וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

נמס בפה

בבה

30.12.2004 / 15:59

10, 9, 8, 7 – בסוף הספירה אפשר להתנשק אבל אפשר גם לאכול נשיקת מרנג. כללים להכנת מרנג, מתכונים וכמה עובדות על חיכוכי שפתיים

נשיקות, פבלובה או עוגת קונקורד, כולם עושים שימוש במרנג. נראה מסובך? לא כל כך, כל עוד תקפידו על הכללים הבאים:

10 כללים להכנת מרנג

1. השתמשו בחלבונים טריים.
2. החלבונים צריכים להיות נקיים מכל שארית של חלמון. טיפה, ואפילו קטנה של חלמון, והחלבונים לא יקציפו.
3. השתמשו בחלבונים בטמפרטורת החדר.
4. לפני ההקצפה הוסיפו לחלבונים קמצוץ מלח.
5. מומלץ להוסיף לחלבונים בטרם הקצפה גם קרם טרטר (הכותרת 'קרם' מטעה, מדובר באבקה לבנה, שניתנת לרכישה בחנויות תבלינים).
6. יש להוסיף לתערובת החלבונים 2-3 כפות סוכר לכל חלבון. את הסוכר יש להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
7. יש להתחיל את ההקצפה במהירות איטית ולהגביר אט אט, עד למקסימום.
8. יש להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
9. יש לאפות את המרנג בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 120-140 מעלות, עד להתייבשות, ואז להשאיר את המרנג האפוי בתנור עד שהוא מתקרר לגמרי.
10. עדיף לאפות את המרנג בתנור, כשהטורבו פועל - ליצירת סביבה יבשה.

מערכת וואלה! אוכל מוסיפה:

קצפיות

מתכון של אלינוער רבין:

חומרים לקצפיות:
4 חלבונים
כוס סוכר דק (250 גרם)

לקרם:
3 מכלי שמנת מתוקה
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל
כף ליקר פירות (לא חובה)

להגשה:
1 קילו ענבים ללא חרצנים (אפשר פרי אחר)

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים לקצף חזק תוך הוספת הסוכר. מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב גדול. מזליפים קצפיות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים שעה-שעתיים בחום נמוך מאוד (120 מעלות), עד שהן מתקשות.

2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג (ועם הליקר) לקצפת יציבה.

3. שוטחים את הקצפת על צלחת הגשה גדולה, או על צלחות אישיות, שמים את הקצפיות מסביב ומפזרים מעל את הענבים (או פרי אחר). את הקצפיות שנותרו שומרים בקופסה אטומה.

מרנג עם פיסטוקים

מתכון של רלי שולמן ממסעדת "אלגונקווין":

חומרים ל-12 מרנגים:
3 חלבונים
175 גר' אבקת סוכר
60 גר' פיסטוקים קלופים (15 גר' קצוצים והשאר פרוסים)
1/2 מיכל שמנת מתוקה
1 קיווי חתוך לרבעים ואז לפרוסות

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-100 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מקציפים את החלבונים עד שמתקבל קצף קשה ויציב.

3. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד שמתקבל קצף קשה.

4. בעזרת כף מתכת, מקפלים פנימה את הפיסטוקים החתוכים לפרוסות .

5. בעזרת שק זילוף מזלפים תלוליות שטוחות על נייר האפייה.

6. אופים שעתיים וחצי עד שהמרנג נפרד בחופשיות מהנייר. מכבים את התנור ומשאירים בו את הנשיקות ל-4 שעות או ללילה.

7. לפני ההגשה מקציפים את הקצפת ומכינים סדוויצ'ונים: שמים שכבת קצפת בין כל שני מרנגים ומקשטים בקצפת מעל. מפזרים מעט קיווי ופיסטוקים קצוצים.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

פיטרו חוגגת יום הולדת עגול ואתם נהנים ממבצע של פעם ב-60 שנה

בשיתוף פיטרו

נשיקות קצף ושוקולד

מתכון של מיכל לוי-אלחלל מתוך הספר "עוגיות ועוד":

חומרים:
3 חלבונים
2 1/4 כוסות סוכר (450 גר')
100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום נמוך (100 מעלות). במקרה זה עדיף להפעיל את התנור במצב טורבו שגם עוזר לייבש את הקצף וגם מאפשר לאפות בכמה תבניות בו-זמנית. מרפדים תבניות תנור בנייר אפייה.

2. שמים את החלבונים בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב מאוד. מוסיפים מחצית מהסוכר וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כדקה. מוסיפים את שארית הסוכר ומקפלים אל תוך הקצף, בעזרת לקקן.

3. מכינים אמבט אדים (מחממים בסיר שתי כוסות מים ומניחים מעליו קערה חסינת חום, בלי שתיגע במים). שמים את השוקולד בתוך קערה וממיסים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, עד שכל הגושים נעלמים.

4. בעזרת כפית יוצרים באופן חופשי פסי שוקולד על גבי הקצף. בכפית אחרת אוספים מהקצף המפוספס ו"מפילים" ממנו תלוליות על גבי התבנית, ברווחים של 3 ס"מ זו מזו. אופים שעתיים-שלוש וחצי ובודקים - אם מרכז הנשיקה יבש סימן שהיא מוכנה. מצננים ושומרים בכלי אטום במקום קריר ויבש עד כשלושה שבועות.

הערה: עדיף להימנע מהכנת המתכון בימים לחים במיוחד, כי הקצף עלול להיות נוזלי מדי לאפייה.

מרנג פטל ופירות טריים

מתכון של עפרית חצקלביץ':

חומרים לכ-15 יחידות:
4 חלבונים
120 גרם סוכר
50 גרם סוכר דמררה
30 יחידות פטל או אוכמניות קפואות או טריות
לקישוט והגשה: פירות טריים וגלידת וניל

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מקציפים את החלבונים תוך הוספת הסוכר עד שמתקבל קצף נוקשה ביותר.

3. מקפלים את פירות היער בעדינות לתוך הקצף.

4. מסדרים נייר אפייה על תבנית התנור וצרים בעזרת כף עוגיות קצף בגודל אגרוף.

5. מכניסים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-120 מעלות. אופים שעה וחצי עד שעתיים – עד שהמרנג יבש ומוצק.

הגשה:
עם פירות טריים (אננס, פסיפלורה, סברס) וגלידה וניל בצד.

המרנג של הנזירות מנאנסי

מתכון של רלי שולמן ממסעדת "אלגונקווין":

במהפכה הצרפתית, נזירות הסתתרו בבתיהם של אנשי המעמד הבינוני בעיר נאנסי. כדי לשלם על השהייה בביתם הן אפו לבני הבית מאפים. המאפים הצליחו כל כך עד שהנזירות החלו למכור אותם תחת השם "המקרון (=נזירות) של נאנסי".

חומרים ל-12 מרנגים:
2 חלבונים
1 1/3 כוס שקדים טחונים (150 גר')
2/3 כוס סוכר (150 גר')
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הסוכר והשקדים.

2. מוסיפים את החלבונים ומקציפים מהר. מכסים ומצננים במקרר לפחות לשעתיים, אך לא יותר מ-8 שעות.

3. מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפייה ומניחים בה נייר אפיה משומן.

4. מרטיבים את הידיים ומחלקים את הבצק ל-16 עיגולים. מניחים את הכדורים על נייר האפייה ומשטחים לעיגולים בעובי חצי ס"מ.

5. בעזרת מסננת מפזרים על העיגולים אבקת סוכר. אופים 15 דקות עד שצבע המקרונים מתחיל להשתנות. מניחים עם הנייר על מגבת רטובה ומקררים לחלוטין.

כמה עובדות על נשיקות

1. בכל פעם שמתנשקים שורפים 26 קלוריות.
2. אדם ממוצע מבלה שבועיים מחייו בנשיקה.
3. אצל אסקימואים, פולינזים ומלזים מתנשקים באמצעות חיכוך אפים.
4. הרומאים נישקו אחד את שני על העיניים או על הפה לאות ברכה.
5. ברוסיה הסימן הגבוה ביותר להכרה ממלכתית היה נשיקה מהצאר.
6. כללי הנימוס הויקטוריאניים חייבו גברים לנשק את גב ידן של גברות.
7. באירופה ברכה סטנדרטית היא נשיקה על שתי הלחיים: אפשר שתי נשיקות, אך אפשר גם ארבע.
8. שבטים אפריקאים מגלים כבוד לראש השבט שלהם על ידי נישוק הקרקע עליה הוא דרך.
9. השם המדעי למדע ואמנות הנשיקה הוא פילמתולוגיה.
10. הנשיקה הארוכה ביותר בקולנוע ארכה 3 דקות ו-5 שניות והצמידו בה שפתיים: ג'יין ויימן וריגיס טומיי בסרט "You're in the Army Now" משנת 1941.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    3
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully