• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לקובנה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
דרגת קושי בינונית
מאת: שרה בונן, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 5
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לקובנה

  • ל-6-8 מנות:
  • 1 ק"ג קמח מנופה
  • 60 גרם שמרים יבשים
  • ביצה אחת
  • כוס חד פעמית קטנה של סוכר
  • 3-4 כוסות קטנות של מים
  • מעט מלח (כפית בערך)
  • 200 גרם חמאה
  • מעט גרעיני חמנייה וקצח
  • מעט שמן
  • *לקובנה שנאפית כל הלילה בתנור שבת: 200 גרם חמאה נוספים

קובנה - אופן ההכנה

1. מניחים בקערה את הקמח ויוצרים גומה. במרכזה מוסיפים שמרים יבשים.

2. מוסיפים לגומה סוכר וביצה. מסביב לגומה מפזרים מלח שלא ייגע בשמרים. מוסיפים בהדרגה מים לתוך גומת השמרים והסוכר ומערבבים עד שהמלח מתערבב. אפשר לערבב במיקסר 7-8 דקות או ביד כרבע שעה. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים 45 דקות.

3. כשהבצק משלש את נפחו מעבדים ביד ומתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק.

4. משמנים משטח עבודה. את העיגול פותחים ב-2 ידיים בעדינות לעלה ומורחים חמאה. אפשר לטבול את היד בחמאה ולמרוח כל עיגול בה.

5. מגלגלים את העלה לשבלול ומכניסים לסיר הקובנה.

6. בכל פעם מכניסים קובנה נוספת לשכבה התחתונה של הסיר ומניחים את השבלולים אחד לצד השני. יווצר מצב בו אחד לוחץ את השני מאוד חזק, מה שטוב. בשום אופן לא יוצרים שכבה נוספת אלא בכל פעם דוחסים עוד ועוד לתוך הסיר. בכל פעם הם מתרוממים עוד ועוד כלפי מעלה, ממשיכים למלא את הסיר עד שהשבלולים מגיעים למחצית גובה הסיר.

8. משאירים בסיר מכוסה בניילון נצמד ומגבת כחצי שעה להתפחה. מחממים תנור ל-200 מעלות.

9. אופים חצי שעה בתחתית התנור ומעלים לרכזו ל-20 דקות נוספות, סך הכל 50 דקות. אם רוצים להכין וריאציה מיוחדת של הקובנה אפשר להכניס אותה לתנור ללילה שלם. במקרה כזה צריך לקחת חבילת חמאה של 200 גרם לחתוך לקוביות ולפזר מעל הקובנה. להכניס לתנור לחום שבת לכל הלילה.

*מי שאוהב יכול לפזר קצח לפני האפייה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי