ביקורת יין: יקב פאוסטינו
אבי אפרתי טועם את יינות פאוסטינו הספרדיים מריוחה ומוצא עומק, רכות ואופי, לקראת החורף
אבי אפרתי טועם את יינות פאוסטינו הספרדיים מריוחה ומוצא עומק, רכות ואופי, לקראת החורף
אחרי שנים בהן שלטו ללא עוררין וופלים בלגיים בסגנון בריסל נפתח השבוע "הבלגי" המציע גופרה בסגנון ליאז' המושחת לא פחות שעשוי מבצק שמרים וסוכר מקורמל
המונית של קובי רובין עוצרת על אי תנועה ומשביעה את תאבונה בבוטקה ארעית בהרצליה פיתוח, בה נמצא הסנדוויץ' הכי מושקע שתמצאו באיזור
גם אם לא יצא לכם בקרוב לעבור בדיוטי פרי או להגיע לארה"ב, הקונדיטור לירן גרודה מסביר איך מכינים ריסס פיסס - הממתק הכי אמריקאי שיש
חובבי הכריכים הירושלמים בעננים: שרגא, הסנדוויצ'יה המיתולוגית משכונת בקעה שבה לחיים ומחזירה את הצבע לפרוסות הלחם בבירה
עם הרבה שמן זית ובלי תחליפי חלב - השפים של מסעדות כשרות מסבירים איך תהפכו את הבישול שלכם למוצלח יותר למרות איסורי הכשרות
הארטישוק הירושלמי משתדך לעוף, והוא בתמורה מרעיף עליו טעמים. אורלי פלאי- ברונשטיין מכניסה את הכוכב הירושלמי אליכם למטבח
לא רק דיאנא שולטת בנצרת - וילה נצרת, מסעדה חדשה נחנכה במלון בוטיק בעיר ומציעה טעמים מהמטבח הערבי-גלילי
ליל כל הקדושים מגיע למעדניה של גולדשטיין ולמסעדת אוונגרד, באלורה פוצחים בפסטיבל שוקולד איטלקי ובקיטשן מרקט מקימים את מסעדת ויולט לתחיה. אירועי האוכל של השבוע
בתור מרק ריחני עם ריח אגוזי, כסלט חם וסתווי או בתור תבשיל קדירה ארוך - השף שאול בן אדרת מבשל ארבעה מתכונים עם ארטישוק ירושלמי
ארטישוק ירושלמי נראה כמו ג'ינג'ר אבל מתנהג כמו תפוח אדמה אגוזי ומיוחד ומקורו לא בירושלים כמו שחשבתם - איך בוחרים, מטפלים ומבשלים את השורש הסתווי
מכינים פיצה בבית, עושים הכל לפי הספר אבל משהו מתפקשש? מאסטר הפיצה ג'וזפה מפיצריית דה פפה מעביר סדנה שמתעמקת בניואנסים והטעויות הנפוצות, עד לתוצאה מושלמת
בקלילות וללא כל מאמץ מיותר תוכלו גם להכין עוגיות פשוטות מבצק עלים הקונדיטורים גלית והנס ברטלה מקונדיטוריה גאיה נותנים 3 מתכונים זריזים
גם אם אין לכם עץ זית בבית, אבל אתם עדיין רוצים צנצנת זיתים דפוקים שהכנתם במו ידכם, מסיקי זיתים ברחבי הארץ הם פתרון מושלם כל המקומות בהם אפשר למסוק ולהצטייד
אבי אפרתי מגיע לגדרה 26 בתל אביב ומוצא שם אוכל שתמחורו מתון וכאלו הן גם איכויותיו, כך שאל תצפו להרים וגבעות קולינריים
בלי לעשות רכישות מיוחדות או להתכונן מראש - השף יונתן בורוביץ' מקפה 48 מכין מאפה פסטה עם מוצרים שלכל אחד יש בבית
פיצרייה חדשה נפתחה ברחוב אבן גבירול בתל אביב ומציעה פיצות מרובעות לפי משקל, לפי מתכון של סבתא איטלקית
אבי אפרתי טועם את יינות יקב לוינסון ומיה לוצ'ה ומפרגן לכוח העולה החדש של הייננות הישראלית
לא עוד מנת ריזוטו כבדה ומעייפת אלא אחת מרעננת ובריאה - השף יוסי שטרית מכין ריזוטו חיטה עם תרד וריקוטה
המונית של קובי רובין עוצרת במרכז הטסטים בפ"ת כדי לאכול לחמניה דשנה מלאה בסביח ושניצל שעושים חם על הלב
מסעדת אלבאבור המפורסמת של השף חוסאם עבאס, מתכננת לפתוח סניף חדש בטיילת של עכו באביב 2013
30 שקלים גג ויש לכם ארוחת צהריים שאפשר לקחת גם לאוניברסיטה. השף יונתן בורוביץ' מכין סלט אטריות שעועית אסייתי
מכל העדות ובכל הצורות - פרויקט הכיסונים הכי טובים בארץ שהגיעו אלינו מסין ועד דרום אמריקה, ויגרמו לכם לרצות להיכנס לאחד מהם
וורה, מסעדת שף לאלפיון העליון מתמקמת על הטיילת בתל אביב ומנסה להשלים את החלל שהשאירו מאחוריהם השרצים
לצד דוכני פלאפל מיתולוגיים ושווארמה שמש האגדית אפשר למצוא ברמת גן גם קונדיטוריות מפונפנות ואפילו גפילטע פיש - פרויקט סיור קולינרי מקיף ברמת גן
לא סתם כרובית מוקרמת אלא כזו מושקעת שמתבשלת בציר ירקות. אורלי פלאי-ברונשטיין מתקתקת כרובית קצת אחרת
לבנה, פרחונית וחגיגית - זוהי עונת הכרובית. איך תבחרו את הטובה ביותר, תשמרו אותה נכון ותבשלו. כל מה שרציתם לדעת על התפרחת הלבנה
בתור סלט מרענן, כמרק חמים או בקיש בריא מקמח כוסמין. השפית נלי קרפנר מכניסה את הכרובית לתפריט היומי שלכם
בתור סטודנט, הזמן והכסף הם המצרכים החשובים ביותר שלך. השף יונתן בורוביץ' מקפה 48 מכין קדירת עוף פשוטה שמכינים ביום ראשון ומספיקה לכל השבוע
מסעדת בויה מצטרפת לטרנד ומשיקה ערבי דים סאם, ברשת פראג הקטנה יוצאים בחודש חגיגות בירה ובהרברט סמואל מתהדרים בתפריט חדש. כל האירועים הטעימים של השבוע
העננים כבר מתחילים להגיע ומעוררים חשק לאוכל משביע של בית, כמו מרק קובה חם ותבשיל טבית מנחם. רשימת המסעדות העיראקיות המומלצות ברחבי הארץ
מאפים מבצק עלים הם פתרון מושלם וקל למי שרוצה עוגות מהירות ומרשימות. אורן דגן-כפיר נותן שלושה מתכונים לעוגות על בסיס הבצק בעל אלף העלים
לפסק זמן המוכר מתווספת מהדורה חדשה, קמח של אסם מנסה לשבור את מיתוס השמרים ועבאדי אופים לא רק עוגיות - כל מה שחדש על המדף
עובד, האיש והסביח מוציא את החצילים והעמבה מגבעתיים לסניף נוסף ברחוב קרליבך בתל אביב, במיקום חדש שייפתח בעוד מספר שבועות
לא רק האיטלקייה הטובה בארץ אלא אחת מעשר המסעדות הטובות בישראל. כך מסכם אבי אפרתי היוצא ממסעדת פרונטו בתל אביב מוקסם ומאושר
אבי אפרתי טועם את היינות הספרדיים של קבוצת גונזלס בייאס ומוצא את יין הבית שלו ברוניה קריאנזה 2008
לארוחת ערב באמצע השבוע או כמנה חגיגית כשרה לשישי - השף יוסי שטרית מכין שוקי עוף בקארי עם קינואה
המונית של קובי רובין עושה סיבובים בכביש 444 ועוצרת במזנון הדרכים של רותם כדי לטעום את הקציצות המטוגנות הכי שוות באיזור
לאחר ציפייה ארוכה לבשורות קולינריות מרעננות, תפתח בעוד כחודש מסעדה וייטנאמית חדשה בשדרות רוטשילד ותייצג את אחד המטבחים המרתקים ביותר באסיה
שכחו מסלטים ומנות נאות שאיפיינו כל כך את הקיץ, כי המסעדות עוברות לתבשילים וקדירות - טעימה מתפריטי הסתיו במסעדות ברחבי הארץ
למדור המוסד התחשק סנדוויץ' טוניסאי אמיתי, אז הוא ערך ביקור אצל אלי לוי, דור שלישי למשפחה מרמלה שמתמחה בפריקסה כהלכה שמתובל בהרבה אהבה ומסורת
מדור ארוחה משפחתית מגיש בכל יום שישי מעדנים מהמטבח הטורקי. סלטים, מאזטים, קבב וחצילים
שקשוקה היא לא רק עגבניות וטעם חריף. אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה שקשוקה בניחוח אניס שתשדרג את ארוחת הערב
המלך של הסתיו מגיע עם תפרחת וכתר על הראש. השף ויקטור גלוגר מכין שלושה מתכונים יצירתיים ומיוחדים עם שומר
מסעדות ישראל חוגגות ברחבי הארץ את פסטיבל שף תאכל כשר לצד תפריט של מנות יהודיות מסורתיות שמושק באונו. אירועי האוכל של השבוע
הוא עז ריח ונראה אצילי ולבנבן זוהי עונת השומר. מה כדאי לקנות, איך לשמור וכיצד לטפל בירק האניסי בשוק