• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לניוקי דלעת

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
לניוקי דלעת יש צבע כתום נפלא, מרקם מעודן וטעם מתקתק נהדר.
מאת: חיים כהן ואלי לנדאו, הארץ
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.5/5) 4
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לניוקי דלעת

  • ל–6 סועדים:
  • 50 גרם חמאה
  • 300 גרם ‏(משקל נטו‏) דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 תפוח אדמה בינוני מבושל במים על קליפתו
  • 1 חלמון
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגוררת
  • אגוז מוסקט מגורר
  • מלח ופלפל
  • קמח ‏(רצוי דורום טחון פעמיים או קמח דק 00‏)

ניוקי דלעת - אופן ההכנה

1. מחממים את החמאה במחבת ומוסיפים את קוביות הדלעת ומעט מלח. מטגנים על אש קטנה תוך ערבוב עד שהדלעת מתרככת לחלוטין. קולפים את תפוח האדמה המבושל, קוצצים גס ומוסיפים למחבת. ממשיכים דקה או שתיים בטיגון על להבה גבוהה עד שנוזלי הדלעת ותפוח האדמה מתאדים לחלוטין.

2. מעבירים את תוכן המחבת לבלנדר, מעבדים לעיסה אחידה ומניחים לה להתקרר. מוסיפים את החלמון ומערבבים בעזרת כף עץ. מוסיפים פרמזן, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל ומעט אגוז מוסקט ומערבבים שוב. מוסיפים בהדרגה, תוך ערבוב, חצי כוס קמח ומעבדים עד שנוצר בצק רך ולא דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד קמח.

3. בסיר גדול, מביאים מים מומלחים קלות לרתיחה. מכינים מבצק הדלעת ניוקי קטנים ‏(קורצים בכפית, יוצרים גליל בעובי 1.5 ס"מ וחותכים אותו לניוקי קטנים או פשוט מגלגלים את הניוקי אחד־אחד על משטח מקומח - כל אחד יאמץ את השיטה החביבה עליו‏). מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים.

4. במחבת גדולה ממיסים את החמאה יחד עם עלי המרווה. מטגנים דקה או שתיים.

5. כשהניוקי צפים הם מוכנים. "דגים" אותם בעזרת כף מחוררת ומעבירים אותם למחבת עם החמאה. מקפיצים דקה תוך ערבוב, מכבים את האש, ממתינים 2 דקות ומגישים. המהדרין מוסיפים עוד פרמזן. אנחנו מהדרין.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי