אלכסנדר הבינוני
אבי אפרתי לוגם את צמד היינות החדשים של יקב אלכסנדר. האחד מבטיח ולא מקיים, השני אגרסיבי ומוחצן
אבי אפרתי לוגם את צמד היינות החדשים של יקב אלכסנדר. האחד מבטיח ולא מקיים, השני אגרסיבי ומוחצן
אם כבר יצאתם לריצת בוקר בפארק, תמקסמו את התועלת עם איזה שחור גדול חזק לפני. קפה, כמובן
הילה קריב מכינה "דג במתנה", פילה במעטפת נייר אפייה. מנה קלה להכנה שנותנת הרבה כבוד לטעמי הדג ומוגשת לשולחן באלגנטיות כפרית
הדס בר מפ"ת תפסה במצלמתה חתול עם נטיות קפאיניות וזכתה ב-100 שקלים למימוש ברשת Elite coffee
גם קינואה יכולה לרגש, אם רק נותנים לה השראה. ארטישוק ירושלמי, ערמונים וחמוציות, למשל. דנה מלמד מלבלבת
חייבים שקו השיש שלכם יהיה חף ממכשירים (זו נקראת אובססיה, שתדעו)? מכונת קפה בילט-אין מבית Teka
ועכשיו תורכם אבי ביטון מדגים הכנת פודינג אורז בגרסה פורטוריקנית, עם חלב קוקוס ובננות
שני שפים ירושלמיים מפגינים יכולות קונדיטוריה אלכימיות ומנדבים שלישיית מתכוני קינוחים לפסח - בלי חמאה, בלי חמץ
דנה מאירזון פוגשת את הדס רשף לשיחה על אמנות, על המדרשה לאמנות ועל עוגות מלוחות. בתחתית, כמובן
מדור בריאות יום א' כבר עסוק ביום שאחרי ליל הסדר, ועושה לכם קצת סדר בבטן עם מתכוני סלטים שאפשר לקחת גם לפיקניק
שני טבחים, קרטון מצות וארבע מנות גורמה. רעות רבינוביץ' ומאיר שמרת מתארחים במטבח של דנה מלמד לספיישל פסח אתגרי
דווקא ברגעים קשים טוב לעצור ב'קפה בירנבאום' שבנחלת בנימין, ולהיזכר מה באמת חשוב בחיים
נזיד פרסי עשיר מבשר בקר, אפונה צהובה, לימון פרסי יבש ותפו"א. המתכון הזוכה של עומר נאור מאשקלון
בדיוק כמו שסבתא היתה מכינה. המתכון הזוכה של לילך קצב מהרצליה
גפילטע-טונה, קרפלעך חומוס וברולה חרוסת. רון ביאלה עושה קצת סדר בארוחת החג, ומוסיף טוויסט אישי ובריאותי על המתכונים המסורתיים
אורן גולדפינגר מוציא את הקשיו מקערת הפיצוחים ומגלה חומר גלם מרתק, שאפשר להכין ממנו שלל קינוחים וקציפות
הוא אוהב את הקפה שלו הפוך, גדול, חזק והרבה ממנו. ויש לנו אפילו תמונה שתוכיח את זה
אבי אפרתי שב לביקור באונמי, מעין מגדלור מקומי למטבח היפני, כדי לגלות שהתמחור בה הפך קצת מופרך. והאוכל? טעים, אבל פחות
בפעם הראשונה מזה עשור, יועזר בר יין לא יהווה מפלט לנמנעי ליל הסדר. מצד שני, לו רק תגייסו 800 שקל, ניר צוק מוכן לבשל לכם
אבי אפרתי סבור שאפשר ליהנות גם מיינות העולם החדש, אפילו שהם לא מורכבים או מתוחכמים במיוחד. ביקורת על שני היינות החדשים של יקב פנפולדס האוסטרלי
אורון יעקוביאן מנתיב השיירה לא ויתר על פק"ל קפה (ומצלמה) בטיול לצפון וזכה ב-100 שקלים למימוש ברשת Elite coffee
הילה קריב הקימה מעבדת ניסויים מאולתרת במטבח ולבסוף רקחה את עוגת הפסח האולטימטיבית, עשויה שוקולד מריר ואגוזי פקאן. והיא אפילו פרווה
מתלבטים מה לעשות עם הלחם בבית לפני פסח? לשף שי דובלרו ממסעדת אמיצ'י הפתרונים. הפקת מתכונים על בסיס לחם
120 אלף סוגי פטריות בעולם, 2000 מהם ראויים למאכל. שנייה לפני שהחורף נגמר, רותי שטיינברג לוקחת טריפ קולינרי וקופצת לסיר מרק
חברת גאג'יה עוזרת לכם לעשות סדר על השיש לקראת הפסח עם מבצע טרייד אין קפאיני
דנה מלמד לוקחת את הזמן, ומכניסה לתנור טלה עם חיטה וארטישוק ירושלמי. הסבלנות משתלמת
החוזה למקום החדש אמנם כבר נחתם, אבל ה'קופי בר' יישאר ביד חרוצים בחמש השנים הקרובות. לפחות הרווחנו עוד סניף ל'בייקרי'
שף יוסי שטרית מתקין קינוח מופתי מקרם ברולה, וופל קקאו ומוס שוקולד לבן. לא מפחדים מג'לטין? המתכון הזה בשבילכם
שלושה סוגי פטריות נפגשים על מצע דגנים, במנה צמחונית שגם קרניבורים לא יוכלו לה. אבי ביטון מראה לכם כיצד
עופרי זוטא לא מחכה לפסח, וכבר מתחילה לחוד לעצמה חידות. ויש גם מתכונים לתוספות לשולחן החג
מעורב ירושלמי, דניס עם קולי פלפלים ואגרול אננס לקינוח. מסייה פרנק אזולאי והקעקועים שלו מסתערים על המטבח של דנה מלמד
וואלה! אוכל קורא לכם להשוויץ במתכון, ואולי לזכות בפרס
החיפוש אחר השראה הביא את תיגל נשיא ל'קאימאק' בפלורנטין, המקום שמצליח בקלות למלא את המצבורים
לא צריך להיות מחונן קולינרית כדי להצליח עם בורגול, ולמרבה הכיף הוא מקבל בשמחה כמעט כל שידוך. שני מתכונים קלילים לגרגרנים
בחלל זעיר וצנוע בתל אביב, מבשלת עינב ברמן אוכל פשוט ומתוחכם כאחד. אבי אפרתי חזר מ'אסיף', וכבר הוא מתגעגע
הזמרת ליהי עטר לא נמנית על אנשי הקפה והיא מעדיפה אותו עשוי מאבקה וחלש. בכל זאת אנחנו איתה לנצח
השף ניצן רז וסוללת משקיעים השיקו בשבוע שעבר את מסעדת אונו בתל אביב, שתלאות הקמתה תועדו בסדרת ריאליטי
דב אורון מקרני שומרון צילם את הקפה של הבוקר באווירת פילם נואר וזכה ב-100 שקלים למימוש ברשת Elite coffee
יקבי עמק האלה שחררו אל המדפים שני יינות מלאי אופי וייחוד שבוקבקו במהדורה מוגבלת. אבי אפרתי ממליץ לשים עליהם יד
הילה קריב מקבלת השראה מאחותה, פושטת על המקרר ומכינה סלט גזר שאפשר להכין לפני שהאורחים באים
שני קאפקייקס ופאי אחד. שלושה מקומות חדשים שמייבאים את הקלאסיקות האמריקאיות נפתחו בחודש האחרון
נוסעים לפריז? היו בטוחים שאתם יודעים איך לבקש את הקפה שלכם, זה עלול להיגמר בבכי. לשנן ולשמור
התערוכה הראשונה לפודי'ס הישראלי יוצאת לדרך, ומביאה את מיטב השפים הישראלים לצד חידושים מהארץ ומחו"ל
הקונדיטור מיקי שמו הולך על מלבי, הקינוח הכי ישראלי שיש ומשדרג אותו עם סילאן, תמרים ורימונים
בשביל איל לביא, אוכל רחוב ישראלי הוא סנדוויץ' טוניסאי. את הגרסה הזו הוא דווקא מחבר לדרום צרפת
השף יניב גור אריה חיפש את הכנאפה המתוקה המושלמת ומצא אותה באבו גוש. עכשיו הוא הופך אותה לכנאפה טלה וחציל
עם רוטב דגים שמשדרג את כל המנה, השף יאיר פיינברג מכין קציצות דגים לצד כדורי צ'יפס
המאכל הביתי הנפוץ ברחובות מרקש משתכלל. השף גיא פרץ מכין קוסקוס מלא בליווי טאג'ין שקדי עגל