• וואלה! ראשי
  • הפוך לדף הבית
  • שלום אורחקרא דוארפתח תיבת דואר חינם!
  • מזג אוויר
  • מפות
  • קניות
 
ליטל איטלי: פיקניק איטלקי במרכז ת"א
16/04/14 14:24
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
איפה אוכלים בחול המועד פסח?
15/04/14 10:47
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
10 המכות: שפים צעירים בוחרים את המכה הקולינרית שלהם
14/04/14 16:08
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
היורשים: האם מתחם שרונה פיצח את נוסחת הקסם?
13/04/14 15:44
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
פותחים שבוע: מבערים חמץ וחוגגים מימונה
13/04/14 15:42
מאת: ריטה גולדשטיין, מערכת וואלה!
סגור
חדשות האוכל

א-לה רמפה: בר מסעדה אלטרנטיבי חדש

מאת: גרדה גלזר, מערכת וואלה!
פייסבוק טוויטר

אם מאסתם במסעדות מפונפנות ויקרות, אולי כדאי שתכירו את א-לה רמפה, בר מסעדה מחתרתי בדרום תל אביב

תגיות: א-לה רמפה

באופן טבעי כששוק המסעדות מתמלא במקומות גדולים ומנצצים, מעדיפים חלק מהסועדים לברוח דווקא אל המקומות הקטנים והאינטימיים שמציעים גורמה במחיר שפוי ואווירה ביתית. טרנד שלם צמח סביב זה, של מסעדות קטנטנות בין היתר תופעה שניכרת היטב בתהליך שעובר על שוק לוינסקי התל אביבי בימים אלו.

לאחרונה נפתח מקום נוסף בדרום תל אביב שבא לתת מענה לצורך הזה; שני שותפים מעולם האמנות, דוד בינרט ועמרי בראל, פתחו לפני שבוע להרצה את א-לה רמפה, בר מסעדה מחתרתי ברחוב שוקן בדרום תל אביב. "זה מעבר לאוכל, מדובר פה בצעד אידיאולוגי", אומר בראל ומסביר כי רחוב שוקן התל אביבי עמוס בגלריות, סטודיו, מוזיקאים ואמנים. זו אוכלוסיית היעד שלה הם רוצים לספק מעין מרכז תרבות, כמו גם עבור תושבי שכונת שפירא ופלורנטין הסמוכות והבוהמה העירונית. "רצינו לעשות נקודת מפגש איזורית חדשה", מסכם בראל.


א-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל) א-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל)

א-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל)


השניים הם ירושלמים לשעבר וחברים משכבר הימים כאשר בינרט (NG, אורקה, צ'אקרה) משמש כשף. לדברי בינרט, הוא רצה לפתוח מסעדה דווקא באזור המחוספס של דרום תל אביב ולא במקום מבוסס, כיוון שהוא תמיד מעדיף להיות חלוץ. "הרעיון הוא רומנטי", הוא מסביר ומתאר כיצד מצא את המקום וזיהה בין הלכלוך ששרר בו פוטנציאל של יהלום לא מלוטש. את השיפוץ והעיצוב במקום עשו השותפים והתבססו לא מעט על חומרים ממוחזרים. כך למשל, הפכה מגרפה למעמד לכוסות.

התפריט הדינמי משתנה כמעט מדי ערב וכולל מנות בגודל ביניים, ביניהן: קלמרי סגול ממולא בבשר אדום וטחינה על יוגורט של לימון כבוש; סלט דיטוקסיקציה (ניקוי רעלים) עם קרעי לבבות חסה ערבית, אייסברג, אורוגולה, שעועית ירוקה רחבה חלוטה, ענבים, פלפל ירוק ונענע; אספרגוס בקרם סלק ופרמזן ורוד; שרימפס מזוגגים בצ'אטני משמש וקימל ועוד (22-38 שקלים). כמו כן ניתן לבקש מהשף ארוחת טעימות על בסיס המנות בתפריט באותו היום, והוא מכין את אשר שעולה על רוחו, בעלות משתנה לפי חומרי הגלם.

בנוסף מתוכננים במקום שלל אירועי אמנות ואוכל ובהמשך יפתח המקום גם לצהריים.


א-לה רמפה. רחוב העמל 21, קריית המלאכה שוקן. 03-5461506.

שעות פתיחה: ב'-שבת 11:00-אחרון הלקוחות


מחבת פירות ים בא-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל) מחבת פירות ים בא-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל)

מחבת פירות ים בא-לה ראמפה (צילום: עמרי בראל)


 

תגובות
הוסף תגובה

צילום תגובה
מאת:
נושא:
  בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
הוספת תגובה
מאת:
נושא:
תוכן:
בשליחת תגובה אני מסכים/ה לתנאים הבאים:
אין לפרסם באתר תגובות המפרות הוראות כל דין ובכלל זה תגובות בעלות אופי מיני בוטה, תגובות מאיימות, גזעניות, מוציאות לשון הרע, מעודדות לביצוע הסתה, פוגעות בפרטיות, מזיקות, פוגעות ברגשות הציבור, מפרות זכויות קניין רוחני ותגובות בעלות אופי מסחרי ו/או מידע פרסומי. האחריות הבלעדית לתוכן התגובה הינה של כותב התגובה. וואלה שומרת לעצמה את הזכות למסור את פרטי כותב התגובה לכל גורם בהתאם לשיקול דעתה ושומרת לעצמה את הזכות לפרסם רק חלק מהתגובות ו/או למחוק תגובות שפורסמו. אין באמור לעיל כדי לגרוע מהאמור בהוראה מהוראות תנאי השימוש באתר או בכל דין אחר.
מדור פירסומי