טור אסייתי: הפשטות הכובשת של קמבודיה
טריות, עונתיות, ריבוי בדגים ושימוש מתון בתבלינים מאפיינים את המטבח הקמבודי. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מספר על מסעו בשוקי אוכל ועל מנות הרחוב במדינה הלא מוכרת
טריות, עונתיות, ריבוי בדגים ושימוש מתון בתבלינים מאפיינים את המטבח הקמבודי. השף משה בדישי ממסעדת מינה טומיי מספר על מסעו בשוקי אוכל ועל מנות הרחוב במדינה הלא מוכרת
פלפלים קלויים הם חומר גלם נוח מאוד לשפע של מנות. יניב עדן, שף רשת לחם ארז, מכין מהם רטבים פשוטים וטעימים לפסטה, ממרח לכריכים וגם ויניגרט לסלט
אינסוף זני פלפלים יש בשוק, במגוון צורות, צבעים ודרגות חריפות. המון דרכים יש לשימוש בהם: במנות אנטיפסטי, בפסטות, ממולאים, שקשוקות, תבשילים ועוד. כמה דברים שלא ידעתם
אפשר לשלב טעמים מעושנים מהמדורה גם במנות שמכינים בבית. השף תומר ניב, מהמטבח של רמה בנטף, מלמד להכין בצלים חרוכים בעשבי תיבול, חזה ברווז ברוטב מתקתק, ומרק פול מעושן
רון ביאלה הוא יזם קולינרי. פעם הפעיל מסעדה בריאותית, אבל מאז התפכח. "ראיתי אנשים שהתדמית של שף, ואורח החיים הכרוך בתואר, גרמו להם לאבד המון דברים בדרך. אני לא רוצה להיות שם"
הגיע הזמן הזה בשנה שבו מתענגים על תפוחי אדמה לוהטים שאך יצאו מהמדורה. 4 מתכונים משודרגים שיכניסו קצת פלפל לקרטושקעס של ל"ג בעומר
כיף ופשוט להכין ממולאים מבצל ועגבניות. צחי בוקששתר מרשת בלאק מערבב בשר טחון עם אורז, צימוקים, פיסטוקים ונענע, וממלא שכבה אחרי שכבה
תכירו את המקום הכי לוהט בשטח כרגע: אנג סו - מסעדה שמביאה את המטבח הסינגפורי לתל אביב ומגישה אוכל אסייתי צבעוני ומלא טעמים שכמוהו טרם נראה בארץ
פריקי, חיטה ירוקה, היא כוכבת המטבח הערבי. יהלומה לוי, מהביסטרון בשוק לוינסקי בת"א, מתה על טעמה המעושן ומכינה ממנה טאבולה, מג'דרה, ואפילו קינוח
האטריות עם הירקות, שאנחנו מכירים בתור פאד תאי, אינן הגרסה המקורית של הקלאסיקה התאילנדית. סוואלי אלדר מבית הספר בישולים מסבירה איך להכין את המוקפץ המושלם
סלט תרד עם ארטישוק ופרמזן, סלט דלעת ותרד ומאפה פילו, תרד ופטה השף של חנות האוכל יוחנן בתל אביב מעניק מתכונים טעימים
התרד הטרי נמצא עכשיו בשיא עונתו, והוא נהדר כשהוא טרי בסלטים, כמילוי למאפים, כצובע בצקים וכמשדרג מרקים. השף עמוס שיאון מהלנה בנמל קיסריה מספר על העלים הכי רעננים בשוק
השקדים הירוקים הם אורחים זמניים בלבד, ומופיעים בשוק לזמן קצרצר. רגע לפני שקליפתם הירוקה מתקשה והופכת לחומה, מציע השף עמוס שיאון מהלנה בנמל כמה מתכונים מרעננים
הקונדיטורית מיכל בוטון יוצרת קינוחים למסעדות נחשבות. "אני לא צריכה קרדיט", היא אומרת, "אמא לא צריכה קרדיט על הילדים שלה". מדור חדש עם האנשים הסמויים בתעשייה
הכי כיף לשחק עם צבעיו של הפירה. אפשר להכין פירה לבן סטנדרטי, ואפשר גם ירוק מתרד וכתום מבטטה וגזר. השף דוד גרויסמן מסעדת לוקה בהרצליה מלמד איך עושים את זה
אוראל קמחי, שף מסעדת פופינה החדשה בתל אביב, משתעשע עם כרישה בשלוש צורות הכנה שונות: מרק כרישה בבישול ארוך, טרין כרישה וגבינה אפוי ורביולי כרישה צלוי
לא משנה איך תקראו לו - לוף, כרישה או פראסה, הירק המופלא משדרג כמעט כל מנה. המגדל גיא פרלמן ממשק גיא בשדה אליעזר ומאיה לביא מקפה בראון בת"א, מספרים אודותיה
אפשר כמובן להסתפק בסלטים קנויים מהסופר לצד הבשר, אך נשאלת השאלה למה. השף אבי ביטון מאדורה בתל אביב מגיש 4 הצעות, שיקפיצו לכם את ארוחת העצמאות
לכל עדה יש את הפטנט שלה לתיבול הנכון לבשר טחון משובח שהופך למלך המנגל ביום העצמאות - מסעדת מרינדו מכינים קבב בלקני, מזרחי, רומני או יווני
במקום להשתעמם במנגל של יום העצמאות עם שיפודים, פרגיות וקבב - 5 נתחי בשר מעניינים שלא חשבתם שאפשר לשים על הגריל ולצאת מבסוטים
למי שרוצה לכבוש את האורחים בחגיגות יום העצמאות, מציע מאיר אדוני שני מתכונים מושקעים לצלעות על המנגל, מתוך אפליקציית המתכונים שלו Look and Cook
אין כמו רעננות השום החדש של העונה להקפיץ את טעמי האוכל. מסעדת אבראג' ביפו העתיקה מגישה מתכונים לסביצ'ה, מרק ולוקוס, המשלבים את התענוג הירוק
השום הירוק הוא בעצם שום רגיל, שנקטף טרם זמנו. עונתו קצרצרה במיוחד, ריחו משגע ויתרונותיו מרובים: הוא עדין, עסיסי ורענן הרבה יותר מאחיו הבוגר והיבש. רוצו לחשוף שיניים
גולשות וואלה! אוכל התלהבו מממנת הפאד תאי סלמון של רשת קפה גרג. חילצנו את המתכון מהשף הראשי של הרשת, נדב מרום
שימוש בלחם כחומר גלם עיקרי הוא תענוג לא קטן. השף יוגב ירוס והאופה ירון שנלר ממאפיית bread story משתעשעים עם פודינג לחם, סלט לחם טוסקני, כריך באנייטו וטארטין תותים
אטריות הקדאיף במזווה לא חייבות לחכות לפעם הבאה שתכינו כנאפה עתיר סוכר. צחי בוקששתר משתמש בהן להכנת כנאפה במילוי בשר טחון
סרפדים הם לא רק העלים המגרדים והמעקצצים האלה. אם תחלטו את העלים הצעירים, תהפכו אותם לחומר גלם מפתה. משה בסון ממסעדת אקליפטוס מכין מהם מרק וממלא בהם קובה