לא על הבשר לבדו: חמין צמחוני
מי אמר שמוכרחים להשתמש בעצמות ונתחי בשר? מבחינתה של מירב ברזילי ממשק ברזילי, אפשר לוותר עליהם בקלות ולהתבסס על קטניות ושורשים. קבלו מתכון מחמם ובריא
מי אמר שמוכרחים להשתמש בעצמות ונתחי בשר? מבחינתה של מירב ברזילי ממשק ברזילי, אפשר לוותר עליהם בקלות ולהתבסס על קטניות ושורשים. קבלו מתכון מחמם ובריא
השף גיא פרץ, המפעיל מסעדות שף כשרות במלונות, פותח את המסעדה החדשה שלו במלון הבוטיק WEST, ממש על קו החוף. התפריט יישא אופי של מטבח ים תיכוני
גולשת וואלה! אוכל התלהבה ממנת האטריות המיועדת לילדים במסעדת זוזוברה, וביקשה את הוראות ההכנה. חילצנו עבורה את המתכון
20 שנות פעילות שמציינת מסעדת קבלייר גרמו לאבי אפרתי להעפיל לירושלים. למרבה הצער, הוא גילה מסעדה מאכזבת, עם פגמים ניכרים בשירות ואוכל שנתקע עמוק בניינטיז
אבי אפרתי לוגם יינות מיקב טומאסי האיטלקי, ומגלה שני אדומים מדרג הביניים, שיכולים לשמש בקלות כיין הבית אצל שתיינים מנוסים
תפריט של ראשונות, עיקריות וקינוח? כמה מיושן. השף הצעיר אוראל קמחי בנה בפופינה החדשה בת"א תפריט ייחודי על פי שיטות בישול המנות: צלייה, אידוי, בישול איטי וכבישה
יש לכם בשר טחון במקרר? זה הזמן להוציא אותו. צחי בוקששתר מרשת בלאק מלמד איך מכינים קציצות אווריריות של סבתא רוז, ברוטב טעים של שעועית ירוקה וירקות שורש
לכבוד מזג האוויר החורפי מכין השף יוסי שטרית מרק דלעת עם חומוס וכוסברה, שייחמם לכם את היום וימלא את הבית בניחוחות קארי
מתקתקות הסילאן מחמיאה לבשר הטלה, והטימין משתלב איתם באופן מושלם. סהר רפאל ממסעדות כרמים וכדיתא מכין את המנה העיקרית האולטימטיבית לחורף
קזינו סן רמו החדש במתחם נגה ביפו מקווה להתבסס כמוקד משיכה לציירים ומוזיקאים. במקביל, קבוצת הבעלים שלו פותחת גם סניף אקספרס לאיטלקייה בפשפשים
למה להסתפק רק בסוג אחד של עדשים? עדיף לשלב בין השחורות, החומות והאדומות, ולהוסיף לחגיגה גם בטטה ותרד
ג'קי, סלמה או תום -את האוכל של מי משלושת הפיינליסטים של "מאסטר שף" הכי הייתם רוצים לטעום?
ברור שאפשר לאכול המבורגר ב-50 שקלים, אבל קובי רובין לא מבין למה. עובדה, המונית שלו הגיעה לסנדוויץ' בר בראשל"צ, שם הוא נגס בחצי באגט ממולא כל טוב ב-12 שקלים
הקולינריה הפורטוגזית עשירה ומרתקת: שפע פירות ים ודגים, מנות טלה ובקר, שעועית לבנה ואדומה, עשבי תיבול, וכמובן - עשרות סוגים של צ'וריסו
יש לה ריח של דשא וטעם הדומה לתרד, אבל עשבוני ועשיר. בתחילת החורף אוכלים אותה טרייה בסלט ובצרפת מקציפים אותה למרשמלו. משה בסון ממסעדת אקליפטוס בי-ם מספר על החוביזה
מקום חדש לחובבי בשר, שרוצים לנעוץ שיניים בפיקניה, נתח קצבים או דונר: האטליז, בכיכר רבין. בעליו מתחייבים לבשר טרי ואיכותי על סאלוף, פרנה או בצלחת
החזאים מבטיחים שהחורף יחזור בימים הקרובים. בדיוק לשם כך מכינה לכם אורלי פלאי-ברונשטיין תבשיל מג'דרה מהיר ומחמם לעצלנים, שמוכן בתוך פחות מחצי שעה
מהדורת החורף של פסטיבל אוכלים כשר יוצא לדרך, ערב בשר ויין במרינדו תל אביב, תפריט חורף חדש בסקאלה הירושלמית, ועוד אירועי אוכל טעימים
שטף מלונות הבוטיק שנפתחים בתל אביב, נושא עימו תופעה חדשה של מסעדות קטנות הפועלות בהם. הלאונג' של מלון רוטשילד מציע ארוחות בוקר ותפריט מנות קטנות לצהריים
נמאס לכם ממרק כתום? אוהד קורי, שף רשת קפה לואיז, מציע כמה שימושים אחרים לבטטות: קישוא ממולא בבטטות ואצות, לביבות טבעוניות וסלט מעניין
מחפשים פחמימה להתנחם בה בחורף? לכו על הבטטה שעשירה בוויטמינים ומשתלבת בטבעיות עם שלל חומרי גלם. השף איציק אסולין מלולו בת"א ומגדל הבטטות גיא דוד מספרים על נפלאותיה
התפרעתם במחלקת הפירות היבשים? הכינו את התנורים: שפע של מתכונים לעוגות חגיגיות ולקינוחים עם פירות, אגוזים ושקדים
אין שום סיבה לשלב פירות יבשים רק במתכוני קינוחים. השפית אביבית פריאל מאוזריה בתל אביב מציעה כמה כיוונים מקוריים של נשנושים מלוחים קלים להכנה, שירשימו את האורחים
אחד השילובים הקלאסיים בעולם הקונדיטוריה הוא שוקולד עם אגוזים. ברי סייג, שף קונדיטור ראשי "טאטי לחם", מעניק שני מתכונים לעוגות שוקולד-אגוזים, שבאות
בחמין הבוכרי יש אורז, עגבניות מרוסקות, גידים ורגל וגם פירות יבשים, שמוסיפים מתקתקות לתבשיל. זיווה חנימוב, ממסעדת חנן מרגילן בת"א, מלמדת להכין אושי סובו כהלכתו
אל תסתפקו בשולחן חג משעמם, עם קעריות של פירות יבשים. השף שי דובלרו, מהמסעדה האיטלקית פיאצה בר בת"א, משלב אותם בביסקוטי, קרם לימון וקדאיף
מה פשר הבאזז שמייצרת הטאקרייה של האחים ירזין? על שום מה מצטופפים שם בתור? אבי אפרתי סבור שהמקסיקנית החדשה אולי אינה מקום נורא, אבל רחוקה מלהיות טובה
ארבעה יקבים ישראלים שחררו באחרונה יינות דגל אדומים. אבי אפרתי טעם את כולם, התרשם מאדיר ומכרמל, נהנה מברקן והתאכזב קלות מיקב מוני
המסעדה האסייתית המסקרנת של השף יובל בן נריה תיפתח בקרוב, ויש למה לחכות: רמז לתפריט העתידי שלה אפשר יהיה לקבל בשבוע הבא, בסעודה משותפת שתתקיים עם השף שרון כהן בשילה
ט"ו בשבט הגיע - הזדמנות מצוינת לתת כבוד לתנובת העצים. השף יוסי שטרית מציג מתכון מבית אמא, של פירות יבשים ממולאים בבשר
ברוח הבחירות, המונית של קובי רובין מגיעה עד מצודת זאב, ומגלה שם את מרקט - מסעדונת שטרם החליטה מה היא רוצה להיות, אבל מוכרת מרק עגבניות מצטיין
מעדניית שף חדשה לשף האוסטרי פיטר הומל, שעמד בראש המטבחים של המלונות המובילים באילת. 200 סוגי גבינות, דגים, פירות ים ובשר משובח, שאפשר גם לטעום במקום
אוטוטו מתדפק על דלתנו ראש השנה לאילנות, ולכבודו בושלה ארוחה ירוקה. השף שי טנא מביסטרו הכובשים בת"א מלמד איך ממלאים עלי מנגולד, מכינים מרק תרד ואופים קראמבל פיסטוק
דקה אחרי שהטלתם את הפתק בקלפי אתם משוחררים להימלט אל המקומות שיזכירו לכם, שבעצם לא כל כך רע פה: מסעדות כפריות פסטורליות, מסעדות חוף קסומות, ואפילו מסעדת קבב שמתנהלת בדו קיום גאה
מנות על האש במסעדת שולחן, פסטיבל אוכל בעמק יזרעאל, יומולדת שנתיים למסעדת מנואלה בזכרון וחגיגת אוכל הודי ב-99 שקלים באינדירה. כל אירועי האוכל המעניינים של השבוע
אין מי שיצליח לעמוד בפניו של קינוח תות עשוי כהלכה. הקונדיטור לירן גרודה מפטיסרי נפוליאון בתל אביב מציע מתכונים לסברינה, מוס פרי ומרשמלו תותים תוצרת בית
אדום, בוהק וסקסי תות שדה הוא אחד מפירות החורף האהובים והפופולריים ביותר. מכינים ממנו שפע קינוחים, אבל גם מנות מלוחות. על ריזוטו תותים כבר שמעתם?
הדייסה הכי מענגת של האיטלקים, מנת פועלים קלאסית, שתחמם אתכם בימים קרים. השף רועי סופר ממסעדת סרדיניה ביפו מספר איך מכינים את הצהובה הכי דשנה
אין אכזבה גדולה יותר מנגיסה ברוגלך תעשייתיים. אין אושר גדול ממפגש עם רוגלך איכותיים מבצק שמרים פריך וחמאתי. רוסלה יונה מקונדיטוריית ביסקוטי חושפת את התורה כולה
יענקל'ה שיין הביא את החמין האשכנזי מהבית, זוגתו, שרון בר אור, גדלה על חמין מרוקאי, ויחד הם הכליאו גרסאות, עד שיצא להם צ'ולנט ורשה-מרקש. ויש גם מתכון
אין תענוג גדול מזה: יום חופש ככה סתם, בלי שום מחויבויות משפחתיות או דתיות. המסעדות חוגגות את שבתון הבחירות, ומציעות הנחות ועסקיות. כל הפרטים מצפון לדרום
גולשת וואלה! אוכל בפייסבוק ביקשה את המתכון לכרובית בפיתה של אייל שני במסעדת מזנון. כולה כרובית בפיתה? מסתבר שלא ממש. חילצנו עבורה את המתכון
חשק למזללה אסייתית טובה שיגר את אבי אפרתי לדה באן, בפאתי כרם התימנים בתל אביב. למרות התנודתיות ברמת האוכל, היתה זו ארוחה עניינית, מהירה ולא יקרה
אבי אפרתי טועם השבוע יינות שאפוטייה מעמק הרון, שהתאמתם לאוכל אופטימלית, והם מספקים תמורה טובה עד מצוינת לכסף
למי אין בשר טחון במעמקי הפריזר? הגיע הזמן להוציא אותו. השף צחי בוקששתר מרשת בלאק, יציע מדי שבוע רעיונות לשימוש בחומר הגלם הכי ידידותי. והשבוע: צ'ילי קון קרנה
פירות ההדר הם מהסימנים הבולטים של החורף. ארז קומרובסקי מנצל את העונה ומכין לכם עוגת קקאו עם ניחוח תפוזי של פרדסים רטובים
המסעדה הכשרה Pranzo נפתחה בלב גינה ירוקה במושב בני ציון. במקום מוגשות ארוחות עסקיות בלבד, ב-69-89 שקלים. ההשראה: וילה כפרית בטוסקנה