בית מרקחת: מכינים ריבות בבית
איך אתם מתכוונים לאכול את המופלטות במימונה? רק עם ריבות ביתיות. אוסי לנקרי, בשלנית מדופלמת, מכינה ריבת גזר וריבת תפוז
איך אתם מתכוונים לאכול את המופלטות במימונה? רק עם ריבות ביתיות. אוסי לנקרי, בשלנית מדופלמת, מכינה ריבת גזר וריבת תפוז
הפאסון של אנשי היין מפחיד אתכם? אין שום סיבה. הייננית רוני ססלוב מספרת על כמה עקרונות בסיסיים, שאחרי הפנמתם, גם אתם תוכלו לדעת בקלות איזה יין אתם אוהבים
'נשיקות' המרנג תופסות לוק מרוקאי לרגל המימונה, מתקשטות באבקת זהב וממלאות את התנור באופטימיות מתוקה - עוד הצעת הגשה לצד המופלטות
ערן שוורצברד, מבכירי הקונדיטורים בארץ, מוכיח שגם בפסח אפשר להכין מאפים מעולים. קבלו מתכון לטארט אגסים, עוגת ריבת חלב וקוקוס, ובורקיטס במילוי רטטוי
עולם הפנטזיה של הסדרה "משחקי הכס" מתעורר לחיים במסעדת NG בנוה צדק, עם "משתה של אש וקרח" - ארוחת 10 מנות, נתחי בשר אקזוטיים, יין שזורם כמים והיעדר מוחלט של סכו"ם
אם יש משהו בשבילו היה שווה לעבור את הימים נטולי החמץ של פסח, אלה המתוקים של המימונה בסופו. אוסי לנקרי מלמדת איך מכינים כדורי קוקוס לחגיגה הגדולה
אין פסח כהלכתו ללא מצה בריי בבוקרו של חול המועד. השף אלרן גולדשטיין, מהמעדנייה של גולדשטיין בצומת סביון, מגיש 3 גרסאות למאכל האהוב, בטיגון או באפייה
טאיזו של יובל בן נריה מעוררת התרגשות בתעשייה. אבי אפרתי כאן כדי לשים דברים בפרופורציה: היה מוצלח, אבל לא ענק. רענן וכייפי, אך לא מכוון לשמים. וירטואוזי? לא ממש
אם בחרתם לוותר על אינסוף ארוחות משפחתיות ולטוס לחו"ל, למיטב השפים בארץ יש המלצות עבורכם על המשובחות והמוצלחות שבמסעדות העולם. לגזור ולשמור
איזה כיף שאפשר להמשיך ולאפות, למרות הפסח. קבלו מתכונים כשרים של רשת רולדין לעוגיות שקדים, עוגת קוקוס בציפוי שוקולד ועוגיות חמאה במילוי תות. הכינו את התנורים
אחרי חיתוך תרמילי אפונה וקילוף הר של ביצים, כתבת וואלה! אוכל ריטה גולדשטיין הבינה את החוכמה מאחורי המוטו שגילה לה אייל שני - "תמיד יש עוד ביצה". פסח של עבודה עברית
חימום היחסים עם טורקיה מיד מזכיר לנו פודינג אורז בניחוח הדרים, שאפשר אמנם לאכול כל השנה, אבל ודאי בפסח. שפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה מלמדת להכין סוטלאץ'
שומרים על כשרות ובכל זאת לא רוצים לוותר על יציאה למסעדה? הנה המקומות בתל אביב, שבהם תוכלו למצוא תפריטים כשרים לפסח
לא שומרים על כשרות בחג ובכלל? הנה המסעדות הפתוחות במהלך החג, שיגישו לכם את כל המנות, ממש כמו בימות חול רגילים
מפוצצים מהארוחה הכבדה של אתמול? צודקים. דוד ולדמן, השף של מסעדת סירין בכפר קיש, ארגן לכם בראנץ', שיעזור לכם לצלוח את היום עם ארוחה אחת בלבד
בשעה שכל עם ישראל יישב עם משפחתו לשולחן החג, יקיים השף אלון גונן סדר אלטרנטיבי למשפחות חד הוריות ואנשי הקהילה ההומו-לסבית. "אנחנו מקבלים את כולם", אומר השף
אחד אני יודע: וואלה! אוכל מחליפה את השיר מההגדה בקסם של קפה 12, נפרדת משאול אברון, מחכה לטומפולופומפו ומורידה את הכובע בפני החדשנות של טאיזו. עושים סדר במספרים
יכול להיות שכל כך טרחתם על ארוחת הסדר, שפשוט שכחתם להכין קינוח? אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה בדקה ה-90 ובקלי קלות מלבי כשר לפסח וכשר פרווה
כל מנה שתוסיפו לה אספרגוס, תשודרג מיד. שף עופר אבגיל, ממסעדת בויה בנמל תל אביב, צורב שייטל עם אספרגוס, מכין ממנו מרק קרם, ומתרענן עם סלט
אצילי, מעודן ומיוחד, האספרגוס הוא כוכב מסעדות היוקרה, ומסוגל לשדרג כמעט כל מנה. השף אמיר שולר, מהמסעדה האיטלקית בליני בתל אביב, מספר על הגבעול הכי אלגנטי בשוק
רגע לפני הארוחה הגדולה נפגשים תמי סירקיס ושף יאיר פיינברג מפיינקוק, ורוקחים יחד ארוחה כייפית, קלה ומרשימה שגם אתם יכולים להכין בלי שום בעיה
היעדר קמח אין פירושו של דבר שניאלץ להתנזר מקינוחים מעולים. גיא פולק, השף של קבוצת R2M, מכין עוגיות שקדים, דקואז פיסטוק עם קרם וניל ותותים, וקינוח שוקולד מושחת
JACKOS STREET אמנם תשכון בשוק, אבל תפעל במתכונת של מסעדת שף, לטובת מי שמחפש קולינריה גבוהה במחנה יהודה. כן, מדובר במטבח כשר, אבל המנות המוגשות פה עדכניות ומפתיעות
איזה מתכונים מוכרים לנו בעצם חתול בשק? המנות של מי מחרמנות באמת? איפה יש טיפים שמעייפים בשלנים? רוני קדר סוקרת את ספרי הבישול החדשים שיצאו לכבוד פסח
חופשת הפסח שיגרה את אבי אפרתי לחדר אוכל, מסעדת המשפחות האולטימטיבית לשבתות וחגים. הממצאים, בסך הכל, חיוביים, אם כי קצת ברק וריגוש לא היה מזיקים פה
אבי אפרתי ממליץ על 20 יינות מקומיים מכל הסוגים, בכל קטגוריות המחיר, שיתאימו לליל הסדר ולארוחות החג מ-42 ועד 260 שקלים
ארטישוק ממולא, מרק לוקוס עם פול ירוק, כתף טלה עם שום צעיר רפי כהן חוגג על ירקות האביב ומגיש מתכונים שיפארו כל שולחן חג
מסעדנים ירושלמים המומים וכואבים אחרי סגירת הרסטובר ברחביה. בעלי הצ'אקרה: "זה אחד הדברים הכי מצערים שקרו בעיר בשנים האחרונות. תהליך מסוכן שבו מוכרים את העיר לחרדים"
תרד הוא השידוך המושלם לחומוס, וכשמצרפים להם גם פילה לוקוס, מקבלים מנה חגיגית ובריאה. השפית אביבית פריאל אביחי מאוזריה בתל אביב מלמדת איך עושים את זה טעים
וריאציה על המאכל הבוכרי, שתפאר את שולחן ליל הסדר. שפית עינת מזור, מחברת הספר "לא חייבים גלוטן: סודות האפייה והבישול הבריא", משתעשעת עם אורז משובץ בשקדים וירקות
השף אריאל כהן סגר את פויקה הדרום אפריקאית. במקומה פתח, יחד עם שותף, מסעדה שתספר את סיפור הפיוז'ן של הקולינריה היפואית: אוכל ערבי, בולגרי, רומני, פולני ומרוקאי
מסתפקים בגרסה המסורתית לגפילטע, לכבד קצוץ ולקומפוט? למה שלא תתקדמו לווריאציה עכשווית יותר? השף יאיר יוספי מאלבה בתל אביב ארגן לכם מתכונים עם טוויסט
סיומת נהדרת לארוחת חג בשרית - עוגת שוקולד פרווה מדהימה עם פאסון של קונדיטוריה שתקצור שלל מחמאות
המונית של קובי רובין נתקלה במקום מוזר: חומוס אבי בת"א, שבו משלמים כמה שרוצים. החומוס היה סביר, התוספות נחמדות, אבל רק אתמול התברר שחומוס אחלה עשו לו תרגיל שיווקי
שמועות מרובות בקשר לסגירת טאפאס בשוק הגיעו לסיומן: האחים ירזין מכרו לאייל לביא את הלוקיישן בנמל תל אביב. המסעדה תיסגר ב-1 באפריל, ולביא יפתח שם מקום חדש, ים תיכוני, אחרי שיפוץ קצר
תתפלאו, אכילת עוגה אינה חייבת להיות מעשה של שחיתות. ליה שומרון-פינדר מלמדת איך מכינים עוגה בריאה וטעימה עם גזר, קמח מלא, אגוזים ומינימום שמן
מנגולד ואגוזים הם מכוכביו הגדולים של פסח, ואורלי פלאי-ברונשטיין מלמדת איך מכינים מהם, בקלי קלות, קציצות בטעם מרענן. וכן, יש גם גרסה צמחונית וחלבית
בין אם מתים עליו ובין אם מתעבים, הגפילטע פיש הוא אחד מסמליו הבלתי מעורערים של החג. קבלו טיפים למי שלא מסתפק בפתיחת צנצנת מהסופר, אלא מכין בעצמו את המאכל המסורתי
שולחן חוגגת שנה ורבע עם קאווה בשקל, הערב הצמחוני-טבעוני חוזר להרבט סמואל, ובפראג הקטנה חוגגים את יום סנט פטריק. אירוע האוכל המעניינים של השבוע
במקומה של מסעדת ושתי ביפו תיפתח N-7. השפים הירושלמים שחר דבח וגיא בן סימון חברו לשפית הצעירה מרב דוידסון, ויחד יפעילו מקום שהם מגדירים כ"מטבח פרוגרסיבי"