וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מי אמר מצה ולא קיבל?

12.4.2009 / 12:14

החלטנו להפסיק לנסות להתחכם וללכת סחור סחור. קבלו חמישה מתכונים עם הקרקר הרישמי של חג הפסח

פשטידת מצות וגבינות

מתכון של דנה מלמד, מערכת וואלה!

מצרכים:
4 מצות
3 ביצים
כוס מים רותחים (או חלב חם)
2 כפות קוטג'
2 כפות גבינה לבנה או גבינת שמנת)
50 גרם גבינת קשקבל מגוררת (או עמק)
50 גרם גבינה מלוחה
½ כוס עשבי תיבול קצוצים – עירית, טימין, בצל ירוק, פטרוזיליה (לא חובה. אפשר לטגן חלק מהכמות ללא העשבים ורק אחר כך להוסיף את העשבים כך שכולם יהיו מרוצים)
שמן לטיגון (לא עמוק)

אופן ההכנה:
1. בקערה רחבה מפוררים את המצות ויוצקים עליהן את המים הרותחים.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה רטובה

3. משמנים מחבת בגודל בינוני (כ 20 ס"מ קוטר) גם בדפנות.

4. יוצקים את העיסה למחבת, מטגנים כ – 5 דקות על להבה בינונית.

5. בכדי להפוך לצד השני – משמנים מכסה שטוח או צלחת, מכסים את המחבת והופכים.

6. מחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת ומטגנים את הצד השני.

- אפשר לפזר למעלה פרמז'ן, קשקבל או גבינה צהובה אחרת מגוררת ולכסות.

7. ממשיכים לטגן עוד 5 דקות ומכבים את האש.

8. חותכים למשולשים (כמו פיצה) ומגישים.

גלילות מצה ממולאות בבשר

מתכון של רחל דביר, על השולחן

חומרים ל-20 גלילות:
10 מצות

למלית:
2 בצלים
שמן לטיגון
1 סלסילה פטריות שמפיניון פרוסות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
400 גרם בשר טחון
2 ביצים טרופות

אופן ההכנה:
1. מרטיבים את המצות במים ועוטפים במגבת כל מצה בנפרד. ממתינים כרבע שעה לריכוך.

2. מכינים את המלית: מטגנים בצל בשמן, עד שהוא נעשה שקוף. מגבירים את הלהבה למכסימום, מוסיפים פטריות, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את הבשר ומטגנים כ-5-3 דקות, תוך כדי פירור הבשר בעזרת מזלג, עד שמתקבלים פירורים חומים.

3. מכינים גלילות, ממלאים ומטגנים: חוצים כל מצה לאורכה. מניחים כף גדושה מהמלית על החלק הקצר ומגלגלים באופן מהודק, עד הסוף.

4. טובלים את הגלילות בביצה, מניחים אותן כשהתפר על המחבת ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב. מגישים מיד עם סלט ירקות או סלט ירוק.

מציות מתוקות לפסח

מצרכים:
9 מצות
3 ביצים
1 כפית מלח
1 כף קינמון
1/4 כוס חלב
שמן לטיגון
12 כפיות סוכר

אופן ההכנה:
1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומכניסים לקערה מלאה במים. משרים כ-10 דקות.

2. סוחטים את המצות. מערבבים את המצות עם הביצים, המלח, הקינמון והחלב עד לתערובת אחידה.

3. מחממים שמן במחבת. יוצרים מהבלילה קציצות שטוחות ומטגנים בשמן משני הצדדים עד שמזהיב.

4. לפני ההגשה מפזרים על כל מציה מעט סוכר.

לביבות מצה מתוקות

מתכון של דנה מלמד, מערכת וואלה!

מצרכים:
4 מצות
3 ביצים
כוס מים רותחים (או חלב)
4 כפות גבינה לבנה
3 כפות סוכר
כפית קינמון
½ כפית תמצית וניל
תפוח עץ קלוף ומגורר
מעט שמן (או חמאה) לטיגון

אופן ההכנה:
1. מפוררים את המצות ושמים בקערה.

2. יוצקים על המצות המפוררות את החלב או המים

3. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

4. מחממים את השמן (או החמאה) ומטגנים לביבות קטנות ועגולות.

5. להגשה – זורים סוכר לבן או חום ומגישים עם ריבה, דבש, מייפל ושמנת חמוצה או קצפת.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנית במרכז

בשיתוף אאורה נדל"ן

עוגת מצות עם קרם גבינה ושמנת

מתכון של דורעם גונט, הארץ

חומרים לתבנית פיירקס בגודל 30x20 ס"מ:
100 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 חלמונים
500 גרם גבינה לבנה 9% שומן
200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
3/4 כוס חלב
1/2 4 מצות

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
3 כפות מים
1 כף סוכר
1 כף סירופ תירס (אם אין, מוותרים)

הכנה:
1. מכינים את הקרם: בקערה מקציפים את החמאה עם הסוכר והחלמונים, כשתי דקות. מוסיפים את הגבינה, השמנת ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה.

2. מרכיבים את העוגה: מניחים את החלב בתבנית או במגש שיכילו בצפיפות את המצות. טובלים מצה בחלב לשתי שניות מכל צד, ומניחים בתחתית התבנית (לגודל התבנית כאן דרושה מצה וחצי לכל שכבה, אז חוזרים על הפעולה עם עוד חצי מצה). יוצקים על המצה הרטובה שליש מכמות הקרם ומיישרים. טובלים עוד מצה וחצי בחלב ומניחים על הקרם, ושוב יוצקים שליש מהקרם ומיישרים. חוזרים על הפעולה בשלישית: שכבת מצה בחלב והשליש האחרון של הקרם. מנערים את התבנית ודופקים על משטח העבודה כדי להחליק את פני הקרם. מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות של שעה-שעתיים.

3. מכינים את ציפוי השוקולד: מניחים את כל החומרים בקערית או בסיר קטן, וממיסים על אדים, במיקרוגל או על אש קטנה מאוד. כשהשוקולד נמס לגמרי, מערבבים לתערובת אחידה ויוצקים בשכבה אחידה מעל הקרם. מנערים ודופקים על משטח העבודה כדי להחליק את פני הציפוי. מכסים את התבנית בניילון נצמד ושומרים בקירור עד להגשה.

  • עוד באותו נושא:
  • פסח
  • מצות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully