקות לפחות לפני שפורסים ומגישים. הכי טעים כשפושר.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי