ללא גלוטן: קיש גבינה מנגולד ונענע
בטורו השבועי המציע מתכונים ללא גלוטן, מכין הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט מתכון לקיש גבינה, מנגולד ונענע
בטורו השבועי המציע מתכונים ללא גלוטן, מכין הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט מתכון לקיש גבינה, מנגולד ונענע
לאחר 12 שנות פעילות סמוך לשוק הכרמל נפרדת מסעדת כרמלה בנחלה של דניאל זך מהחלל המיתולוגי
סינייה היא לא רק תבשיל בשר טחון אפוי עם טחינה. עומר מילר מלמד איך מכינים סינייה משודרגת ומהפנטת בזריזות
רונימוטי בתל אביב מתגלה כמסעדה נעימה לנשנוש וכוס יין, אבל בשביל ארוחה מלאה עם אוכל אפשרי עד סביר, לא שווה לצאת אליה במיוחד מהבית
מעוז אלונים ואיתי הרגיל פותחים בר-מסעדה חדש בבניין היסטורי בשדרות רוטשילד ומבטיחים סביצ'ה ופירות ים לצד האלכוהול גם בשתיים לפנות בוקר
השף יוסי שטרית מקיצ'ן מרקט חובר למובילת המגמה הטבעונית אורי שביט לטובת סדנה משותפת על החיים שאחרי הבשר. רשמים טבעוניים מהסדנה הראשונה
בטור אפייה חדש, ננסה לשבור מיתוסים על אפייה ולשחרר אופים מתחילים וגם מתקדמים מפחדים מיותרים. הפעם - עוגיות מקרון משגעות
תופעת ברי היין לא עוצרת ומנסה להתחדש באופן תמידי. הפעם - טורי, בר יין עם אוכל אסיאתי שנפתח ברמת אביב
המונית של קובי רובין עוצרת בבוטקה קטנה הממוקמת בכניסה למושב מסילת ציון, כדי לטעום חומוס קצת אחר עם רוטב שיעיף אתכם למחוזות אחרים
במסעדת אוליב ליף פוצחים בפסטיבל פטריות, בתאיו שף דגים בפיאסטה ספרדית ובחדר האוכל ובשולחן חונכים תפריט קיצי. האירועים הטעימים של השבוע
רגע אחרי שבועות, כשכולם מאסו בגבינות ומחפשים משהו קליל, אורלי פלאי-ברונשטיין מכינה ברוסקטה זריזה עם פטריות
קוקטייל קר ומרענן הוא שיקפיץ לכם את החג. במדור חדש ואלכוהולי משקשק אריאל לייזגולד פינה קולדה חלבי ואקזוטי
בייצור מצומצם ועבודה קפדנית, מכינים במחבת המאירי שני סוגי גבינות כבר 170 שנה. הזדמנות להכיר את אחת המחלבות המיוחדות בארץ
מפגש בין סטודיו לעיצוב תעשייתי עם הוצאה לאור הוליד ספר בישול מקורי להכנת לזניה הצעת הגשה חגיגית, אנינה ואסתטית לכבוד שבועות
בשלב מסוים הפך חג שבועות מחג הגבינות לחג הפשטידות והמאפים. מירי ארזי מקונדיטוריה מתוקה מכינה קישים מפנקים וקלים להכנה
בסוף השבוע הקרוב תחול שעתן היפה של הגבינות כאשר המסעדות ברחבי הארץ יעטו לבן ויחגגו את שבועות. מומלץ לשריין מקום מראש
גבינת עיזים רכה, גאודה מתובלת בפסטו או צ'דר קלאסית. אלי באשר מבאשר פרומז'רי מכין את צלחת הגבינות האידיאלית לשבועות
המנות הן לא כליל השלמות ולא יקלעו לכל טעם, אבל אבי אפרתי דווקא מוצא שמסעדת ימאטויה בהוד השרון היא דווקא יפנית מוצלחת מהסוג החווייתי
גם בשבועות יש מי שמוותר על גלוטן וחלב מטעמי בריאות. השפית שלי לרון ממשק ברזילי מכינה שתי פשטידות וסלט לרגישים ללקטוז ולצליאק
חג שבועות הוא הזדמנות מצויינת לחקור את המאפים הגרוזיניים שכולם סביב גבינה ובצקים. ישראל שחר ממסעדת ראצ'ה מכניס אתכם לביתו ואופה מטעמים
איך אתם מעדיפים את הבלינצ'ס שלכם - במילוי מסקרפונה ופירות יער או עם גבינת שמנת וסלמון? אמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי מגלה כיצד לשדרג את הבלינצ'ס הקלאסי
המונה טועם מגיע לאיזור לוינסקי בדרום תל אביב כדי להבין מהו בורקס טורקי אמיתי פריך ומלא גבינה בבורקס של אמא
חג השבועות לא שלם בלי גבינות בוטיק מקומיות. שלושה מומחים נותנים המלצות למחלבות מצפון עד דרום שמייצרות את הגבינות שלא כדאי לפספס
לרגל חג הגבינות המתקרב, אבי אפרתי לוגם מבחר יינות מקומיים ומיובאים, מכל הסוגים כדי שתדעו מה להתאים לגבינה שלכם. היכונו לחגיגה לבנה לשבועות
קלאסית אפויה או קרה עם פירורים. הקונדיטוריות השנה לא עצרו בעוגות המוכרות והכינו מגוון עוגות שונות - איפה כדאי לכם להשקיע ולרכוש עוגת גבינה לשבועות
אורלי פלאי-ברונשטיין מחליפה את קינוח עוגת הגבינה המסורתי בפנקוטה חלבית מרעננת ומרשימה, שדורשת רק רבע שעה של עבודה ושעתיים מנוחה במקרר
תפריט המתבסס על שיטות בישול מהאימפריה הרומית בהלנה בנמל, ארוחה ארגנטינאית בקלואליס ותערוכת מבשלים. כל האירועים הקולינריים המסעירים של השבוע
לכבוד יום ירושלים מספר המומחה למטבח היהודי שמיל הולנד, על מקורותיו של הקוגל הירושלמי, הסוגים השונים שיש בשוק ואיפה משיגים קוגלים בבירה
מסעדת פופ אפ חדשה תפתח בקרוב במיקום סודי ביפו שתתקיים במספר ערבי קונספט למוזמנים בלבד במהלך הקיץ, תחת שרביטו של השף דיויד פרנקל
לקראת שבועות כולם מתכוננים לקנות גבינות טובות. השנה כדאי גם לאפות לחם טרי תוצרת בית - 3 מתכונים למתחילים
עם מנות קטנות ולא מעניינות שלא השאירו כל חותם, הגיע אבי אפרתי לאואזיס בתל אביב כדי להבין שמישהו פה צריך להגיד שהמלך הוא עירום
השף דיויד פרנקל נותן מתכון מנצח לצלעות טלה על אורז שמכינים כשרוצים לעשות רושם על האורחים ולא להתאמץ יותר מדי
המונית של קובי רובין מגיעה למרכז מיפוי ישראל בלב תל אביב כדי לאכול ארוחת צהריים משביעה וטובה ב-24 שקלים
לטעום ממאכלי חיים כהן ב-25 שקלים, לצפות בפאייה ענקית של איל לביא או ללקק מהגלידה של רושפלד בלייב - טעם העיר 16 יוצא לדרך
במדור חדש חוצה יבשות תוכלו לקבל הצצה למטבחים מסקרנים מרחבי העולם. הפעם על המפה - המטבח הפיני
מעדניית באשר פרומז'רי המפורסמת משוק מחנה יהודה פותחת בבית אבן ירושלמי עתיק את בר הגבינות והיין הראשון בבירה
לקראת יום ירושלים שיחול בשבוע הבא, מכינה אורלי פלאי-ברונשטיין קוגל ירושלמי בשעה במקום לטמון בתנור למשך לילה
סיפורה של ממלכת האוכל הטריפוליטאית בפרדס כ"ץ שהופכת לקוחות לחלק מהמשפחה המורחבת בין אם הם פועלים, סלבס, שוטרים או עבריינים
רגע לפני שהעונה מסתיימת, מכין השף דוחול ספאדי ממסעדת דיאנא תחתיות ארטישוק ממולאות בשר טלה שימלאו את הבית בניחוח אביב
פסטיבל עדות עם חצ'פורי ומפרום, תפריט יפני ללא גלוטן ביאמטויה ומחווה למסעדות ירושלמיות בפרידה קאלו. כל האירועים הקולינריים של השבוע
מנות בהשראת שוק לוינסקי, פחות אורחים, כלים שניתן למחזר וטאפאסים בקבלת הפנים. כל הטרנדים של שוק החתונות לשנה הקרובה
מי שרק מתחיל לבשל ותוהה מהו מקומו במטבח או למי שכבר שוחה בחומר ורוצה ללמוד על עוד סוגים - כל מה שרציתם לדעת על חומץ
אבי לוי שכבש בסערה את גמר מאסטר שף האחרון, פותח מסעדת פועלים ירושלמית. בתפריט הפתעות מהמטבח האלג'יראי, תבשילים בבישול ארוך והרבה נשמה
גם שנה לאחר פתיחתה, מצליחה מזללה של מאיר אדוני בתל אביב להישאר מדויקת, מצויינת ומשובחת כמו ביום שנפתחה
אבי אפרתי לוגם את יינות יקב פרונוטו האיטלקי ומוצא מבחר יינות טובים מאוד ועד מצוינים, בכל קטגוריות המחיר. כדאי להכיר
שכחו ממרשמלו פשוט או תפוחי אדמה במדורה - השנה חוזרים לפויקה ומכינים תבשילי מדורה משודרגים
בפיקניק אביבי או בארוחת ערב שופעת גבינות - ארז קומרובסקי מלמד איך מכינים לחם כפרי ואגוזים שירעיד את המטבח בניחוחות
המונית של קובי רובין מגיעה למרכז שוק מחנה יהודה בירושלים, כדי למצוא דוכן פסטה אחד שהבין שלא צריך לעשוק כדי להרוויח
שוק לוינסקי בתל אביב מתניע את תחילת הקיץ עם שלושה מקומות חדשים שנפתחים, ובכולם אותו המסר: ביסטרון קטן, זול ולא מחייב
האוכל במדורה לא חייב להתחיל ולהסתיים בתפוח אדמה שרוף. אפשר לשדרג את הבטטות עם תיבול ואפשר ללכת על פויקה, שקשוקה, קלחי תירס מתובלים, שיפודי אננס, או מרשמלו ביתי