וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משהו מושחת לשבת: שום ירוק

דנה מלמד

21.12.2007 / 0:11

רגע לפני שהיא התייאשה לגמרי מחקלאות ביתית, גילתה דנה מלמד את השום הירוק, התבלין האולטימטיבי למגדל המתעלל

יש תקופות בהן כלום לא פורח. הכל נובל. באדנית הקטנה שתלויה במטבח, שום דבר לא שרד. היו נסיונות רבים להפריח את השממה, אך כלום לא עבד שם. הנענע הספיקה לשתי כוסות תה בקושי, ואז החזירה נשמתה לבורא. האמנון ותמר הרכינו ראש אחרי 24 שעות באדמת הטרשים שבאדנית והבזיליקום לא חייך אפילו לרגע.

האמת היא, שאי אפשר ממש להאשים אותם. היו ימים שהרעבתי אותם למוות כי שכחתי להשקות, ואז בגלל המצפון, הצפתי אותם בכמויות מטורפות של מים וחנקתי אותם למוות. גם קרני השמש די קיפחו אותם ולא ליטפו אותם כמו שמגיע להם. היה לי ברור שמהאדמה הזאת, אפילו עשב לא יצמח.

כך הרגשתי גם אני בחודשיים האחרונים. הכל נראה קשה ובלתי אפשרי עד שקמתי והחלטתי שדי. לא עוד. במקום להתאבל ולילל, הגיע זמן לקום ולעשות מעשה. יש להפריח את השממה. אז התרחש הקסם, ממש ברגע אחד. תקעתי כמה שיני שום באדמה הסרבנית ולפתע הכל פרח.

תוך 24 שעות הנצו ניצנים קטנים וירוקים ולאחר שבוע, הם הפכו למשהו נפלא ומלא תקווה. כך קרה שבשבוע האחרון אנחנו גדלים ביחד. אני והשום הירוק. פורחים ומחייכים. אני מניחה שלא אני המצאתי את הגלגל ובטח כבר יש על זה פטנט רשום. עדיין, עד כה, לא נתקלתי בעשב הנחמד הזה בשום מקום.

לכל אוהבי השום, אני ממליצה בחום לזרוק כמה שיניים בכל פיסת אדמה שהיא. מה שמתקבל זה סוג של בצל ירוק בטעם מעודן של שום. העשבים החביבים האלה אינם מפונקים, לא דורשים טיפול מיוחד והם משיבים אהבה נורא מהר. אפשר להוסיף אותם לכל דבר כמעט, לסלט, לטוסט, לחביתה, להכין מהם פסטו, מרק, לתבל פירה ולפזר מעל כל מנה שמבקשת עוד טוויסט של טעם. פשוט גוזרים עם מספריים ותוך מספר שעות, הם גדלים מחדש.

פירה שורשים עם שום ירוק

3 תפוחי אדמה
2 בטטות
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
100 גרם חמאה
100 מ"ל חלב חם
כמה גבעולי שום ירוק קצוצים דק (כמה שרוצים, לפי הטעם)
מלח
פלפל שחור גרוס

1. מבשלים את כל השורשים עד ריכוך.

2. מועכים למחית גסה ומוסיפים את החמאה והחלב החם.

3. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים שום ירוק ומערבבים.

סלט עגבניות, כדורי לבנה ושום ירוק

4 עגבניות חתוכות לקוביות גדולות
8 כדורי לבנה חצויים
חופן נדיב של שום ירוק קצוץ
פיתה
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס
נגיעה של בלסמי
50 גרם צנובר קלוי

1. פותחים את הפיתה ומורחים את שני החצאים בשמן זית. קורעים לפיסות גסות, מניחים ע"ג נייר אפייה וזורים שום ירוק. קולים בטוסטר או בגריל.

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מוסיפים את קרעי הפיתה.

3. מוסיפים עוד שום ירוק קצוץ.

4. מפזרים למעלה צנובר קלוי.

קרפ במילוי גבינת שמנת עם שום ירוק

חומרים לכ-20 קרפים:
1 כוס קמח
4 ביצים
כוס חלב
2 כפות שמנת מתוקה
50 גרם חמאה מומסת
מעט מלח

למילוי:
250 גר' גבינת שמנת
כף גמיר קצוץ
חופן נדיב של שום ירוק קצוץ

1. טורפים את כל החומרים היטב בעזרת מטרפה או במערבל ידני. מומלץ לצנן במקרר במשך שעה.

2. מחממים מחבת טפלון ומשמנים במעט חמאה.

3. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומנענעים את המחבת כך שהבלילה תתפזר בה באופן אחיד (יש לשמור על שכבה דקה).

4. מטגנים עד שהבלילה מתייבשת ונוצרות בה מעין בועות קטנות (אין צורך לטגן משנו הצדדים - פשוט הופכים על צלחת).

5. ממשיכים לטגן את כל החביתיות, זו אחר זו (אין צורך לשמן בין חביתייה לחביתייה).

6. מערבבים את כל חומרי המילוי, מניחים 2 כפות במרכז כל קרפ ומגלגלים.

7. מניחים בכלי חסין חום, מפזרים למעלה מעט קשקבל מגוררת ועוד נגיעה של שום קצוץ ואופים כעשר דקות, עד הזהבה.

sheen-shitof

פתרון עוצמתי לכאב

טכנולוגיה מהפכנית לטיפול בכאבים אושרה ע"י ה-FDA לשימוש ביתי

בשיתוף Solio

פסטה עם ריקוטה ושום ירוק

את הרעיון למתכון קיבלתי מקטרין, חברה יקרה.

250 גר' פסטה קצרה
150 גר' ריקוטה
50 גר' פרמזן מגוררת
2 כפות חמאה
¼ כוס שום ירוק קצוץ דק
חופן רוקט קצוץ דק
כפית גרידת לימון
מלח
פלפל

1. מערבבים בקערה גדולה ריקוטה, פרמזן, שום ירוק קצוץ ורוקט.

2. מבשלים את הפסטה ורגע לפני הסינון מוסיפים כ1/4 כוס ממי הבישול של הפסטה אל תערובת הריקוטה.

3. מערבבים את הריקוטה ומי הבישול, מסננים את הפסטה ומוסיפים לתערובת הריקוטה.

4. מוסיפים חמאה, גרידת לימון, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

5. אפשר להוסיף עגבניות שרי טריות, זוקיני או חציל קלוי, קוביות בטטה או להשאיר את המנה כמו שהיא, עדינה ונפלאה.


וכדי לקבל חמאת שום ירוק מערבבים שום ירוק קצוץ קטן עם חמאה הולנדית רכה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    1
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully