• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לבאגט צרפתי מקמח מלא

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מעל שעה
צמחוני
קל להכנה
לצורך הכנת באגט, יש להצטייד בסלסילת לחם מאורכת או בתבנית מיוחדת לבגט. את הציוד הזה אפשר לקנות בחנויות המתמחות באפייה
מאת: אסף לוי, וואלה!
כשר
 
דירוג הגולשים:
(3.3/5) 2
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לבאגט צרפתי מקמח מלא

  • ל-3 באגטים:
  • 208 גרם מחמצת
  • 317 קמח מלא טחון גס
  • 158 גרם קמח לבן רגיל
  • 388 גרם מים
  • 11 גרם מלח

באגט צרפתי מקמח מלא - אופן ההכנה

1. לקערת המיקסר מכניסים את כל החומרים, למעט המלח, ולשים עד שנוצר בצק ללא גושים. מכסים את הקערה ומשאירים אותה בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות. שלב זה הוא שלב של ספיחת נוזלים ומנוחה.

2. לאחר המנוחה הקצרה מוסיפים את המלח ולשים את הבצק עם וו לישה, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. מכסים את הבצק בקערה בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך הלילה.

3. למחרת מוציאים מהמקרר ומניחים בחוץ למשך 5 שעות. במהלך הזמן הזה לשים את הבצק בכל שעה: מוציאים אותו מהקערה, מניחים על משטח מקומח מעט, לשים במשך 5 דקות בעזרת מערוך, ומחזירים לקערה מכוסה.

4. עם תום 5 הלישות מניחים לבצק לנוח: מחלקים אותו ל-3 יחידות ומכדררים. נותנים לבצק לנוח 15 דקות בטמפרטורת החדר, ומגלגלים אותו לצורת בגט כאורך תבנית הבאגט.
מניחים את הבאגטים בתבנית שרופדה בנייר אפייה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר ללילה.

5. למחרת מוציאים מהמקרר ומניחים מכוסה על משטח העבודה. הבגט צריך לתפוח פי שניים מגודלו ההתחלתי. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר, לחות וכו'.

6. מחממים תנור ל-220 מעלות ומכניסים תבנית תנור הפוכה. מכניסים את תבנית הבאגטים על גבי תבנית תנור, בחלק הנמוך של התנור. מרססים מעט מים לחלל התנור, על מנת להחדיר לחות, ואופים במשך 25-30 דקות.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי