• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לפורקולט עם בצקניות

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
דרגת קושי בינונית
מאת: דורעם גונט, הארץ - פרינט
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.5/5) 3
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לפורקולט עם בצקניות

  • חומרים ל6-8 מנות:
  • לצלי
  • 3 כפות שמן
  • 2 בצלים, קלופים ופרוסים
  • 1 ק"ג בשר בקר או עגל לבישול ארוך (למשל שריר, שפונדרה, מכסה הצלע), חתוך לקוביות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה (אפשר להמיר חלק בפפריקה חריפה, לפי הטעם)
  • 1 כפית זרעוני קימל טחונים (אפשר גם שלמים)
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח + פלפל שחור לפי הטעם
  • 4 עגבניות, קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • לבצקניות:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 3/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס מים
  • אופציה: מעט אגוז מוסקט

פורקולט עם בצקניות - אופן ההכנה

1. בסיר רחב בעל תחתית עבה מחממים את השמן ומטגנים את פרוסות הבצל בחום בינוני, עד שיתרככו ויזהיבו, כעשר דקות.

2. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים גם אותן להזהבה, 10-15 דקות נוספות.

3. מוסיפים את הפפריקה, הקימל, המים, המלח והפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה מאוד, עד שהבשר רך אך אינו מתפרק. זמן הבישול תלוי בבשר, אבל אורך בדרך כלל כשעתיים או שעתיים וחצי. במשך הבישול כדאי לבדוק מדי פעם שיש מעט נוזלים בסיר. אם הנוזלים התאדו, מוסיפים מעט מאוד מים. לסוף הבישול יש להגיע כשהרוטב סמיך מאוד, ולא נוזלי.

4. כשהבשר רך, מוסיפים לסיר את העגבניות, הפלפלים ותפוחי האדמה. מערבבים כדי שהירקות יצופו ברוטב, ולא מוסיפים מים (הירקות יפרישו נוזלים וידללו את הרוטב).

5. מכסים שוב, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות מבושלים (30-40 דקות). מגישים עם כל סוג של פחמימה, או משקיעים בהכנת בצקניות ומערבבים אותן בתבשיל לפני ההגשה.

6. מכינים בצקניות: במעבד מזון, בבלנדר או בקערה עם מטרפה מעבדים את כל החומרים, עד שמתקבלת בלילה. מידת הסמיכות של הבלילה צריכה להיות כזאת שאם נשפוך אותה על הפומפייה, יטפטפו נטיפים גדולים למדי של בצק דרך החורים. אם הבלילה נוזלית ומטפטפת במהירות גדולה, מוסיפים מעט קמח. אם הבלילה סמיכה ואינה מטפטפת דרך החורים כלל, מדללים אותה במעט מאוד מים.

7. מביאים לרתיחה סיר גדול של מים עם כף מלח. כשהמים רותחים ברתיחה קלה מחזיקים את מכשיר הבצקניות או הפומפייה מעל הסיר ומוזגים פנימה את הבלילה (חשוב שהמים ירתחו כל הזמן, אחרת הבצקניות יידבקו זו לזו). הבצקניות יטפטפו אל המים, יישקעו וכעבור שניות אחדות יצופו על פני המים.

8. מניחים להן להתבשל במים הרותחים עוד כדקה, ואז אוספים אותן בכף מחוררת ומעבירים אותן ישירות לסיר עם הצלי.

9. מערבבים בעדינות כדי שהבצקניות יצופו ברוטב, ומגישים מיד.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי