וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מלקקים לכם

17.7.2007 / 9:44

אנחנו במצב רוח של גלידות השבוע ולמען הביזאר אספנו עבורכם את מתכוני הגלידות הכי בלתי צפויים שיש. למשל גלידת תפוחי אדמה סגולים וגלידת שושנים

זה באמת הכי קל להיכנס לאיזה גלידרייה לבחור כמה טעמים אחרי התלבטות ארוכה ולהעמיס בכוס או גביע. אפילו יותר פשוט מזה ללכת לסופר ולבחור איזה מארז ג'מבו או לקפוץ לפיצוצייה הקרובה ולהסתפק בארטיק פרימיום כזה או אחר.
אבל מה לעשות יש אנשים שאוהבים חיים קשים (מלאי אתגר ומענגים) שרוצים להקציף ביצים ושמנות ולהכין גלידה בבית. לא בטוח שאנחנו מבינים אותם אבל אנחנו די בטוחים שהם לא יוכלו להתעלם מתכוני הביזאר הבאים. אה, זה אתם? אז יאללה שיהיה בהצלחה.

גלידת תפו"א סגול עם אגוזי מלך ודובדבנים מתוקים

מתכון של השפית אילת אור ממסעדת OM

ליטר חלב
8 חלמונים
230 גר סוכר
1 כוס פירה של תפו"א סגול מבושל
1 כוס דובדבנים מגולענים
½ מקל וניל
½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

אופן הכנה:
1. מרתיחים חלב עם מקל וניל חצוי עד לסף רתיחה. מורידים מהאש ומגרדים את תוכן המקל לתוך החלב.

2. מקציפים את הסוכר עם החלמונים עד לקבלת קצף תפוח, מוסיפים את החלב לאט ומערבבים למסה אחידה.

3. מערבבים על אש נמוכה עד שמסמיך.

4. מקררים לחלוטין בבן מארי קר.

5. מערבבים יחד את פירה תפוח האדמה עם התערובת עד שתתקבל מסה חלקה. מסננים ומקררים ומניחים במכונת גלידה.

6. לקראת הסוף כשהגלידה מוכנה מוסיפים אגוזים ודובדבנים

גלידת למון גראס

מתכון של הקונדיטורית נעמה אברמוביץ'.

חומרים ל-800 גרם:
400 מ"ל חלב
160 מ"ל שמנת מתוקה 42%
3 גבעולי למון גראס
90 גרם סוכר
5 חלמונים

אופן ההכנה:
1. מרתיחים את החלב והשמנת עם גבעולי הלמון גראס. מקררים ומסננים.

2. מקציפים את החלמונים עם סוכר. מערבבים עם החלב המקורר ומבשלים מעל ביין מארי תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה (85 מעלות).

3. מצננים מיד בביין מארי עם קרח ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

4. מעבירים למכונת גלידה.

גלידת בטטה

מתכון של השף קונידטור מוטי יוסף.

חומרים:
480 מ"ל שמנת מתוקה
180 גרם סוכר
1/2 כפית ג'ינג'ר, טחון טרי
8 חלמונים
450 גרם מחית בטטה מבושלת
15 גרם קינמון טחון

אופן ההכנה
1. בסיר מרתיחים את השמנת עם סוכר וג'ינג'ר.

2. טורפים את החלמונים בעזרת מטרפה ידנית, ותוך כדי כך יוצקים מעט מהנוזל. מערבבים היטב ויוצקים את יתרת השמנת.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

קופת החולים המובילה מציגה: השירותים שיהפכו את החיים שלכם לקלים יותר

בשיתוף כללית

גלידת שושנים

מתכון של יוסי ופנינה מס שפים ממסעדת חוות התבלינים בגלבוע.

חומרים:
2.4 ליטר שמנת מתוקה
1.2 ליטר חלב
4 מקלות וניל (פתוחים ומגורדים)
15 פרחי לבנדר מיובשים
10 חלמונים
½ ק"ג דבש

אופן ההכנה
1. מחממים על האש בסיר עד לפני רתיחה (לא להרתיח) את השמנת החלב מקלות הוניל והלבנדר.

2. מקציפים היטב במערבל את החלמונים והדבש.

3. מוסיפים את החלמונים המוקצפים לאט לתוך הסיר, מערבבים ומחזירים לאש לחימום - לא להגיע לרתיחה.

4. מסננים ומכניסים למקרר.

5. מכניסים למכונת גלידה להכנה. אפשר לקשט בפרחי לבנדר טריים.

גלידת שושנים

מתכון של רות אוליבר.

חומרים ל-700 גרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
30 גרם ראשי ורדים מיובשים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
3-2 טיפות תמצית מי ורדים

חומרים ל-700 גרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 מ"ל חלב
30 גרם ראשי ורדים מיובשים
6 חלמונים
100 גרם סוכר
3-2 טיפות תמצית מי ורדים

אופן ההכנה
1. בסיר מביאים לרתיחה את השמנת והחלב עם ראשי הוורדים. מניחים לתערובת להצטנן מעט, נותנים לוורדים למצות את הארומה והטעם ומסננים.

2. מערבלים במיקסר את החלמונים עם הסוכר לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.

3. משווים טמפרטורות: יוצקים מעט מהחלב לתערובת החלמונים, מערבבים ומוסיפים את יתרת החלב. מניחים את התערובת מעל ביין מארי וממשיכים לערבב עד שהיא מסמיכה: היא צריכה להגיע לטמפרטורה של 85 מעלות או להיות סמיכה מספיק כך שתכסה כף עץ ואם נעביר בה אצבע ייווצר שביל שלא ייסגר.

4. מסננים את התערובת ומקררים אותה כמה שיותר מהר (רצוי להכניס לקערה מלאה בקרח). מכסים את הכלי ומעבירים למקרר.

5. כאשר התערובת קרה מוסיפים את תמצית הוורדים, מעבירים למכונת גלידה או מקפיאים ופועלים לפי ההוראות להכנת גלידה ללא מכונה בלינק המקושר למטה.

שניצל גלידה

מתכון של קרין גורן.

1 חבילת גלידת "קרמריה" בטעם וניל עם ריבת חלב ("נסטלה")
1/2 כפית תמצית וניל
1 ביצה גדולה
21/2 כוסות קורנפלקס, מרוסק
1 כפית קינמון
שמן לטיגון עמוק

להגשה:
סירופ מייפל

אופן ההכנה
1. בעזרת כף גלידה יוצרים 8 כדורי גלידה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומקפיאים שעה.

2. טורפים וניל וביצה.

3. בצלחת שטוחה ורחבה מערבבים קורנפלקס וקינמון.

4. עובדים בזריזות: מגלגלים את כדורי הגלידה בביצה ומיד בקורנפלקס ומחזירים למקפיא. חוזרים על התהליך פעם נוספת לציפוי מושלם ואחיד, ומקפיאים עד שהכדורים מוצקים.

5. מחממים שמן לטיגון עמוק.

6. בכל פעם מוציאים מהמקפיא כדור אחד או שניים ומיד מטגנים, במשך 20 שניות (עד שהציפוי זהוב). מוציאים לנייר סופג לספיגת השמן העודף.

7. מגישים מיד עם סירופ מייפל.

ובזירת הסורבה:

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully