וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מעמיסים על כפית

דנה מלמד

1.6.2005 / 9:50

דנה מלמד חושבת שלא צריך לפחד להגיש לילדים אורז עם תוספות למרות שהם בהתחלה נרתעים ומציעה מתכון לאורז הבית, אורז אדום ומאפה אורז מתקתק עם תפוחים וקינמון

לכל אחד ואחת יש את הדרך המוכרת והבטוחה להכנת אורז. בדרך כלל זה מצליח רק בבית, עם סוג האורז שאליו רגילים, בסיר מסוים המיועד למטרה המקודשת, על הלהבה הנכונה והזמן והמינונים המדויקים. ברגע שעולים על הפטנט לא זזים ממנו אפילו במילימטר.

אורז יכול בקלות להיות יופי של ארוחה מזינה ומגוונת. אני למדתי שדווקא כשמדובר בילדים, התוצאה האידיאלית הקרויה "אחד-אחד " לא הכי מתאימה, במיוחד שהקטנים רוצים לאכול לבד. לכן, יותר פשוט להוסיף עוד קצת מים ולעזור לגרגרים החביבים להידבק האחד אל רעהו ולעלות על הכפית בצרור ולא בבודדת.

אני יודעת שבדרך כלל ילדים אוהבים אורז לבן או אורז לבן עם קטשופ, אבל יש מצב, שאפשר להכיר להם בהדרגה גיוונים צבעוניים וידידותיים. הם עשויים להיות חשדנים בהתחלה ויוציאו ממנת האורז שלהם את כל הירוקים, הצהובים, הבצל או מה שזה לא יהיה, אבל לאט לאט הם יפסיקו לבודד כל מרכיב ומרכיב ובסוף, הכפית תתמלא בכל מרכיבי המנה.

את האורז הלבן עם הקטשופ בחרתי להחליף באורז אדום המבוסס על פפריקה מתוקה, גזר ועגבניות טריות. את הלבן אפשר בקלות להצהיב עם כורכום ולהוסיף מרכיבים צבעוניים שיבצבצו מבין הגרגרים, ולקינוח, הכנתי מאפה אורז מתוק עם תפוחים וקינמון. נשמע מוזר? מי שלא טועם – מפסיד!

אורז אדום עם עגבניות

חומרים:
5 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום כתושות (טיפ: אין צורך לקלף את השיניים, פשוט לכתוש עם הקליפה)
4 עגבניות אדומות חתוכות לקוביות קטנות
2 כפות רסק עגבניות
1 גזר מגורר דק
½ 1 כפית מלח
פלפל שחור
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כוסות אורז יסמין (אורז ארוך)
3 כוסות מים רותחים
פטרוזילה קצוצה – לא חובה אבל כדאי לנסות
עירית / בצל ירוק קצוצים – לא חובה אבל כדאי לנסות
כורכום - מי שרוצה לצבוע את האורז בצהוב כמו בתמונה


אופן ההכנה:
1.מחממים בסיר האורז שלכם את השמן ומזהיבים את הבצל והשום.

2. מוסיפים את האורז והתבלינים ומערבבים היטב עד שכל גרגר מצופה בשמן.

3. מוסיפים את הגזר ומטגנים כ – 4 דקות. לא שוכחים לבחוש תוך כדי.

4. מוסיפים 2 כפות רסק עגבניות ומערבבים.

5. מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים 20 דקות עם מכסה על להבה נמוכה מאד.

6. מכבים את האש ומחכים כ – 10 דקות. אסור להציץ – מתאפקים ולא מרימים את המכסה.

7. מוסיפים את קוביות העגבניות והעשבים, מערבבים ומגישים.

הערה: אפשר להוסיף בשר טחון מטוגן עם בצל, נתחוני חזה עוף, נקניקים ו/או נקניקיות.

טיפ : צורת הגשה חביבה על ילדים: ממלאים באורז כוס שטוחה, קערה או כלי מפלסטיק (כזה להכנת עוגות בחול) באורז והופכים על גבי הצלחת. מתקבלת "עוגת אורז" ואפשר להמשיך ולקשט מסביב.

אורז הבית שלנו – אורז עם גזר בניחוח קינמון

אורז הבית שמוגש אצלנו דרך קבע. בהתחלה הוא נפסל על הסף אבל מרגע שנתנו לו צ'אנס הוא מככב במטבחנו בגאווה.

חומרים:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ דק
1 גזר מגורר גס
1 ספל אורז בסמטי (אפשר גם אורז אדום או מה שאוהבים)
2 מקלות קינמון
2 עלי דפנה
מלח / פלפל
כ 15 חוטי זעפרן מומסים במעט מים רותחים (לא חובה)
¼ 1 כוס מים רותחים
למבוגרים ולילדים גדולים – תערובת של שקדים, צימוקים וצנוברים.

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר.

2. מזהיבים את הבצל ומוסיפים את הגזר. ממשיכים לטגן כ – 2 דקות תוך ערבוב.

3. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב. מטגנים את האורז ובוחשים מדי פעם.

4. מוסיפים את התבלינים, מקלות הקינמון ועלי הדפנה.

5. כשהאורז חם מאד ואי אפשר להחזיק את הגרגרים בין האצבעות, זה הרגע הנכון להוסיף את המים הרותחים.

6. מכסים את הסיר היטב (מגבת ועליה מכסה) ומבשלים על אש נמוכה מאוד 12 דקות.

7. משאירים את הסיר מכוסה 5 דקות נוספות.

8. פותחים את הגרגרים בעזרת מזלג.

למבוגרים ולילדים גדולים מומלץ לפזר למעלה תערובת של שקדים, צימוקים וצנוברים.

מאפה אורז עם תפוחים סוכר וקינמון

1 כוס אורז לבן (מכל סוג)
1 כף שמן קנולה
½ כוס מים רותחים
50 גר' חמאה מומסת
1 כוס חלב (רגיל או חלב סויה או חלב קוקוס)
2 ביצים
4 כפות סוכר
1 תפוח עץ סמית קלוף ומגורר
2 כפות גבינה לבנה
קינמון (לפי הטעם)
צימוקים בהירים

אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר קטן.

2. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שכל הגרגרים עטופים בשמן. ממשיכים לטגן עד שהגרגרים חמים מאד.

3. מוסיפים את המים הרותחים והחלב ומערבבים.

4. מחממים תנור לחום בינוני.

5. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ 12 דקות. מכבים את האש ומשאירים מכוסה ל 10 דקות נוספות.

6. משמנים תבנית קטנה או מספר תבניות אישיות בחמאה.

7. בקערה טורפים את הביצים, מוסיפים סוכר, קינמון, תפוח מגורר, חמאה מומסת, צימוקים ואת האורז.

8. מערבבים הכל, יוצקים לתבנית ואופים כ- 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

sheen-shitof

עוד בוואלה!

מיקום אסטרטגי, נוף מרהיב ודירות מפוארות: השכונה המסקרנת שנבנית במרכז

בשיתוף אאורה נדל"ן

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully