וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לעשות או לקנות - כבד קצוץ

דנה דרבינסקי-טיקולסקר

25.9.2008 / 13:36

מדור חגיגי לראש השנה: לקצוץ את הכבד בבית, או לתור ימים שלמים, בפקקים של ערב החג, אחרי הכבד קצוץ המושלם

אחת הדרכים הנעימות והלא מכבידות לצורך בשר והרבה ברזל שחיוני לבנות, היא אכילת כבד קצוץ כמו שנהוג היה במזרח אירופה. המשקיעים ימשיכו אחרי הכנת הכבד הקצוץ להכנת פאי כבד קצוץ לפי המתכון בספר הפשטידות של חנה שאולוב - פאי עם רצועות בצק פריך שנמתחות באלכסון מעל למילוי ולסלסלת הבצק הדקה. אילמלא הכנת הבצק המסויים הזה היתה ממושכת מדי עבור אורח חיי הדינמי, הייתי מכינה פאי כזה אחת לשבוע ואוכלת עם סלט ירוק בצד.

ממרח כבד קצוץ מוצלח הוא לא דבר שקל להשיג בחוץ. כשמוצאים במעדניות כבד קצוץ של פולניה או רוסיה מוכשרת שיודעת להכביר בבצל מטוגן כדי להגיע למידה טובה של מתיקות, זה תמיד יקר מדי.

לעשות

כסף: 1 ק"ג כבדים: 55 ש', 2 ביצים: 1.5 ש', 3 בצלים: 2.5 ש'.

זיעה: שעה של טירחה. ריח של טיגון מהשיער והבגדים. עייפות קלה.

תוצאה: לא ביזבזתם כסף ואתם יודעים שהממרח טרי.

המתכון שלי לכבד קצוץ:
חומרים:
3 בצלים
1 ק"ג כבד
2 ביצים
מלח פלפל

הכנה:
1. מטגנים בצלים חתוכים לחתיכות קטנות, מוסיפים את הכבדים ומטגנים עד שיהיו בדרגת מדיום-וול. חשוב להשגיח שאינכם חולמים בזמן הטיגון והכבדים מתייבשים ומאבדים עסיס.

2. בו בזמן מבשלים 2 ביצים קשות. קוצצים את הבצל, הכבדים והביצים במעבד מזון עם מלח ופלפל והינה לכם.

3. מומלץ לקנות צ'טני מתוק ולפזר מעל. אם בחרתם בתבונה באיטליז של מבינים, בטח יהיה בו אחד כזה . אז תרגישו באמת קופי בר.

לקנות

שקלים: ממרח הכבד הקצוץ של אם המשפחה ב"איטליז גדעון" בפרישמן בתל אביב, עולה 25 ש' לקופסא. הוא נפלא ומתחסל במהירות על.

זיעה: תמיד קונים באיטליז יותר ממה שמתכננים ויוצאים עם שקיות כבדות לאוטו. חשוב להישמר גם מהפקקים של ערב החג.

תוצאה: אתה מרגיש בזבזן כשאתה קונה 3 קופסאות כאלה במכה, אבל לא יכול שלא.

פסק דין

להכין בבית זה יחסית קליל. צריך רק שעה של עבודה ושעה של מנוחה אחרי. תוותרו ערב אחד על יציאה ותישארו במטבח בשביל הממרח. זה ישתלם. תקבלו בתמורה שלושה ימים עם השידוך האופטימלי לצנים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully