• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לקוסקוס

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
קל להכנה
בכדי להכין את הקוסקוס נדרשת סבלנות. אין כאן קיצורי דרך, אבל הטעם הסופי שווה את המלאכה. כדאי לתזמן היטב את הכנת המרק והקוסקוס בכדי ששניהם יהיו חמים ומוכנים באותו הזמן.
מאת: זהרה בן חמו, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 3
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לקוסקוס

  • לקוסקוס
  • 1 ק"ג סולת
  • 1/2 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • כף מלח
  • למרק:
  • 2 בצלים
  • 2 בטטות
  • 2 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • 2 קישואים
  • 2-3 עלי סלרי
  • 1/2 כוס גרגירי חומוס שהושרו כל הלילה
  • כ-1/2 ק"ג דלעת/דלורית חתוכה גס
  • מלח
  • פלפל
  • 2 כפיות כורכום
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 1 ליטר מים

קוסקוס - אופן ההכנה

1. מבשלים את גרגירי החומוס במים עד לריכוך, כשעה.

2. מכינים את הקוסקוס: בקערה מערבבים מעט סולת (קמצוץ שנלקח בכף היד) מרטיבים אותו ומעבדים עם הידיים. המטרה היא לפורר את כל הסולת שנגעה במים, תוך כדי עיבוד מתמיד. מפוררים בהדרגה את כל הסולת שבקערה לחתיכות קטנות, ודואגים שלא יוותרו גושים. בכדי שיצא קוסקוס דק, בגמר העיבוד מנפים במסננת דקה לקוסקוס כך שנוצרים פירורים קטנטנים אחידים, בלא גושים.

3. עוברים לאידוי: מחזירים לקערה, שמים רבע כוס שמן ומעט מלח. מאדים חצי שעה בסיר אידוי לקוסקוס (או כשהקוסקוס בתוך קערה מעל לסיר עם אדים) כשהקוסקוס מכוסה. בשלב הזה הקוסקוס לא אמור לבוא במגע עם מים.

4. שוטפים היטב את הירקות למרק חותכים גס, מטגנים כשתי דקות בסיר את הירקות למעט עלי הסלרי ומוסיפים את המים. המים צריכים לכסות את הירקות, כך שאם הכמות אינה מספקת, מוסיפים עוד. מביאים לרתיחה ומוסיפים מלח פלפל וכורכום. מבשלים על אש בינונית עד לריכוך כל הירקות (כשעה). לאחר חצי שעה מוסיפים את עלי הסלרי והחומוס (בכדי שיתבשל עם המרק).

5. לאחר האידוי הראשוני מורידים את הקוסקוס מהאש, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים.

6. מאדים את הקוסקוס בשנית, הפעם כ-20 דקות. מסירים מהאש.

7. מגישים: על צלחת גדולה שמים שכבת קוסקוס ועליה מוזגים את המרק.

לעוד מתכוני קוסקוס
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי