• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לפסטרמה הודו בדבש ופפריקה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
דרגת קושי בינונית
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 32
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לפסטרמה הודו בדבש ופפריקה

  • ל-1 ק"ג פסטרמה:
  • חצי חזה הודו, במשקל של כקילוגרם (אומרים שהודיה נקבה טעימה יותר), נקי מעור, שומן וגידים (כדאי להיעזר בקצב)
  • לנוזל כבישה:
  • 3 כוסות מים
  • 2 כפות מלח גס
  • 2 כפות סוכר חום
  • 1 כפית גרגרי פלפל שחור שלמים
  • 2 עלי דפנה
  • לציפוי:
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור, שבור גס

פסטרמה הודו בדבש ופפריקה - אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את כל חומרי נוזל הכבישה, ומניחים בהם את הבשר. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-24 שעות (אם אין זמן, מדלגים על שלב זה. אפשרות נוספת היא להשרות את החזה ל-24 שעות בתערובת הדבש והפפריקה, במקום בנוזל הכבישה). מוציאים את הבשר מנוזל הכבישה, שוטפים במים ומייבשים היטב במגבות נייר. בעזרת חוט מטבח קושרים את החזה לגליל הדוק.

2. מערבבים בקערית את כל נוזלי הציפוי, ומורחים היטב על הבשר. אם יש זמן, משהים לשעה עד 24 שעות במקרר.

3. מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום. מניחים את הבשר במרכז התבנית, רצוי מעל רשת הגבהה (כדי שהתחתית לא תתבשל בנוזלים שיפריש הבשר). צולים בחום של 160 מעלות, עד שהבשר עשוי לגמרי (כשעה ורבע). לאחר כמחצית השעה מוציאים מהתנור ומרטיבים את הבשר בנוזל שבתחתית התבנית.

4. מוציאים מהתנור ומחכים לפחות 10 דקות לפני הפריסה. פורסים דק בסכין חדה ולא משוננת. אוכלים חם או פושר, כמנה עיקרית או כמילוי קר לכריכים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי