• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בבשר

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
קל להכנה
להכנת המתכון נחוץ סיר גדול ושטוח או תבנית
מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.5/5) 7
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לתפוחי אדמה ממולאים בבשר

  • תריסר תפוחי אדמה בינוניים
  • חצי קילו בשר טחון
  • בצל בינוני קצוץ דק
  • כפית גרגרי כוסברה כתושים
  • כפית חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל
  • 1 קילו עגבניות (רצוי כאלה קלופות מקופסה) מרוסקות בפומפייה או מעבד מזון
  • עלים של צרור קטן בזיליקום
  • 5 שיני שום קצוצות גס

תפוחי אדמה ממולאים בבשר - אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה. חותכים להם את הקצוות ובעזרת כף פאריסאית מרוקנים את תוכנם תוך השארת דפנות דקים. שופתים על האש סיר גדול עם מים מומלחים קלות ומביאים לרתיחה. מכניסים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים 20 דקות.

2. בינתיים נותנים בסיר (או בתבנית) שלוש כפות שמן זית ומטגנים בו את השום והבזיליקום עד שהשום מתחיל לשנות את צבעו. מוסיפים את העגבניות, ממליחים מעט, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות.

3. בקערה בינונית מערבבים את הבשר, הבצל, גרגרי כוסברה כתושים, כפית חומץ בלסמי, חצי כוס מים, מלח, פלפל וכף שמן זית.

4. מסננים את תפוחי האדמה, מצננים וממלאים בתערובת הבשר בלי לדחוס. אם נשארות שאריות מילוי, מפזרים אותן בסיר העגבניות.

5. מניחים את תפוחי האדמה בסיר (או התבנית) כשהפתח כלפי מעלה. יוצקים על כל תפוח אדמה כף מרוטב העגבניות. מכסים במכסה (או, במקרה של התבנית, ברדיד נייר אלומיניום) ומכניסים לתנור, שחומם ל-180 מעלות. אופים חצי שעה. אחרי רבע שעה פותחים, מסירים את המכסה ויוצקים לכל תפוח אדמה עוד כף של רוטב. ברבע השעה האחרונה אופים ללא מכסה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי