וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

משהו מושחת לשבת: עוגיות חמאה, שקדים ושוקולד

דנה מלמד

9.1.2009 / 0:35

דנה והילדים מתגייסים לעזרת תושבי הדרום ומכינים עוגיות מושחתות עם המון חמאה שקדים ושוקולד

כשהשכבתי את הילדים לישון, בעודנו מעבירים את שעת האיכות שלנו בסיפורים, צחוקים ושעשועים, היה קשה שלא לחשוב כמה שגרתי פה אצלנו, כמה מרגיע לדעת שיש סביבנו קירות ומעלינו קורת גג. כה בסיסי וטבעי, שכמעט ושכחנו להעריך את זה. כך התגלגלה השיחה לדיבורים על המציאות של אנשי הדרום, שחיים בפחד וחרדה, מציאות שבה כל חלומם הוא לחזור לשגרה של שקט, שגרה של פשוט להיות בבית, לישון לילה שלם במיטה בחדר רגיל, לא במקלט, חדר ביטחון או אזור מוגן כזה או אחר.

"אולי נארח משפחה?" הציעה הבכורה. אחיה הצעיר נדלק מיד על הרעיון. שניהם כבר התחילו לתכנן איפה תישן המשפחה ואיפה אנחנו, ובכלל, כל הרעיון נראה להם כנראה כמו סוג של הרפתקה.
מאחר ואנחנו גרים בדירה פיצפונת ורק אם נעבור לגור בבויעדם לכמה ימים, אולי משפחה של 2 נפשות תוכל להתארח פה, נאלצתי לדחות בשלב זה את עניין האירוח, למרות שהבטחתי לחשוב על זה.

למחרת, כשחזרה הבכורה מבית הספר, היא סיפרה שהכיתה נתבקשה להכין כל מיני דברים לילדי הדרום כמו חידות, בדיחות, ציורים ושעשועים למינהם. המחנכת שלה נוסעת בשבוע הבא לבקר את ילדי הדרום כדי לנסות, ולו במעט, לרומם את רוחם.
כך הוחלט להגיע לבית הספר ולהכין עם הילדים שפע של עוגיות שישלחו דרומה, והלוואי ויצליחו להמתיק, ולו לכמה רגעים, את הימים הקשים של ילדי הדרום.

ותודה לדנית קימל, חברתי היקרה, על המתכונים הנפלאים.

עוגיות חמאה ושקדים

חומרים:
50 גר' שקדים טחונים
175 גר' קמח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל

הכנה:
1. מערבבים את כל המרכיבים במעבד מזון או בעזרת הידיים, עד שמתקבל בצק.

2. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

3. יוצרים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית ע"ג נייר אפיה.

4. אופים כ 10 דקות. העוגיות אמורות לצאת בהירות.

5. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.

.

עוגיות 3 שוקולדים

חומרים:
120 גר' קמח תופח
קורט מלח
125 גר' חמאה רכה
150 גר' סוכר
ביצה
½ כפית תמצית וניל
100 גר' אגוזים קצוצים
150 גר' שוקולד צ'יפס או שוקולד קצוץ (מ-3 סוגים - לבן, חלב ומריר)

הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מקציפים את החמאה עם סוכר.

3. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הביצה.

4. מוסיפים את הקמח, המלח, האגוזים והשוקולד. מערבבים בכף עץ.

5. לוקחים בכל פעם כפית אחת מהעיסה ובעזרת כפית נוספת, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.

6. אופים 10-8 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully