• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון ללחם מ-100 אחוז כוסמין

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
קל להכנה
בלחם הספציפי הזה משתמשים בכמות נוזלים גדולה, כי קמח כוסמין, בדומה לקמח מלא, הוא קשה יותר וסופח יותר נוזלים
מאת: אסף לוי, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 5
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים ללחם מ-100 אחוז כוסמין

  • לכיכר אחת:
  • 633 גרם קמח כוסמין
  • 431 גרם מים
  • 10 גרם מלח
  • 127 גרם מחמצת כוסמין

לחם מ-100 אחוז כוסמין - אופן ההכנה

1. מכינים מחמצת צלולה: גורעים מהמחמצת 300 גרם, ומערבבים לתוכה קילו חומר, המורכב מ-800 גרם מים ומ-20 גרם קמח. למעשה, כך מדללים את המחמצת. מהמחמצת הדלילה הזו לוקחים 127 גרם, ואותם ממיסים ב-431 גרם מים.

2. בקערת המיקסר מערבבים את המחמצת עם קמח הכוסמין. לשים כ-5 דקות. מכמות זו של בצק יוצרים כדור אחד. מכסים בניילון נצמד ומניחים במשך 30 דקות בטמפרטורת החדר.

3. מוסיפים מלח ולשים כ-5 דקות נוספות. משאירים את הבצק בקערה, ומכסים במגבת לחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, כפעם וחצי ולא יותר. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר.

3. נותנים לבצק צורה שמתאימה לצורת סלסילת הלחם. מקמחים את הסלסילה במעט קמח, הופכים אליה את הלחם ומניחים לו לתפוח פעם נוספת – שוב, עד שיכפיל את נפחו כפעם וחצי.

4. מחממים תנור ל-220 מעלות. כאשר הוא מגיע לטמפרטורת היעד, הופכים את הלחם אל מרית אפייה ומחליקים על אבן השמוט. מרססים מים בחלל התנור בעזרת מרסס ידני כדי להכניס לחות, וסוגרים את דלת התנור. אופים כ-45 דקות. צבעו של הלחם צריך להיות חום-צהבהב.

הערה: אם אין לכם סלסילה ואבן שמוט, אפשר לאפות בתבנית אלומיניום, בתנור שחומם מראש ל- 220 מעלות, על תוכנית טורבו. באפיית טורבו, הולכת החום היא אגרסיבית יותר, לכן לרוב היא מקצרת את משך האפייה. זאת הסיבה שיש לשים לב ללחם כבר אחרי 20 דקות. אם הגיע לצבע הרצוי וקיבל קרום עבה וקשה – יש להוציאו מהתנור.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי