• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לפלפל ממולא

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
בערך שעה
צמחוני
קל להכנה
מתכון של השפית מרסיה כצמן, שפית מסעדת bariba
מאת: וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 5
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לפלפל ממולא

  • חומרים ל-4 מנות:
  • 2 פלפלים גדולים ואדומים
  • צרור עירית
  • 250 גרם גבינת עיזים
  • בצל סגול בינוני
  • לממרח החציל:
  • 1 חציל
  • 2 שיני שום
  • 4 עגבניות אדומות בשלות
  • 25 גרם אגוזי מלך
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

פלפל ממולא - אופן ההכנה

1. בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, מכניסים את הפלפלים בתבנית עם מעט שמן זית ואופים למשך 10 דקות.

2. אחרי 10 דקות, מוציאים מהתנור – הופכים את הפלפלים וממשיכים את הצלייה למשך כ- 4 דקות.

3. מוציאים מהתנור, מניחים בקופסא ומעל סוגרים עם מכסה. האדים עוזרים לפלפלים להתקלף ביתר קלות.

4. קוצצים את העירית ואת הבצל. מערבבים עם גבינת העיזים.

5. שורפים את החציל על האש עד שהוא מוכן – הקליפה שרופה והחציל בפנים רך.

6. מעבירים את בשר החציל למעבד מזון, מוסיפים את השום ושמן הזית וטוחנים עד מרקם אחיד.

7. מכינים קולי עגבניות: מוציאים את העוקץ והזרעים מהעגבניות ומכניסים לבלנדר ביחד עם האגוזים, אבקת הסוכר וקורט מלח.

8. טוחנים הכל ביחד עד מרקם אחיד ומעט סמיך. מוסיפים שמן זית ומתקנים תיבול.

9. מקלפים את הפלפל, חוצים לחצי ופותחים אותו כדף על קרש.

10. מניחים כ-60 גרם מילוי בתוכו, ומגלגים את הפלפל.

11. להגשה: שמים על צלחת כף של ממרח חציל, מניחים את הפלפלים על הממרח ומזלפים מעל קולי עגבניות.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי