אוכל עולמי: ניחוחות מרוקו
טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים
טור האוכל העולמי נוחת בצפון אפריקה במטבח המרוקאי. על שולחן המנות הראשונות מגישה הבשלנית אוסי לנקרי סלט עגבניות ריחני, פסטייה אפויה, דגים ממולאים וסלט חצילים
קצת קמח, בשר טלה טחון והרבה תבלינים - זה כל מה שנדרש בשביל לחמניות בשר ביתיות ומפנקות. ארז קומרובסקי מלמד איך לאפות לחמניות זהובות וטעימות שאי אפשר להפסיק לנשנש
אחד הירקות המזוהים ביותר עם המטבח הים תיכוני הוא החציל שמככב בשלל עדות ומגיע במבחר צורות וטעמים. אורלי פלאי מכינה ממנו סנדוויץ' מפרום עסיסי ממולא בבשר טחון
למי שמחפש פתרון בריא לארוחת צהריים אבל לא יכול לוותר על המבורגר, מציעה אורי שביט להכין קציצה עשירה של עדשים כתומות מנוקדת בקינואה ועשבי תיבול, שאפשר לטגן או לאפות
עלעלי הבצק הפריכים של הפילו נותנים מעטפת עדינה לכל מלית, מתוקה או מלוחה. אורלי פלאי ברונשטיין מלמדת לאפות באניצה, מאפה פילו בולגרי משגע עם דלעת וגבינות
האוסטרים מצטיינים לא רק בשניצל אלא גם במתוקים. השף פיטר הומל נותן את הגירסה שלו לכופתאות תפוחי אדמה מתוקות במילוי פירות וקייזרשמרן
אורלי פלאי-ברונשטיין קיבלה משימה שנראתה בתחילה בלתי אפשרית קינוח פרווה טבעוני ומושחת. את התשובה היא מצאה לבסוף בקינוח טרייפל עשיר עם חמאת בוטנים עם ריבה ושוקולד שעונה על כל הקריטריונים
לכבוד חודש האוכל האוסטרי מגוון השף השף פיטר הומל את היצע התוספות ומכין שפצלה, איטריות בצקניות קטנות וממכרות בגירסה מבושלת ובגירסה אפויה עם גבינות
שף אמיר קרונברג מחבר בין שלל עשבי תיבול ירוקים לבין אורז ויוצר שילוב ארומטי ועשיר בטעמים שמתאים כתוספת או כמנה עיקרית מרשימה בפני עצמה
במקום לקנות מיונז בסופר שווה להכין מיונז ביתי מכמה חומרי גלם בסיסיים ומינימום השקעה. המתכון שינסיק את סנדביץ' הטונה או סלט הביצים שלכם לגבהים חדשים
לא קשה להכין ניוקי בבית, והתוצאה טעימה פי כמה מהגרסה התעשייתית. אורי שביט משלבת בטטה עם טחינה, מתבלת בהל ובטימין, ומקשטת באגוזים מגורדים ובזיליקום