חגיגות 20 לבית תאילנדי, ת"א
מה קורה: מסעדת בית תאילנדי חוגגת 20 שנה ומציינת את המאורע עם תפריט חדש - תפריט קאב קם, המיועד לארוחה משותפת וארוכה של אוכל בליווי אלכוהול.
מה אוכלים: קאב- מנות ביס הנאכלות בידיים עם מנות כמו יאם פלה דיפ- נתחי דג ים נא (44 שקלים), יאם נם קוק-סלט מנקניקיית בקר / בשר לבן כבושה וקציצות אורז מתובלות (52 שקלים), קוטייאו לוט -דפי אורז טריים עוטפים נתח שוק אווז (38 שקלים) ועוד. יאם- מנות סלט עם מנות כמו יאם פלה הנג -סלט מליטות (דגי ים) מיובשות (48 שקלים), יאם פלה פו-סלט מנגו ירוק על מצע אוורירי של פילה לברק, קצוץ דק ומטוגן (74 שקלים) ועוד, בוק&נאם-מנות בשר ופירות ים עם מנות כמו פלהמוק יאנג - קלמרי טרי במרינדה תאית נצרב קלות על הפלאנצ'ה (58 שקלים), מו יאנג- נתח בטן חזיר צלויה בדרך התאית (46 שקלים) ועוד מנות רבות.
איפה: בית תאילנדי, בוגרשוב 8 ת"א 03-5178568. לא כשר
תפריט טבעוני חדש, קפה לנדוור
מה קורה: רשת קפה לנדוור מוסיפה 8 מנות טבעוניות חדשות לתפריט הרגיל בכל סניפי הרשת.
מה אוכלים: "שווארמה" על פוקצ'ה - רצועות סויה ובצלים מקורמלים עם טחינה ואריסה (59 שקלים), סנדוויץ קציצות עדשים עם לימון גבוש (31/47 שקלים), בוקר טבעוני - חביתה מקמח עדשים, ממרח עגבניות מיובשות, טחינה, קרם חציל, יוגורט סויה ומבחר לחמים (59 שקלים) או רוזלך לוטוס (43 שקלים).
איפה: סניפי רשת לנדוור
ערב "כל הכוכבים דולקים", הסדנא
מה קורה: השף תומר עמדי (פלומאר, לונדון) מגיע לביקור לארץ, ולכבוד המאורע כל השפים של קבוצת מחניודה (הכוללת את המסעדות: מחניודה, יודלה, הסדנא, טלביה ופלומאר) מתאגדים לערב אחד מיוחד במסעדת הסדנא - שף אסף גרניט, שף אורי נבון, שף אסף סרי, שף ניר לוי, שף אליעזר מזרחי ושף איציק רוחם.
מה אוכלים: הסועדים יוכלו להנות מתפריט מיוחד וחגיגי הכולל מאזות כמו חזה מולארד כבוש על דלעת טריפוליטאית, כרישה שרופה עם שמן ערג או סביצ'ה חצילים כבושים. בהמשך הערב, יהיה ניתן להזמין מתוך תפריט השיפודים (כמו לבבות אווז בחמישה תבלינים או קוקי סאן ז'אק עם חמאת פלפל צ'ומה) ומתוך תפריט הצלחות (בורקס סרטנים עם עמבה-וניל או ניוקי שחור עם זעתר).
איפה: הסדנא, דרך חברון 28, ירושלים. 02-5672265. לא כשר
מטבח לילה חוגג 3, ת"א
מה קורה: מטבח לילה חוגג שלוש שנים ומתחדש בעיצוב ושף חדש. לרגל חגיגות יום ההולדת, יוצע תפריט מיוחד הכולל את שתיים עשרה המנות האהובות ביותר על הקהל בשלוש השנים האחרונות.
מתי: בימים חמישי-שישי, 3-4 למרץ, החל מ-19:00.
מה אוכלים: בין המנות שיוגשו יהיו סלט פפאיה (39 שקלים), קרפצ'יו עגבניות (38 שקלים), טרטר בקר (43 שקלים), ניוקי הבית (56 שקלים), קלאמרי (69 שקלים), פסטה פירות ים (79 שקלים) ועוד. ניתן להזמין כל מנה בנפרד או את התפריט כולו במחיר של 499 שקלים (במקום 599 שקלים).
איפה: מטבח לילה, לילינבלום 43 ת"א, 03-5660481. לא כשר
ערב כריכים מעוכים בראס אל חנות, ת"א
מה קורה: המסעדנייה היפואית ראס אל חנות מארחת את צלם האוכל חיים יוסף ואיש הקולינריה עמית אהרונסון לערב של חגיגה בתוך לחם ערב של כריכים מעוכים.
מתי: יום שני, 29 בפברואר, החל מ-19:00.
מה אוכלים: סנדוויץ' הדרך לצ'ינקווה טרה שעמוס בזיכרונות איטלקיים, כריך וולדרעוף שמשלב בין הקלאסיקה העל זמנית של אולמי השמחות לבין חאפלה הודית, שוקרוט בלחם, כריך טבעוני עם ירקות שורש צלויים וגבינת קשיו ביתית, ועוד.
איפה: ראס אל חנות, יהודה מרגוזה 10, שוק הפשפשים, יפו, 03-5092267. יש להזמין מקומות מראש. לא כשר
ספיישל שוק במסעדות כרמים, דרום
מה קורה: השף סהר רפאל מציע מדי יום שני מגוון ספיישלים מתחלפים, וביום שני הקרוב ספיישל שוק.
מתי: יום שני, 29 בפברואר.
מה אוכלים: סלט שוק (42 שקלים), מעורב ירושלמי (48 שקלים), סביצה דג ים (46 שקלים), תרנגולת צלויה בתנור (85 שקלים), תבשיל פירות ים (117 שקלים), פילה דג ים במחבת על פרחי כרובית (105 שקלים) ועוד.
איפה: כרמים סגולה, בכניסה למושב סגולה, 08-8505859| כרמים ב"ש, דרך חברון 66 ב"ש, 08-9966444. לא כשר
חגיגת נקניקיות ובירה בביר גארדן, ת"א
מה קורה: הביר גרדן במתחם שרונה יחגוג את הסלבטורדיי עם מוזיקה קצבית, מופעי רחוב, תפריט נקניקיות ובירות.
מתי: יום שישי, 4 למרץ, 10:00-15:00.
מה אוכלים: בפסטיבל יוצעו מבחר נקניקיות עגל, בקר וטלה, פרי יצירתם של הביר גארדן יחד עם השרקוטייר אלן טלמור ורשת הנקניקיות פרנק, ביניהן קאריוורסט בליווי רוטב קארי מסורתי, בצלים מהגריל ותפוחי אדמה (39 שקלים), ברטוורסט מסורתיות עם שוקרוט, פירה קטיפתי ומבחר חרדלי הבית (76 שקלים), נקניקיות טלה, קרם חמוציות בניחוח קינמון, שעועית ירוקה, ברוקולי וקייל (64 שקלים), נשנוש בווארי - נקניקיות קטנטנות, תפוחי אדמה מדורה, קרם שורשים ושוקרוט עם טוויסט (44 שקלים), מגש שחיתות - מיקס נקניקיות הבית עטופים בירקות הגינה (209 שקלים) ועוד.
איפה: בירגארדן PAULANER אלברט מנדלר 3 מתחם שרונה תל אביב, 03-6544334
תפריט מרקים תאילנדי בזוזומאמא, חיפה
מה קורה: מסעדת ZOZAMAMA התאילנדית החיפאית משיקה תפריט מרקים מיוחד.
מה אוכלים: מרק אורז תאילנדי (32 שקלים), מרק קטיפה צהובה עם עוף ואטריות זכוכית (32 שקלים), מרק ירקות טבעוני (39 שקלים), מרק בקר תאילנדי (58 שקלים), מרק טום יאם (58 שקלים) וראמן עוף (54 שקלים).
איפה: זוזומאמא, החרושת 10 חוצות המפרץ, חיפה 2707*. שעות פעילות: ראשון-שבת: 12:00-23:00. לא כשר
בוקר אורבני במשק ברזילי, ת"א
מה קורה: במשק ברזילי יוצאים עם תפריט בוקר חדש- בוקר אורבני- שמוגש במקביל לתפריט הבוקר הרגיל של המקום.
מתי: ראשון - חמישי, 08:00-12:00.
מה אוכלים: מאפה שמרים (22 שקלים), לחמניה וקפה- לחמניית שיפון עם סביח טבעוני או חביתת חומוס וגבינת סויה או אבוקדו ונבטים (28 שקלים), פאנג'בי וקפה לחם מש עם גוואקמולי אבוקדו וירקות (30 שקלים).
בנוסף לתפריט האורבני מוגשת מדי יום בברזילי -כולל בסופי שבוע- מגוון ארוחות בוקר עשירות, טבעוניות מחומרי גלם אורגנים, ביניהן: גרנולה עם פירות טריים, יוגורט סויה שעושים במקום, קפה / תה (34 שקלים), פנקייק מקמח מלא, עם פירות העונה, מייפל ודובדבני אמרנה, קפה / תה (38 שקלים),
שקשוקה טופו (45 שקלים) ועוד.
איפה: משק ברזילי, אחד העם 6, נווה צדק, ת"א, 03-5166329. לא כשר
קולקצית פירות הדר בוניליה, רחבי הארץ
מה קורה: רשת וניליה משיקה קולקצית טעמים חדשה המבוססת על פירות הדר, תולדה של שיתופי פעולה עם מיטב החקלאים.
מה אוכלים: סורבה יוזו- סורבה ממיץ וקליפת יוזו צהוב בשל,
ברגמוט- גלידת שמנת עם שמן ברגמוט וקליפת ברגמוט מסוכרת בכבישה קרה, ריקוטה הדרים, שוקולד תפוז, סורבה מנדרינה, פאי לימון, סורבה אשכוליות אדומות וורודות עם ליקר עשבי קמפרי ועוד.
מחירים: 12 שקלים למנת ילדים, 16 שקלים למנה קטנה, 21 שקלים למנה בינונית, 25 שקלים למנה גדולה ועוד.
איפה: סניפי וניליה
גלידות על בסיס סויה באלדו, רחבי הארץ
מה קורה: רשת הגלידריות אלדו משיקה מגוון טעמי גלידות ידידותיים לטבעונים ולרגישים למוצרי חלב, על בסיס סויה.
מה אוכלים: בין הטעמים ניתן למצוא עוגיות קרמל בקפוצ'ינו, בננה קרמל ואגוזי מלך, פיסטוק, שוקולד מנטה ועוד.
איפה: סניפי אלדו ברחבי הארץ.