• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון למרק דושפרה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
דרגת קושי בינונית
הכיסונים במרק הזה מזכירים מאוד את כיסוני המנטי הבוכריים אבל הם קטנים יותר וממולאים בבשר טחון ולא בבשר קצוץ.
מאת: מסעדת חנן מרגילן, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 22
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים למרק דושפרה

  • ל-4 מנות:
  • לציר:
  • 2 בצלים לבנים
  • 1 ק"ג בשר נתח מספר 2
  • 1/2 1 ליטר מים
  • כף אבקת מרק עוף
  • פלפל שחור
  • 50 גרם דובדבנים יבשים חמוצים
  • שמן קנולה
  • לבצק:
  • 2 ביצים
  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 300 מ"ל מים עם כפית מלח
  • למלית:
  • 400 גרם בשר בקר מנתח מספר 2
  • 2 ק"ג בצל
  • להגשה:
  • צרור כוסברה

מרק דושפרה - אופן ההכנה

1. מכינים את הציר: חותכים את הבצל ומטגנים בסיר רחב ב-3-4 כפות שמן קנולה.

2. חותכים את הבשר לקוביות ומוסיפים לבצל.

3. מוסיפים חצי ליטר מים, את אבקת מרק העוף והדובדבנים. מבשלים כ-30 עד 40 דקות.

4. במקביל מכינים את הכיסונים, בדומה לאופן שבו מכינים מנטי: מערבבים את חומרי הבצק עד אשר מגיע למרקם אחיד וקשה מעט. הבצק נמצא במיטבו כשהוא אחיד וחזק אבל לא נוזלי או דביק. לכן מוטב להוסיף בכל פעם מעט מים, ואין וודאות שצריך להוסיף את כל המים, אלא רק עד שמגיעים למרקם.

5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ונותנים לו לנוח בחוץ על השיש, לפחות שעה. ללא מנוחה הוא יהיה קשה.

6. מכינים את המלית: את הבשר טוחנים ואת הבצלים חותכים דק מאד ומערבבים הכל יחד. מוסיפים מלח ופלפל.

7. פותחים את הבצק ומרדדים אותו עם מערוך לעובי של כשני סנטימטר. במידה ויש מכונת פסטה עדיף להשתמש בה ולרדד לעובי הדק ביותר.

8. מקפלים את הבצק: קורצים עיגולים ושמים כף או כפית מהמילוי במרכז המלית לפי הגודל. הופכים את העיגול לחצי סהר בקוטר 4 סנטימטר. מחזיקים אותו ביד אחת וביד השניה עושים את הקיפול, כשהסגירה נעשות עם האצבעות שממוללות את הבצק כלפי מעלה. זהו הקיפול המסורתי אבל הוא מעט מסובך יותר. קיפול נוסף ופשוט יותר הוא לחתוך את המנטי לריבועים אורכם ורוחבם 4 סנטימטר להרים שתי דפנות מנוגדות ושתיים מנוגדות נוספות כמו במעטפה ולהדק ואז לסגור את כל שאר הדפנות.

9. מרתיחים מים בסיר וכשרתחו, שמים בפנים את כל הכיסונים. תוך שתי דקות מסירים מהאש, הכיסונים מוכנים.

10. להגשה: מוזגים לצלחת כיסונים, מעטרים מעל בכוסברה ומעליה מוזגים מהמרק.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי