• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לכדורי בשר נוסח גרמניה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
בשרי
קל להכנה
מתכון של סבינה ולדמן, מסעדת רוטשילד'ס קיטשן.
מאת: וואלה!
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 9
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לכדורי בשר נוסח גרמניה

  • לכדורי הבשר:
  • כף חמאה
  • חצי בצל קצוץ דק
  • 2 פרוסות לחם לבן, ללא הקרום, מפוררות
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 250 גרם בשר עגל טחון
  • 3 פילטים של אנשובי, קצוצים דק מאד
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
  • 2 ביצים
  • חצי כפית גרדת לימון
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • למי הבישול:
  • 2 ליטר מים
  • 1 בצל בינוני שלם וקלוף
  • עלה דפנה
  • כפית מלח
  • לרוטב:
  • 4 כפות חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף צלפים מסוננים
  • 2 חלמונים
  • 2 כפות שמנת חמוצה

כדורי בשר נוסח גרמניה - אופן ההכנה

1. כדורי הבשר: ממיסים במחבת את החמאה ומטגנים את הבצל על להבה בינונית במשך 5 דקות תוך ערבוב תמידי. מורידים מהאש ומצננים.

2. בקערה גדולה מניחים את הלחם המפורר ואת השמנת המתוקה ומשרים כ-10 דקות. מוסיפים את הבצל ויתר החומרים ומערבבים היטב. עם ידיים רטובות, מגלגלים לכדורים בקוטר 5 ס"מ. מעבירים למקרר לשעה.

3. מרתיחים בסיר גדול את מרכיבי מי הבישול וממשיכים לבשל אותם במשך עשר דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מוסיפים את כדורי הבשר ומביאים לרתיחה בשנית ואז מנמיכים את הלהבה. כעבור 20 דקות מוציאים את הכדורים בעזרת כף מחוררת.

4. מסננים את המי בישול במסננת דקה ושומרים את הנוזלים.

5. מכינים את הרוטב: בסיר רחב ממיסים את החמאה על להבה בינונית-גבוהה. מוסיפים את הקמח תוך כדי ערבוב. כשנוצרת תערובת סמיכה מגבירים את הלהבה ומוסיפים בהדרגה 3 כוסות ממי הבישול תוך כדי ערבוב. בשלב זה צריך להיווצר רוטב קטיפתי וחלק. מוסיפים את מיץ הלימון והצלפים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות. מערבבים מדי פעם.

6. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים. מוסיפים רבע כוס מהרוטב החם אל קערת החלמונים ומערבבים מייד. מוסיפים אל החלמונים את השמנת החמוצה ומעבירים את כל התערובת אל סיר הרוטב. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את כדורי הבשר. מערבבים בעדינות מבלי לפגוע בכדורים ומחממים יחד במשך 5 דקות.

7. מגישים עם אורז או פירה והרבה רוטב מעל.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי