חדש בראשל"צ: מסעדת ZAZU
במקומה של טאפאיה, שנסגרה באחרונה, נפתח באזור התעשייה הישן מקום ים תיכוני חדש. "רצינו ליצור מסעדה, שאנשים יוכלו לבוא אליה בכל הזדמנות", אומרים הבעלים
במקומה של טאפאיה, שנסגרה באחרונה, נפתח באזור התעשייה הישן מקום ים תיכוני חדש. "רצינו ליצור מסעדה, שאנשים יוכלו לבוא אליה בכל הזדמנות", אומרים הבעלים
ברשת בלאק חוגגים את יום העצמאות האמריקאי עם המבורגר גדול במיוחד, ביאסו תל אביב חונכים קבלת שבת חדשה, ובמסעדת שולחן מגישים מנות עם וויסקי. כל המטעמים של השבוע
בשיא הקיץ והשרב מומלץ לעבוד מהתבשילים הכבדים למנות קלילות וכיפיות. קבלו 4 מתכונים טעימים ופשוטים עם נקטרינה, המרענן הרשמי של הקיץ
עם כל הכבוד, נקטרינה היא לא הטיוטה של האפרסק. יש לה קיום מכובד משל עצמה. השפית טלי פרידמן מירושלים מספרת על פרי הקיץ האולטימטיבי ומציעה רעיונות לשילובים מוצלחים
עונת הלימונים עומדת להסתיים. זה הזמן לכבוש את הלימונים שברשותכם, להפוך אותם לקונפיטורה, להכין מהם סלט או קרם מסקרפונה. שף אמיר שולר, ממסעדת בליני בנוה צדק, חולק איתכם מתכונים
שילוב של פירות גם במנה העיקרית, הרבה פלפלים חריפים, וכמובן המון חלב קוקוס. אתי אלימלך, תיירת ובשלנית, מספרת על המטבח האינדונזי ומעניקה מתכונים
מוסי פנצטר התאהב מילדות בחנות הדגים של אביו בשוק הכרמל. היום הוא מספק דגים ופירות ים לכל המסעדות הנחשבות. "אם מישהו מחפש לקנות דגים בזול - אני לא הכתובת"
3 שנים אחרי בלבד אחרי שנפתחה, הודיעה המסעדה של השף יונתן רושפלד וקבוצת עדיס לייף סטייל על הפסקת פעילותה. ביום ראשון הקרוב, בשעה 5, ינעל המקום את דלתותיו
הידעתם שטחינה מכינים עם לבן? השיערתם שקרח הופך את צבע הטחינה הירוקה לזרחני? ההעליתם בדעתכם שאפשר להכין חלבה שחורה בבית? השף אסף דוקטור נותן מתכונים
21 שנה פועלת המסעדה בשינקין בתל אביב, וממשיכה לעשות אוכל בסיסי, ביתי ומטופל היטב, ללא שטיקים וטריקים. אבי אפרתי מפליג בשבחה של הקביעות והיציבות בעולמנו
אבי אפרתי חזר מסופשבוע מופלא באלזס, שכולו יינות לבנים מרהיבים, והוא מדווח מהשטח
נמאס לכם מהשניצל ואתם מחפשים להכין ארוחת ערב בריאה? השפית ליה שומרון-פינדר מלמדת איך להכין רצועות עוף במרינדה מוקפצים עם ירקות
עגבניות ופלפלים קלויים, נגיעה קטנה של שום, קורט מלח וזילוף שמן זית. כמה פשוט, ככה טעים. המאסטר שף אבי לוי מלמד איך מכינים סלט קיצי של ירקות בגריל
מה יותר כייפי מאכילת טוסט? אפשר להסתפק בלחם עם גבינה צהובה, אבל למה שלא תשדרגו באיולי ביתי, גבינת סנט מור, או ברי עם חמוציות? בית הקפה פטי פוד מת"א נותנים מתכונים
הבשלניות הטוניסאיות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן מלמדות איך מכינים את תבשיל הקיץ המסורתי גנאווייה, המשלב קוביות בשר לצד במיה טרייה. אל תשכחו לייבש את הבמיה
המונית של קובי רובין נכנסת לשכונת מגורים בראשון לציון ומגלה את הפינה של דוד בית פרטי שהפך למסעדה. שם הוא מזמין בגט סביח, עם כל התוספות האפשריות, והכל ב-19 שקל תמימים
איך יידעו תיירים באילו מסעדות לאכול בארץ? איזו מסעדה ניצבת בראש המקומות המומלצים עבורם? ולמה אתרי האינטרנט מדרגים פלאפליות ומסעדות עילית באותה קטגוריה?
אחת המסעדות המפורסמות ביותר באילת החלה את דרכה עם מלצריות שבדיות ולקוחות אמריקאים. וגם אם התפריט תקוע מעט בשנות ה-80, הלקוחות הקבועים עדיין משוגעים עליו
השף דוחול ספאדי פותח בחוף קוקוהאט, ליד חמי טבריה הצעירה, שלוחה של דיאנא מנצרת. הקבב והצלעות בהחלט יככבו בתפריט. פירות הים וערבוב בין בשר וחלב - לא
הוא מלא בכל טוב וגם נראה מצוין, בעל טעם מתקתק, גוון שזוף והמון ויטמינים. אז תנו לו צ'אנס והכניסו את האורז האדום למטבח. מדריך בישול חדש
השף אורי לוי סבור שארוחות הפופ אפ, הפופולאריות מאוד בלונדון וניו יורק, טרם מיצו עצמן בארץ. עכשיו הוא מריץ כאלה במיקומים סודיים, עם תפריט חשאי ומספר משתתפים מוגבל
תפריטי קיץ חדשים במסעדות אל נור ואל סולטן הצפוניות, בראנץ' שבת בתרנגול הכחול,תפריט בריאות בקפה לואיז ומסעדת ARIA מארחת את מסעדת מחניודה. איפה נאכל השבוע
חשבתם שקשה להפיק מהפרי הקוצני תוצאות מעודנות? הנה ההוכחה שאפשר. שף קונדיטור עמר זרניצקי-דרומי, ממסעדת Aria בתל אביב, מעניק מתכונים מתוחכמים
הידעתם שהפרי, שהפך לסמל הישראליות, טעים יותר ככל שיש עליו יותר קוצים? ושסברס כתום מתוק יותר מאדום? ושיש סברס שפירותיו אינם משמשים לאכילה, ומגדלים אותו בשביל העלים?
רוצים למלא את הבית בריח מטריף של מאפים מלוחים? הקונדיטור ערן שוורצברד מנדב מתכונים למקלות גבינה מבצק עלים, מאפינס זיתים ועגבניות, ולחמניות שבלול בעשבי תיבול
איוטאיה בהוד השרון היא מהמקומות שאתה מעדיף לשמור עליהם בסוד, כפרח מוגן. מסעדונת פשוטה בתחנת דלק, שיד מעצב לא נגעה בה, עם אוכל אותנטי ומדויק. אבי אפרתי מופתע לטובה
הגולש גדעון הימן גלט אכל בביסטרו יבנה מונטיפיורי בתל אביב מנה שנקראת ראש פרסי. כלומר: כרוביות ממולאות בשר טחון, מטוגנות ואפויות. שף אדיר כהן מגלה את המתכון
אבי אפרתי טועם קלאסיקה צרפתית: יינות סוביניון בלאן מצוינים, של הנרי בורז'ואה מעמק הלואר, בקשת מחירים מגוונת
מכירים את סלטי הסלק העייפים שמגישים באירועים? אז הסלט של המאסטר שף אבי לוי, הוא ההפך המוחלט מהם. קוביות או פרוסות ארגמניות, המשלבות חריפות, מתיקות וחמיצות מתונה
הקיץ כאן ועמו החופש הגדול שאורב להורים בפינה עם ימים ארוכים וזאטוטים רעבים. כדי שלא יתפסו אתכם לא מוכנים, להלן רשימת ארוחות ילדים שונות במגוון מסעדות ורשתות בארץ
הכינו את סלסילת האידוי מבמבוק - השפית ליה שומרון-פינדר מלמדת איך מתקינים פורל מאודה, עם כרשה וג'ינג'ר, ברוטב מיסו
עד לא מכבר אפשר היה להשיג בארץ ברווזים קפואים בלבד, וגם זה בקושי. בעת האחרונה נכנס לשוק ספק מקומי. יעל עזר מספרת על בעל הכנף, שעושה השנה כניסה מרשימה לזירת האוכל
המיזם האינטרנטי Eatwith מחבר בין בשלנים ביתיים לחובבי אוכל ולתיירים, שרוצים להכיר את הקולינריה המקומית. היזמים הישראלים השיקו פעילות דומה בספרד ובקרוב גם בניו יורק
מול האוכל המרוקאי והטריפוליטאי, נוטה האוכל הטוניסאי להיעלם. חבל שכך. הבשלניות פורטונה אוזן ובריז'יט שופן ילמדו מדי שבוע מאכל מסורתי, ממטבחה המלהיב של העדה
המונית של קובי רובין מגיעה השבוע לריימונד, ברחוב כצנלסון בגבעתיים, שם הוא מוצא מקום משפחתי קטן שמוכר קבב אלוהי על מקל קינמון ב-22 שקלים
עודד אורן, מי שהיה השף של טורקיז יותר מ-7 שנים, חי כבר שנתיים בלונדון ופותח עכשיו מסעדת פופ אפ בברודווי מרקט. המקום יפעל בסופי שבוע בלבד, ולאורך כל הקיץ. אורן: "זה פורמט נטול סכנות, ויש סביבו הרבה כיף, עשייה ומקום ליצירתיות"
שוק רמלה שינה את פניו בחודשים האחרונים. הוא מקורה, מסודר, נטול ריחות רעים אבל גדוש פנינים קולינריות: דוכני ירקות בלאדי מחברון, חמוצים, תבלינים ומאפים
בלי להזדקק למכונת גלידה, ללא שימוש בסוכר, אורלי פלאי מגישה: גלידת בננה תוצרת בית. המלאכה מביכה בפשטותה, אבל התוצאה מענגת במיוחד
7 ארוחות פרידה מהחלל המיתולוגי של כתית, חגיגות 65 למסעדת סנדר ופסטיבל תירס בקפה אירופה. כל הדברים הטעימים שנאכל השבוע
זה הזמן להסתער על הלוביה הטרייה, הירוקה והפריכה, שנמצאת עכשיו בשווקים. חוסאם עבאס, ממסעדות אלבאבור, מציע לבשל אותה עם עגבניות, עם ביצים ועם כבש
כשהיא טרייה, תרמיליה ירוקים וארוכים. כשמייבשים אותה, היא הופכת לקטנייה שעיניה שחורות. הקיץ הוא עונתה היפה של הלוביה. שף עוזי בן ממסעדת הדגים בעין גב מספר על פלאיה
החום מטיל עליכם עייפות כלל מערכתית? בואו להכין קינוחי קפה מעוררים. השפית נועה לוי והקונדיטור נועם דגן, מג'וז ולוז בתל אביב, מלמדים איך מכינים טירמיסו, קרמבו קפה, וזביונה קפה בערק ומשמש אוזבקי
סוף השבוע הוא ההזדמנות לבלות זמן איכות עם הילדים. הקונדיטור ערן שוורצברד מציע דרך מענגת לעשות את זה: הכנת קסטה תוצרת בית, עוגיות שתי וערב ועוגיות על מקל
חביב משה, בן דודו של השף אביב משה ממסה, הוא שף מוכשר בזכות עצמו, שקטף לא מכבר את המקום הראשון בתחרות סן פלגרינו בארץ, ועומד לייצג את ישראל באיטליה
פירות אקזוטיים, משמשים אדומים, פלפלים חריפים שמותאמים לחיך הישראלי. כל הזנים החדשים של ירקות ופירות בתערוכת אגרומשוב
בדיוק כמו תבלינים, כך גם צלפים הם חומר גלם המצית את הדמיון, ופותח מנעד נוסף של טעמים במנות שבהן הם משולבים. השפית רימה אוליברה ממסעדת אואזיס בת"א מעניקה טיפים ומתכון
בתוך הצחיחות הנוראית בסצנה האסיאתית המקומית, צצה לה פתאום האנוי, מסעדה נחמדת. אבל השממה הזאת אינה הופכת את המסעדה הזו לנזר הבריאה. אבי אפרתי נהנה באופן חלקי
יינות לבנים מהנגב? לא, זו לא טעות. אבי אפרתי מסמן את אחת ההתרחשויות היותר מרעננות בעולם היין המקומי יקב מדבר
בעליה של מסעדת סיציליאנו מתכוונים להתרחב בשנים הקרובות לרשת בת 30 סניפים, בכל רחבי הארץ. הרעיון הבסיסי: הכלאה בין מסעדה למזון מהיר. "הלכנו על מוצר ברמה גבוהה"