וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ט"ו בשבט: עוגות חגיגיות

26.1.2013 / 0:25

התפרעתם במחלקת הפירות היבשים? הכינו את התנורים: שפע של מתכונים לעוגות חגיגיות ולקינוחים עם פירות, אגוזים ושקדים

אינגליש קייק פירות יבשים של רולדין. חנן דיאמנט,
אינגליש קייק פירות יבשים של רולדין/חנן דיאמנט

אינגליש קייק פירות יבשים

מתכון של רשת רולדין

חומרים:
1/3 כוס שמן קנולה
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
2/3 כוס קמח
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית קינמון
קורט מלח
1/3 כוס צימוקים
1/3 כוס אגוזי מלך גרוסים
3/4 כוס תפוח גרנד סמיט מקולף, חתוך לקוביות קטנות
1/2 כוס בוטנים קלויים ומקולפים
1/3 כוס שזיפים מיובשים
1/3 כוס משמשים מיובשים
1 כף קוביות פפאיה
חצי בננה פרוסה לעיגולים


אופן ההכנה:
1. מקציפים את הביצה במיקסר יחד עם הסוכר, עד לקבלת קצף בהיר.

2. תוך כדי הקצפה מזלפים את השמן באיטיות.

3. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והתבלינים.

4. מקפלים אל תוך התערובת את כל הפירות, אך לא את אגוזי המלך.

5. יוצקים את התערובת אל תוך תבנית אינגליש קייק משומנת.
מפזרים מעל את אגוזי המלך הגרוסים.

6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות, במשך 40-45 דקות.

7. מצננים את העוגה, ורק אז מפזרים מעל אבקת סוכר.

עוגת פנפורטה די סיינה. דניה ויינר, על השולחן
פנפורטה די סיינה/על השולחן, דניה ויינר

פנפורטה די סיינה

מתכון של לידור ברזיק-פרידלנד, על השולחן

חומרים ל-3 כיכרות:
200 גרם שקדים קצוצים
200 גרם אגוזי מלך או פיסטוקים קצוצים
200 גרם תאנים קצוצות
200 גרם תערובת פירות מיובשים (צימוקים, משמשים וכו') קצוצים
1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1 כפית קינמון טחון
50 גרם (1/3 כוס + כפית) קמח
70 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו איכותית
100 גרם (1/4 כוס + כף) דבש
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
120 מ"ל (1/2 כוס) מים
150 גרם מרציפן חתוך לפיסות בגודל 1 ס"מ (לא חובה)


אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים היטב בקערה גדולה את השקדים, אגוזים, תאנים, פירות מיובשים, תבלינים, קמח ו-3 כפות קקאו. אפשר בהחלט לערבב ידנית.

3. מערבבים דבש, סוכר ומים בקערה נפרדת ומחממים במיקרו עד שהסוכר נמס והדבש נוזלי מאוד.

4. יוצקים את הדבש החם לקערה עם הפירות ומערבבים בכף עץ לתערובת אחידה. מערבבים פנימה בעדינות גם את המרציפן, ומקדפידים שלא יימעך.

5. יוצרים 3 כיכרות מאורכות, בגובה 2 ס"מ (אפשר להיעזר בתבנית אינגליש קייק, כדי ליצור צורה מלבנית אחידה), ומניחים בתבנית מרופדת.

6, אופים 20 דקות עד שהכיכרות יציבות. מצננים ומאבקים ביתרת הקקאו.

7. לפני ההגשה פורסים לפרוסות דקיקות. הפנפורטה נשמרת כשבועיים כשהיא עטופה בניילון נצמד בטמפרטורת החדר. במקפיא אפשר לשמור אותה כ-3 חודשים.

sheen-shitof

מאריכים את האקט

כך תשפרו את הביצועים וההנאה במיטה - עם מבצע בלעדי

בשיתוף "גברא"
פנקוטה קפה על קלתית פירות יבשים. יוגב עמרני, AP
פנקוטה פירות יבשים/AP, יוגב עמרני

פנקוטה פירות יבשים

מתכון של השף גיל אלמליח מקפה בוגרשוב

חומרים ל-6 מנות אישיות:
50 מ"ל (¼ כוס) חלב
600 מ"ל (3 כוסות) שמנת מתוקה
100 גרם ( ½ כוס) סוכר
כוס אספרסו קצר אחד או 4 כפות קפה פילטר
1 שקית ג'לטין (1/2 2 כפיות)
לבסיס הפירות היבשים:
50 גרם (1/2 כוס) תאנים
20 גרם (1/4 כוס) שקדים ואגוזים
5 גרם (כף) צימוקים
70 גרם (1/4 כוס) סוכר חום
20 גרם חמאה לא מלוחה


אופן ההכנה:
1. מערבבים את הג'לטין והחלב בקערה קטנה ומניחים בצד לכמה דקות.

2. מרתיחים בסיר קטן שמנת, סוכר וקפה תוך כדי בחישה.

3. מוסיפים לשמנת את הג'לטין והחלב ומערבבים עד אשר הג'לטין נמס.

4. מעבירים את התערובת לקערה, מצפים בניילון נצמד, כדי למנוע היווצרות קרום ומניחים בצד לקירור.

5. מוזגים את התערובת לגביעים ומכסים בניילון נצמד.

6. מניחים במקרר לקירור ל-24 שעות.

7. קוצצים דק או טוחנים את הפירות היבשים.

8. מחממים ומערבבים במחבת את החמאה, הסוכר החום והפירות היבשים, ליצירת קרמל פירות יבשים.

9. משטחים את הקרמל על נייר אפיה לגובה של 0.5 ס"מ ומצננים לטמפרטורת החדר.

10. חותכים את הקרמל לקוביות בגדול של 5 ס"מ.

11. להגשה: מניחים כל אחד מן הגביעים לכמה שניות בתוך קערה עם מים חמים. מעבירים סכין חד מסביב לשוליו הפנימיים של הגביע, והופכים אותו על קוביית הקרמל.

עוגה בחושה עם פירות יבשים ורום. דרור כץ,
עוגה בחושה עם פירות יבשים/דרור כץ

עוגה בחושה עם פירות יבשים

מתכון של הקונדיטור דודו אוטמזגין

חומרים לתבנית קפיצית של 24 ס"מ:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
4 ביצים
150 מ"ל רום כהה
350 גרם (1/2 2 כוסות) קמח
100 גרם דובדבנים מסוכרים
8 גרם אבקת אפייה
100 גרם דבלים קצוצות
100 גרם משמשים מיובשים, קצוצים
100 גרם צימוקים בהירים מושרים שעתיים-שלוש ברום
100 גרם צימוקים כהים
100 גרם פקאנים
30 גרם שקדים פרוסים

לסירופ:
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
30 מ"ל (2 כפות) רום כהה


אופן ההכנה:
1. מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר.

2. מוסיפים את הביצים אחת אחת, ומערבבים.

3. מנקים בלקקן את דפנות המיקסר, מוסיפים את הרום ומערבבים.

4. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים.

5. מעבירים את התערובת לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.

6. יוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את השקדים, ואופים 45-50 מעלות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות (בודקים בעזרת קיסם או סכין שהעוגה מוכנה).

7. מביאים לרתיחה בסיר את המים והסוכר, מסירים מהאש ומצננים.

8. מוסיפים את הרום ומערבבים.

9. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה מייד את הסירופ. שומרים במקרר.

לסיקור מיוחד: ט"ו בשבט בוואלה אוכל
ארוחה ירוקה בת שלושה מנות לט"ו בשבט

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    4
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully