טריקים ושטיקים: גולאש עם הררי בצל שחום
סבתא מריקה הייתה אומרת שלגולאש טוב צריך בשר רך, פפריקה איכותית והררי בצל מטוגן היטב. במקום לעמוד ליד הכיריים 40 דקות, אורלי פלאי חושפת טריק לבצל שחום כהלכה ומכינה באמצעותו תבשיל גולאש חורפי מושלם
סבתא מריקה הייתה אומרת שלגולאש טוב צריך בשר רך, פפריקה איכותית והררי בצל מטוגן היטב. במקום לעמוד ליד הכיריים 40 דקות, אורלי פלאי חושפת טריק לבצל שחום כהלכה ומכינה באמצעותו תבשיל גולאש חורפי מושלם
שבלולי הבצק הרכים תופחים ונאפים בתוך אמבטיה של קרמל דבש ומייפל. נעמה אופה שבלולי שמרים ומסקרפונה שגדושים בקרמל, ויגרמו לכם ללקק את האצבעות והצלחת
מצד אחד קרום זהוב, מצד שני מלית גבינתית מושחתת. מצד אחד ירקות ירוקים ומצד שני פרי מפתיע: מורן מזרחי מקפה מזרחי בירושלים מלמדת איך מכינים קיש מושלם
כשמבשלים מרקים ותבשילים שונים, אפילו קציצות, יש פטנט אחד נפלא שהופך אותם למשביעים יותר ומעגל חמצמצות או מליחות יתר. אורלי פלאי מכינה מרק מנגולד עשיר עם קוסקוס
בצק פאי פריך במילוי קרם לימון הוא הנחמה האולטימטיבית למי שאוהב גם חמוץ במתוק שלו. נעמה מכינה פאי לימון מתאילנד הרחוקה, ולחרוצים שבכם מציע לעטר אותו במרנג
סלטים לרוב מככבים אצלנו במהלך העונה החמה, אבל השף שלומי אטון ממסעדת מנזה מוכיח שיש דבר כזה סלט חורפי, ואפילו טבעוני
בקונטרה מושלמת לאנשים שאוהבים רק אוכל רך, מגישה נעמה את המתכון שלה לעוגיות ביסקוטי, עם כמה טוויסטים שירימו אותה לשמיים - שילוב של שוקולד מריר, לבן, וניחוח הדרים עדין
כשמתחשק להשוויץ בבישול כמו במסעדה: מירו ביטון ממסעדת נמל ירושלים לוקח בשר, שעועית לבנה וחיטה, שכל אחד מהם דורש מינימום עבודה וביחד עושה מהם קסמים
מוזיקה בזמן אפייה יכולה להשפיע מאוד על התוצאה הסופית. נעמה נויהאוז אופה פאי במילוי קרמל מייפל, אגוזי מקדמיה ושוקולד צ'יפס, ומבקשת שתשימו דגש על הפסקול
אחת המנות היותר מזוהות ואהובות של המטבח הבלקני, והבולגרי בפרט, היא כמובן קציצות הפראסה. השף ירון שנבל ממסעדת קופינאס מביא את הגרסה שלו לקציצות הכרישה שנמצאת כעת בשיא עונתה
שוברים את הראש כל יום לגבי מה לאכול במשרד? אורלי פלאי מציעה מאפה בטטה מהיר שבתוכו חלבון פחמימה וירק, בלי טיפת קמח, שנוח מאוד להביא למשרד