• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לממתק קוקוס ושוקולד

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
קל להכנה
ממתק קל להכנה, שאינו דורש בישול או אפייה (מעבר להמסה של שוקולד) ומזכיר את חטיף הקוקוס התעשייתי באונטי. להכנה קלה עוד יותר אפשר לוותר על שכבת השוקולד התחתונה
מאת: דורעם גונט, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 33
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לממתק קוקוס ושוקולד

  • לתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות מים
  • 250 גרם קוקוס טחון
  • 400 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כוס אבקת סוכר

ממתק קוקוס ושוקולד - אופן ההכנה

1. גוזרים נייר אפייה לגודל שיכסה בדיוק את תחתית התבנית. מרפדים את התבנית בנייר. ממיסים (בקערה מעל אדים, בזהירות במיקרוגל או בסיר קטן על להבה נמוכה מאוד) את השוקולד והחמאה עם המים, עד שהשוקולד נמס לגמרי. מערבבים לתערובת אחידה. יוצקים מחצית מהשוקולד על נייר האפייה ומורחים במרית או בגב כף לשכבה אחידה ודקה בעובי כשני מילימטרים. מעבירים למקפיא להתייצבות והתקשות.

2. מערבבים בקערה את הקוקוס הטחון עם החלב המרוכז, המלח, תמצית הווניל ואבקת הסוכר. יוצקים את תערובת הקוקוס על השוקולד ומהדקים בידיים לשכבה אחידה. מעבירים למקפיא לכחצי שעה.

3. מחממים בעדינות את יתרת תערובת השוקולד והחמאה, כדי לשוב ולהמיס אותה. אם התערובת סמיכה מכדי להימרח יפה ובשכבה אחידה על הקוקוס, מדללים אותה בכמה טיפות מים. יוצקים את השוקולד על פני הקוקוס ומיישרים בגב כף או במרית. מעבירים למקפיא לכחצי שעה להתייצבות. מעבירים סכין חדה לאורך הדפנות כדי לשחרר את הממתק מהתבנית, והופכים על קרש חיתוך. מקלפים בעדינות את נייר האפייה וחותכים בסכין חדה לריבועים או למלבנים. אפשר להגיש בתוך עטרות נייר (מנג'טים). שומרים בקירור.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי