• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לפיצה "לחמעג'ון"

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
בשרי
קל להכנה
מאת: ארז קומרובסקי, וואלה!
 
דירוג הגולשים:
(3.5/5) 1
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לפיצה "לחמעג'ון"

  • ל-4 פיצות:
  • 5 כוסות (700 גרם) קמח לחם
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות שמרים יבשים או 1 קובייה שמרים טריים
  • 6 כפות שמן
  • 2 כוסות מים
  • לרוטב:
  • 120 גרם בשר טלה קצוץ
  • 2 כפות בהרט
  • 2 כפות נענע טרייה קצוצה
  • 1/2 בצל לבן קטן קצוץ
  • 2 כפות צנוברים קלויים
  • 100 גרם עלי תרד חלוטים
  • 50 גרם גבינת פקורינו מגורדת
  • שמן זית לזילוף
  • יוגורט עזים
  • מעט עלי רוקט

פיצה "לחמעג'ון" - אופן ההכנה

הבצק:
1. מערבבים את כל החומרים היבשים ביחד במערבל.

2. שמים בקערת מערבל את כל החומרים היבשים ביחד ומתחילים לערבב. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד להיווצרות מרקם אחיד. לאחר שכל השמן נספג, מוסיפים מים (עדיין תוך כדי ערבוב) עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.

3. מעבירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת לחה ומניחים במקום חמים עד להכפלת נפח הבצק. מחלקים לכדורים במשקל 200 גרם לכדור ומתפיחים כשעתיים נוספות.

4. לאחר ההתפחה, מוציאים את האוויר מכדורי הבצק בעזרת אגרופי הידיים, ומרדדים תוך כדי סיבוב והפיכה של הבצק עד לעיגול בצק בעובי 2 ס"מ.

5. מסדרים את הבצק על רשת פיצה או בתבנית משומנת.

הרוטב:
1. מערבבים את הטלה הקצוץ עם הבצל, נענע, בהרט וצנוברים.

2. מותחים את הבצק בצורה אובלית ומעל מניחים תערובת הטלה, תרד חלוט וגבינת הפקורינו.

3. אופים בתנור על החום הגבוה ביותר (מומלץ להיעזר באבן שאמוט) במשך 10-12 דקות עד שהבצק הופך לפריך בקצוות.

4. לאחר האפייה מזלפים מעט שמן זית ומפזרים מעל מעט עלי רוקט טריים.

5. מגישים לצד יוגורט עזים.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי