וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט אבוקדו ואשכולית אדומה של חורף

צבי טריגר

24.12.2023 / 6:01

אנשי החורף, כמו צבי טריגר, אוהבים פירות הדר. הם אוהבים גם אבוקדו. הפעם אנחנו נותנים להם הזדמנות ליהנות מכל העולמות

סלט אשכולית ואבוקדו. צבי טריגר, מערכת וואלה!
אפשר להוסיף זיתים או להחליף באשכולית רגילה. סלט אבוקדו ואשכולית/מערכת וואלה!, צבי טריגר

אני איש מובהק של חורף: אני אוהב את הקור (ככל שיותר קר, בתנאי שהשמים כחולים והשמש זורחת, יותר טוב), את תבשילי הקדרה, את חמין הפתיתים המופלא של שכנתי ה', את המרקים, את פירות ההדר ואת האבוקדו.

חוץ מאבטיח, פירות קיץ לא ממש עושים לי את זה. אבל כשמגיעים ראשוני התפוזים, האשכוליות והקלמנטינות למחלקת הירקות בסופרמרקט, אין מאושר ממני (חוץ מהלילה המתארך ואור היום שמתפוגג בסביבות ארבע וחצי אחר הצהריים).

לא רק אני אוהב פירות הדר, גם האבוקדו מאוד אוהב אותם. כולנו מכירים את השידוך בין אבוקדו ולימון - בדרך כלל סוחטים עליו מיץ לימון כדי שלא ישחיר, אבל גם בשביל הטעם. כדאי מאוד לנסות לשדך את האבוקדו לאשכולית אדומה. כמו בסלט האשכולית והענבים שפורסם כאן, המרירות של האשכולית מאוזנת על ידי המתיקות הכמעט המרומזת של האבוקדו, והתוצאה לא רק יפהפיה, אלא גם טעימה, מרעננת ומפתיעה.

מצרכים למנה אחת:

  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 אבוקדו קטן
  • 1 אשכולית אדומה
  • 1 שאלוט או בצל סגול, קטן מאוד
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית מלח

אופן ההכנה:

1. שמים את מיץ הלימון בקערה. חוצים, מקלפים ומגלענים את האבוקדו, ופורסים לפרוסות עבות. מעבירים לקערה עם מיץ הלימון ומערבבים בעדינות כדי לצפות את האבוקדו במיץ הלימון.

2. מפרידים את האשכולית לפלחים: חותכים את שני בסיסי האשכולית, מעמידים אותה על אחד מהם, וחותכים אנכית את הקליפה, סביב-סביב, כך שבשר האשכולית נחשף. לאחר שהאשכולית מקולפת לגמרי (חשוב להרחיק את כל הציפה הלבנה), מחזיקים אותה ביד אחת מעל הקערה עם האבוקדו, ומחלצים את הפלחים בעזרת סכין חד על ידי חיתוך ליד הקרומים שעוטפים את הפלחים. נותנים לפלחי האשכולית לנשור לתוך הקערה, יחד עם המיץ שמטפטף מהאשכולית תוך כדי הפעולה. כשמסיימים לחלץ את כל הפלחים, מועכים חזק את שאריות האשכולית שנותרו ביד, וסוחטים את כל המיץ שנשאר אל תוך הקערה. זורקים את השאריות.

3. מקלפים את השאלוט או הבצל הסגול, ופורסים לפרוסות דקות כנייר. מפרידים כל פרוסה לטבעות (אפשר גם לחצות את השאלוט קודם לאורך, כדי לקבל חצאי טבעות). מוסיפים לקערה.

4. מוסיפים את השמן, המלח, הפלפל והפטרוזיליה. מערבבים בעדינות, ומגישים.

הערות וגיוונים:
1. נפלא להוסיף לסלט גם 2-3 כפות של סלק מקולף, מבושל במים, וחתוך לקוביות.

2. אפשר להחליף את האשכולית האדומה באשכולית רגילה או בפומלית. גם תפוז מתאים, אבל הסלט יהיה מאוד מתוק.

3. אפשר להוסיף לסלט 4 זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.

4. אפשר להוסיף לסלט גם עלי תרד טריים, עלי ביבי, או לבבות חסה ערבית.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully