• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 

חיפוש מתכונים

מתכון לבייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

הוסף תגובה
פייסבוק טוויטר
מאת: ארז קומרובסקי, וואלה!
דרגת קושי בינונית מעל שעה צמחוני
כשר
ארז קומרובסקי מלמד להכין בייגלה פריכים בבית
צילום בימוי ועריכה: prima films צילום סטילס: מיכאל גלעדי
 
דירוג הגולשים:
(3.4/5) 1
דרגו:
(1-גרוע 5-ענק)

מצרכים לבייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה

  • ל-4 בייגלים:
  • 1 ק"ג קמח רב דגנים
  • 700-750 מ"ל (3 כוסות) סודה קרה
  • 30 גרם שמרים לחים או כף של שמרים יבשים
  • 1 1/4 כפות מלח ים גס
  • 2 כוסות קינואה

בייגלה תוצרת בית מצופה בקינואה - אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח עם השמרים. מוסיפים את הסודה הקרה ולשים כ-3 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד.

2. מוסיפים את המלח, וממשיכים בלישה במהירות בינונית עוד כ-8 דקות.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית. מכסים בניילון ומתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשעה עד שעה וחצי.

4. מעבירים למשטח מקומח ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים במשקל כ-400 גרם. מניחים להתפחה ומכסים בניילון משאירים לתפוח רבע שעה.

5. עובדים על משטח לא מקומח: מקפלים את הבצק על עצמן ומאריכים לצורת באגט. את הבאגט שמים במשטח מרופד בבד רטוב, ספוג במים.

6. טובלים את הבצק הרטוב בקינואה מכל צדדיו. מרטיבים את נקניקי הבצק ומניחים על מגבות רטובות, בתוך תבנית מלבנית שתחתיתה מלאת מים. מפזרים על הכל קינואה. מתפיחים שלושת רבעי שעה. מניחים בעדינות על תבנית אפייה מבלי לצופף יתר על המידה.

6. מחממים תנור ל-230 מעלות. חורצים את הבצק.

7. מכניסים לתנור ואופים כ-רבע שעה - 20 דקות, עד שהבייגלים מזהיבים. מומלץ להגיש עם שמן זית ולאבנה.
מחשבוני המרה:
נפחים
משקלים
טמפרטורה
F
C

שם הנמען:
שלח ל- e-mail:
שם השולח:
e-mail השולח:
הערות:

 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי