• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ל"מפרום" חצילים

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
קל להכנה
זה לא מפרום, וזה לא מוסקה, אלא חיבור של שניהם, שנולד במסעדה העיראקית של משה באור יהודה. חוץ מפלפל ומלח, יש כאן בהרט עיראקי, שנקנה בחנות התבלינים העיראקיים, ליד המסעדה. בבהרט כאן יש פלפל אנגלי, קינמון, מוסקט והרבה יותר ציפורן ממה שמקובל להכניס לבהרט
מאת: חני פרבר, על השולחן
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 33
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ל"מפרום" חצילים

  • 2 חצילים
  • 600 גרם בשר בקר (צוואר), טחון פעמיים
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא קרום, שרויות במים וסחוטות
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפיות בהרט
  • מלח ופלפל שחור, טחון טרי
  • 2 ביצים טרופות
  • קמח
  • שמן
  • לרוטב:
  • 2 בצלים, קצוצים דק
  • 2-3 פלפלים חריפים, קצוצים
  • 1 כוס עלי סלרי, קצוצים
  • 1 קופסה עגבניות מרוסקות ("טל")
  • 1 כף רסק עגבניות

"מפרום" חצילים - אופן ההכנה

1. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 15 מ"מ, ולכל פרוסה פותחים "פה גדול". ממליחים ומניחים במסננת לשעה. שוטפים ומייבשים היטב.

2.בקערה מערבבים היטב בשר, לחם, בצל, פטרוזיליה, בהרט, מלח ופלפל. נוטלים מהתערובת קציצה, משטחים וטומנים ב"פה" של החציל. ממלאים כך את כל פרוסות החציל.

3. מחממים שמן במחבת רחבה. טובלים את החצילים בביצה ואחר כך בקמח ומטגנים עד שהחצילים מזהיבים מעט.

4. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם פלפל חריף ועלי סלרי, עד שהבצל הופך שקוף מעט. מוסיפים עגבניות מרוסקות ורסק ועגבניות, ומתבלים. מטביעים את החצילים הממולאים ברוטב ומבשלים מעל להבה נמוכה כשעה ורבע. מגישים חם.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי